Здравейте колеги! Скоро си купих едно фиатче Браво 1.6 и имаше малко проблеми, който трябваше да се поправят в сервиза. Както и да е не това е което искам да питам. Та когато отидох в сервиза, механикът който бачка там е приятел с баща ми и каза, че и той е имал същото браво със същия мотор. Предложи ми да ми направи някъвка врътка на валовете незнам точно какво направи и каза, че колата ще втърви повече. Така и стана колата въри малко повече от преди, но на високи обороти след 3000, двигателя започва да издава някъкъв странен звук и е дсота по шумен! Искам да ви питам, може ли от това нещо да се повреди мотора или не, и да отида ли да си върна нормалните ъгли на валовете?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предварение Браво 1.6 16v
Collapse
X
-
На какво казваш "върви повече"? Подозирам, че с новите настройки си получил само повече въртящ момент в ниските при тръгване, за сметка на максималната мощност (въртящия момент във високите). 3000 оборота въобще нищо не са, колата трябва да развърта до 5000 без проблеми и със приемлив въртящ момент.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
-
Колата си развърта и до 6000 и нагоре без проблем, казвам, че след 3000 се появява тоя шум, един такъв виещ. И да по-бързо ускорява, максималната скорост още си е 180км/ч, но ми казаха, че ще гори +/- 1 литър повече.Проблемът ми е, че се притеснявам да не се повреди нещо1.6 16v 110hp
2.0 20v 150hp
Коментар
-
Едва ли ще се развали нещо - щом веднага не се е развалило. Но теоретично погледнато, игрите с газоразпределението трябва да се правят с мисъл - там са възможни всякакви трагични сценарии. В твоя случай въпросът е до доверие - ако имаш доверие да въпросния майстор - добре, ако не - връщай всичко обратно.А за точен анализ, трябва да предоставиш информация как е било и как е станало, за да може да се каже какви ще са последствията.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
slav4o_vt написа:Да само че тая магия като се направи после е достатъчно ангренажа да прескочи със само един единствен зъб за да удари клапаните.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар