Здравейте колеги , от няколко дни постоянно ми свети check engine лампата. При диагностика с MultiEcuScan излиза следният проблем - "P0130 - Lambda 1signal above catalyser" т.е ламбдата преди катализатора. Махнах буксата на въпросната сонда , щракнах я отново не че това ще помогне нещо , но все пак . Гледах кабелите , изглеждат наред . Замерих и напрежението. Значи на празен ход при запалване на автомобила започва от 0.800mV и постепенно пада пада пада като достигна нещо от сорта на 0.150 - 0.160mV. Пропуснах да спомена ,че колата е с газов инжекцион на Bardolini . Дали карам на газ или на бензин няма промяна т.е check engine си свети. Не губи мощност .. След като изчистя грешката естествено спира и след няколко паления или няколко часа започва отново да свети . Колата е 1.4 95к.с . Моля за съвет дали е заминала сондата , дали правилно съм замерил... Знам ,че проблемът може да се дължи от доста неща , но все пак моля за съвет.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ламбда Сонда
Collapse
X
-
Нова ЛС и си готов, доста време се мъчих като теб и накрая дадох 100лв. и след 20 минути вече колата летеше, и повярвай ми разлика има. Също провери и връзката на ГИ с ЛС дали контактува добре и не прави лоша връзка.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
Radoslavov написа:А нещо по евтино като вариант не може ли да се намери , или не е за препоръчване ?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
u_bo
Radoslavov написа:Благодаря ти за съдейтствието , предлагат ми на BOSCH на 116лв .. дали е добра оферта ?
Коментар
-
Благодаря за съдействието колега , ще пробвам този номер. Дано да имам късмет. Ходих на диагностика вече като хората замерихме сондата не дава напрежение .. не работи явно. Колега u-bo на Bosch оригинална сонда за модела 115лв цена ми направиха цена и на мен не ми се вярваше чак. Докато този от диагностика ми искаше 170лв ... за абсолютно същата.. Дали не ме товари тежко.
Коментар
-
u_bo
-
u_bo
wwalker написа:Това че някои магазини продават на колкото могат е друг въпрос. Според мен нямаш основание да се притесняваш, че е менте, защото била евтина. Цената на тази точно на Бош ако трябва да сме точни е 40 евро крайна клиентска. Нищо учудващо, че са ти я продали за 115лв.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар