Здравейте колеги.Карам Браво1,6 16в96г от2006г.без никакви ядове досега.Преди 2-3седмици прескочи ангр.ремък(ненавременна смяна),и удариха всичките 16клапана.Закарах я на майстор,взех ремък,ролки,гарн.за главата,и цяля глава.Значи майстора ги събра(според него по каталог).Преди 2дни я взех и съм изминал120км,след което се случи същото.Аз му я закарах с пътна помощ,и му казах,да си оправи нещата за негова сметка,според мен така е редно.Когато се случи втория път се досетих веднага и не се пробвах да паля.Когато натиснах ремъка нагоре-надолу беше хлабав.Според мен майстора не е стегнал достатъчно обтяжната ролка(допитах се до други майстори).ремъка се беше изхлузил навън и триеше,изтънял е значително.какъв съвет можете да ми дадете?благодаря предварително.Просто питам дали майстора е виновен,защото той не мисли така,ама няма да се разбереме.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ангренажен ремък Браво1.6 16в103к.с.прескочи
Collapse
X
-
Ами не ти разбирам въпроса ? какъв съвет искаш по точно. Или "майстора" не е сложил всички нови неща който си му дал, може и пети да не е използвал за зацепването, може и обтяжната ролка да не е била стегната хубаво и просто да е отпуснала. Според мен за 120 км единствено да е изпуснала обтяжната.Хубавото е че я е взел да я прави за собствена сметка ( не стана напълно ясно) но по принцип е редно.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
-
интересувам се дали има други възможни причини
cs_aleksandar написа:Ами не ти разбирам въпроса ? какъв съвет искаш по точно. Или "майстора" не е сложил всички нови неща който си му дал, може и пети да не е използвал за зацепването, може и обтяжната ролка да не е била стегната хубаво и просто да е отпуснала. Според мен за 120 км единствено да е изпуснала обтяжната.Хубавото е че я е взел да я прави за собствена сметка ( не стана напълно ясно) но по принцип е редно.
Коментар
-
Re: Ангренажен ремък Браво1.6 16V103к.с.прескочи
Дафин написа:Здравейте колеги.Карам Браво1,6 16V96г от2006г.без никакви ядове досега.Преди 2-3седмици прескочи ангр.ремък(ненавременна смяна),и удариха всичките 16клапана.Закарах я на майстор,взех ремък,ролки,гарн.за главата,и цяля глава.Значи майстора ги събра(според него по каталог).Преди 2дни я взех и съм изминал120км,след което се случи същото.Аз му я закарах с пътна помощ,и му казах,да си оправи нещата за негова сметка,според мен така е редно.Когато се случи втория път се досетих веднага и не се пробвах да паля.Когато натиснах ремъка нагоре-надолу беше хлабав.Според мен майстора не е стегнал достатъчно обтяжната ролка(допитах се до други майстори).ремъка се беше изхлузил навън и триеше,изтънял е значително.какъв съвет можете да ми дадете?благодаря предварително.Просто питам дали майстора е виновен,защото той не мисли така,ама няма да се разбереме.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Re: Ангренажен ремък Браво1.6 16V103к.с.прескочи
Plastex написа:Дафин написа:Здравейте колеги.Карам Браво1,6 16V96г от2006г.без никакви ядове досега.Преди 2-3седмици прескочи ангр.ремък(ненавременна смяна),и удариха всичките 16клапана.Закарах я на майстор,взех ремък,ролки,гарн.за главата,и цяля глава.Значи майстора ги събра(според него по каталог).Преди 2дни я взех и съм изминал120км,след което се случи същото.Аз му я закарах с пътна помощ,и му казах,да си оправи нещата за негова сметка,според мен така е редно.Когато се случи втория път се досетих веднага и не се пробвах да паля.Когато натиснах ремъка нагоре-надолу беше хлабав.Според мен майстора не е стегнал достатъчно обтяжната ролка(допитах се до други майстори).ремъка се беше изхлузил навън и триеше,изтънял е значително.какъв съвет можете да ми дадете?благодаря предварително.Просто питам дали майстора е виновен,защото той не мисли така,ама няма да се разбереме.
Коментар
-
Огледай да не ти е счупил нещо по капаците на ангренажа и това да е причината за толкова бърза развръзка. Не, че при смяна на ремък, само след 1500 км не видях, че е наполовина разрязан, кой знае как и защо, от педалчета, наричащи себе си майстори. От счупен капак ангренаж и аз съм сменял глава и знаеш какво още, надявам се "майстора" да обърка картите някъде с подобни "ремонти" и да си плати и за моя ремонт тогава.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:Огледай да не ти е счупил нещо по капаците на ангренажа и това да е причината за толкова бърза развръзка. Не, че при смяна на ремък, само след 1500 км не видях, че е наполовина разрязан, кой знае как и защо, от педалчета, наричащи себе си майстори. От счупен капак ангренаж и аз съм сменял глава и знаеш какво още, надявам се "майстора" да обърка картите някъде с подобни "ремонти" и да си плати и за моя ремонт тогава.
Коментар
-
muns61 написа:Кой купи частите, с които прескочи ремъка?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
.
muns61 написа:ИзгорЕл си. Сега ще ти обясни, че обтяжната не струва и затова е прескочил ремъка.Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар