Привет на всички Фиатковци! Моля ви да ми дадете някакви идеи/съвети, че вече ми се идва да си скубя косите. Имам го Фиатчето (1.1 55) от 7г. и досега не съм имала ядове с него, много добре си вървеше и ми служеше. Обаче от два месеца взе нещо да ми прави проблеми - почна да трака двигателя като на трактор и да наливам масло и антифриз много често (през около две седмици). Майсторът ми каза - давай да сменяме сегменти, семеринг колянов вал, семеринг разпределителен вал, гумички, гарнитури. Сменява ги цяла седмица, после я покарах два-три дена и беше добре и след това почна пак да трака като трактор и да пуши зверски от ауспуха. Изкарва сиви, миришещи на изгоряло кълбета дим, та си отнесох няколко "поздрави", докато карах. Пак я разглобва и търси проблема цяла седмица, вчера я подкара майстора и пак пуши. Не може да разбере какъв й е проблема. Пробвал е бобината - добре е, свещите били добре, сменил пак гарнитурата и пак пуши пущината. Не мога да разбера, ще се оправи ли завалийката или ще се сменяме по взаимно съгласие Някой има ли идея какво може да е, че да му подхвърля на майстора. Колата много ми трябва и направо ми омръзна да гоня рейсове. Ще съм много благодарна за съвети и ако се оправи ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1,1 не спира да пуши - моля за помощ
Collapse
X
-
Благодаря за отговора! Само това ли може да е проблема? Забравих да спомена, че при първата смяна на семеринги, сегменти и т.н. трябваше да изчегъртва спечена чернилка от къде ли не, да изчисти двигателя, дал е за почистване и главата, че е имала петна. А, между другото имам и газова уредба. Но голямото пушене си е като карам на бензин, даже почти не мога да карам на газ - гасне колата.
Коментар
-
Juliama написа:Питах майстора - няма пукнатини. Нещо друго като вариант?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Хоп>http://www.megaparts.bg/dvigatel-za-...7161Обаче първо бих потърсил второ мнение от компетентен майстор."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
S_BANKOV написа:Juliama написа:Питах майстора - няма пукнатини. Нещо друго като вариант?
Коментар
-
Оо, предлага ми и двигателя да сменим с друг на втора употреба - за 400лв. Но досега съм вече с 350лв. вътре за тия части и ремонта, та няма от къде да бръкна за нови 400. Но ми се иска първо да се уверя дали може да си оправи моя си двигател и да изкара още някоя годинка, па ще се сменяме в краен случай. Те хората жените си сменят по-лесно, та колата ли няма ...
Коментар
-
шлайфа на цилиндрите и смяна на буталата не е задължителна ако няма износване, но е много важно да се почистят буталните канали. Едно време чупехме сегмента и с неговия ръб изстъргвахме канала.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар