Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат пунто 1.1 55 95 Лампата за маслото свети когато си иска

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат пунто 1.1 55 95 Лампата за маслото свети когато си иска

Добър ден ..., таман оправих генератора,сега пък нов проблем.. Карам си колата градско 15,20 мин и се включва перката след като се включи след 2 3 мин се исключва и започва да ми свети лампата за маслото, но интересното е че свети само когато съм пуснал газта ,когато натискам педала на газта,лампата на маслото се исключа...отворих капака и гледам от тръбичката дето излиза от двигатела и влиза в въздушния филтър пуши ... нещо като изпарение ли какво ли незнам..... гледам на равно на студен двигател..проверявам .. маслото си е наред..маслото е 15 w 40.. некво германско 47лв ,1000 км да съм минал от смяната му. Въпросът ми е следният.. дали ще се останови проблема с диагностика?

Този ефект след смяната на маслото ли се появи? Това германското да не е правено в Луковит...
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
      Този ефект след смяната на маслото ли се появи? Това германското да не е правено в Луковит...
      Отгоре нали съм написал... появи се вчера ония ден тоя проблем.... 7 8 месеца съм я карал с това масло проблеми нее имало до тиа дни а маслото е I.G.A.T. PLATIN GTS SAE 15W40

Коментар

Хм, огънат картер? Или счупена/огъната маслозаборна тръбичка, само че обикновено това се случва при огъване на картера.
        Fiat Ritmo 105TC
        1600cc 105к.с.

Коментар

щом при газ гасне лампата, не знам дали не към маслената помпа.....макар че е рано да се каже
          Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
          Втората......пак същата!
          (_-_)______////_______(_-_)
          Punto75-Вече на жената!
          Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

johnfound написа:
            Хм, огънат картер? Или счупена/огъната маслозаборна тръбичка, само че обикновено това се случва при огъване на картера.
            Ами да,ония дни карах из едни земни пътища и ударих картера в един камък, та се огъна отпред "челото" но малко ... но помислих че нее проблем понеже нее е спукан.......... Пък и преди да го ударя пак ми прави тоя номер с лампата .. .. значи от 2 седмици го прави тоя номер с лампата ...... а преди 2 3 дена ударих картера та го по огънах но е малко ..Приятели ме съветват да си видя датчикаа за маслото... аз го махнах ,огледах го но не открих нищо нередно.. дали да сменя маслото ?? или най-добре да отида на диагностика??

Коментар

Измери си налягането на маслото най-напред,то ще покаже къде е проблема-датчик,помпа ...
              Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
              ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

bmahob написа:
                щом при газ гасне лампата, не знам дали не към маслената помпа.....макар че е рано да се каже
                Направо картера долу и да се види смукателя и помпата.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

картера долу и проверка на всичко-лагери,помпа и т.н

Коментар

ivel написа:
                    картера долу и проверка на всичко-лагери,помпа и т.н
                    В събота ще ида до автосервиз.. и ще пиша какъв е резултата .след това

Коментар

Здравейте. Днес намерих време и закарах пунтака на диагностика, излязоха 5,6 грешки ...майстора вика исчистих ги но една не мога да исчистя "480" ... опитва се 5 6 пъти и не можа.. платих си му и ми каза че дано да са били грешки и до това да е светило нали лампата на маслото....... Отидох до село и на път още не бях излязъл от града и лампата пак започна така.. без гас свети натискам педала гасне.. званнах му утре пак да му я докарам каза.............. аз се рових из нета търсих там кодове на грешки и други такива .. но открих само това "P0480 Cooling Fan Control 1 Circuit" ....дори незнам дали е това грешката и то нали специално за моя автомобил....Превеждам си го по мой разбирания .. охладителна сиситема ли нз.. гуугъл преводач не ми го превежда... но и да го преведе незна дали това е грешката щото докато го гледах на монитора на лаптопа изписваше само 480 без други неща... и така утре ПАК............ Yellow_Flash_Colorz_PDT_38

Коментар

кола

При мен светеше като бе запушен всмукателя / в картера /и като дам газ все едно няма масло а то неможе да се кажчи на горе А като гася колата оставаше за малко 3-4 секунди да свети индикацията
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

"Изчистването" на грешките нищо не означава, защото не премахва причината за възникването им.
                          Fiat Ritmo 105TC
                          1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                            "Изчистването" на грешките нищо не означава, защото не премахва причината за възникването им.
                            ..Незнам.Майстора ми видя на диагностиката стойностите там за налягането на маслото и за други неща... и после видя нали как трябва да е по принцип и всичко излезе нормално ,отвара та гледа там помпата за маслото,гледа ми маслото ... после ми доля още малко масло от моето защото съм имал не колкото трябва....после ми махна датчика .. каза ми да включа на контакт.. ..направих го и не светеше... запалих и пак не светеше... сложи го запалих..и пак не светеше и той..ми каза че мисли че е датчик и ми каза да карам да видим дали пак ще светне лампата... карах.. 80км.. вчера..и след 20 ,25 мин.пак започна но инече преди веднага след 10 ,15 мин го правеше /// та вчера...след 20,25 мин каране започна..пак.. светне гасне.. от траповете"дупките" премигва... и се включа когато си иска.. същата работа.. звънна ми снощи да ме пита свети ли пак.. казах му и той ..ми каза че няма каво друго да е освен датчика....а проблема си остава.. но пък мотора си работи идеално... Както преди... без шумове и др

Коментар

кола

Датчика е 7/10 лв има само една гайка и да сложиш буксата АМаркуча на картерните газове да не е запушен да той да прави проблем А погледна ли всмукателя в картера дали е чист
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X