Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ламбда Сонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ламбда Сонда

Здравейте колеги , от няколко дни постоянно ми свети check engine лампата. При диагностика с MultiEcuScan излиза следният проблем - "P0130 - Lambda 1signal above catalyser" т.е ламбдата преди катализатора. Махнах буксата на въпросната сонда , щракнах я отново не че това ще помогне нещо , но все пак . Гледах кабелите , изглеждат наред . Замерих и напрежението. Значи на празен ход при запалване на автомобила започва от 0.800mV и постепенно пада пада пада като достигна нещо от сорта на 0.150 - 0.160mV. Пропуснах да спомена ,че колата е с газов инжекцион на Bardolini . Дали карам на газ или на бензин няма промяна т.е check engine си свети. Не губи мощност .. След като изчистя грешката естествено спира и след няколко паления или няколко часа започва отново да свети . Колата е 1.4 95к.с . Моля за съвет дали е заминала сондата , дали правилно съм замерил... Знам ,че проблемът може да се дължи от доста неща , но все пак моля за съвет.

Нова ЛС и си готов, доста време се мъчих като теб и накрая дадох 100лв. и след 20 минути вече колата летеше, и повярвай ми разлика има. Също провери и връзката на ГИ с ЛС дали контактува добре и не прави лоша връзка.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А нещо по евтино като вариант не може ли да се намери , или не е за препоръчване ?

Коментар

Radoslavov написа:
        А нещо по евтино като вариант не може ли да се намери , или не е за препоръчване ?
        За намирането се намира, обаче функционалноста му е като на "боров електрод", разните ми ЕРС и Хофер освен да запушат дупката за друго не стават. - Лично мнение. търси си NGK

Коментар

Благодаря ти за съдейтствието , предлагат ми на BOSCH на 116лв .. дали е добра оферта ?

Коментар

Radoslavov написа:
            Благодаря ти за съдейтствието , предлагат ми на BOSCH на 116лв .. дали е добра оферта ?
            А дано , ама ....

Коментар

Можеш да направиш следното. Сваляш сондата на СТУДЕН двигател. Чувствителния и край, само него го потапяш в бензин за 8-10 часа. После я монтираш и пробваш. Шанса е 50/50, но до момента, където се е получило автомобилите изкарват още доста км с тези сонди.Успех.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Благодаря за съдействието колега , ще пробвам този номер. Дано да имам късмет. Ходих на диагностика вече като хората замерихме сондата не дава напрежение .. не работи явно. Колега u-bo на Bosch оригинална сонда за модела 115лв цена ми направиха цена и на мен не ми се вярваше чак. Докато този от диагностика ми искаше 170лв ... за абсолютно същата.. Дали не ме товари тежко.

Коментар

Дали NGK ще е по-добра от китайски BOSCH ... да ти кажа и аз не знам отговора

Коментар

u_bo написа:
                    Дали NGK ще е по-добра от китайски BOSCH ... да ти кажа и аз не знам отговора
                    Дали наистина не знаеш отговора?

Коментар

Отговора е ясен .. всеки според джоба си . Ето какво взех аз колеги . на цена от 116лв . Същата като оригиналната ми сонда. Колко е кадърна нямам идея , при мен малко или много за момента цената беше определяща.
                      Прикачени файлове

Коментар

А ето снимка и на самата сонда .
                        Прикачени файлове

Коментар

Това че някои магазини продават на колкото могат е друг въпрос. Според мен нямаш основание да се притесняваш, че е менте, защото била евтина. Цената на тази точно на Бош ако трябва да сме точни е 40 евро крайна клиентска. Нищо учудващо, че са ти я продали за 115лв.
                          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Благодаря за отговора колега.

Коментар

wwalker написа:
                              Това че някои магазини продават на колкото могат е друг въпрос. Според мен нямаш основание да се притесняваш, че е менте, защото била евтина. Цената на тази точно на Бош ако трябва да сме точни е 40 евро крайна клиентска. Нищо учудващо, че са ти я продали за 115лв.
                              Всъщност КК цена излиза 183 лв.40 Euro излиза ’алтернативна’ без уточнено име.115 лв. е промо цена за този модел на БОШ

Коментар

Working...
                              X