Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПРОБЛЕМ С ФИАТ БРАВА 1.8 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПРОБЛЕМ С ФИАТ БРАВА 1.8 16v

Здравейте, преди време бях писала същата тема,но сега вече съм потресена и моляза мнение. Миналата година по това време,както си карах колата изгасна и не искаше да запали. Оказа се,че е изгорял бушона на бензиновата помпа. Аз съм на газ и сутрин паля на бензин - карам малко и превключвам на газ. Ходих по мъките, слагаха ми реле, което даспира помпата, после го махаха,че не било добре да има.......и така докато смених помпата с нова и нещата се оправиха и спря да гори бушона. Днес ми се случи същото.........дайте съвет от какво може да е....не вярвам,че пак помпатае заминала. Искам да спомена една важна подробност - бензин зареждам колкото да изгасне лампичката,понякога светва за по-дълго,но гледам да заредя навреме.Миналата седмица обаче себеше развалила газта и сеоказа,че съм карала на бензин и го бях изразходила целия. Възможно ли е помпата да изгаря от един път без бензин или количеството което сипвам е малко.? Като веднъж е изгорял бушона това означава ли че пак е за смяна помпата? Как да проверя дали помпата е ОК????

Налей и бензин ,смени бушона и се моли да работи.Наливай повече бензин,той охлажда помпата за да не изгори.

Коментар

Я кажи каква марка нова бензинова помпа сложихте?
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
        Я кажи каква марка нова бензинова помпа сложихте?
        Няма как да видя,трябва да се махне газовата уредба,за да стигна до помпата.

Коментар

Добре, сети се колко пари ти струва?

Коментар

S_BANKOV написа:
            120 лева

Коментар

merilin9 написа:
              S_BANKOV написа:
              120 лева
              А от кой магазин я взе помниш ли ?
              Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
              И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
              .

Коментар

Добре, нищо не е ясно, и от един път можеш да стопиш помпа - гарамтирам ти.Ако имаш желание драсни един ред и ще я сменим помпата, все ще се съберем няколко човека дето да я оправим

Коментар

Този път купи по-хубава помпа, и да си ти сложат пак реле да я прекъсва като си на газ. И карай винаги с поне 15 литра бензин за да нямаш повече ядове.
                  Fiat Bravo 1.6 16v 103hp-Forever in my heart - Ex
                  Fiat Marea 1.9TD 75hp-Family Combi Now

Коментар

Критичната фаза по правило е под 10% от обема. На 60 литров резервоар, това значи, че не трябва да се остава с под 6-7 литра.

Коментар

Salvador написа:
                      Критичната фаза по правило е под 10% от обема. На 60 литров резервоар, това значи, че не трябва да се остава с под 6-7 литра.
                      Сега съм сложила доста бензин,карам я на газ и нямам проблем към момента. Дано да не се повтори. От къде да си взема по-читав бушон? Помпата която сложих е хубава,бях при братовчед ми,който внася чести от чужбина и той ми я препоръча. Не мисля пак да я сменям. Възможно ли е някъде по тоците да ми прави проблем и затова да гори бушона? Другото,което забелязваме че от както ми смениха помпата много мирише на бензин в купето........ Реле не искам да слагам,защото веднъж вече го сложих и го махнах понеже ми казаха,че ще прецакам дюзите на бензина и че помпата трябва постоянно да работи и да се охлажда и че няма проблем ако има достатъчно бензин в колата.

Коментар

merilin9 написа:
                        Salvador написа:
                        Сега съм сложила доста бензин,карам я на газ и нямам проблем към момента. Дано да не се повтори. От къде да си взема по-читав бушон? Помпата която сложих е хубава,бях при братовчед ми,който внася чести от чужбина и той ми я препоръча. Не мисля пак да я сменям. Възможно ли е някъде по тоците да ми прави проблем и затова да гори бушона? Другото,което забелязваме че от както ми смениха помпата много мирише на бензин в купето........ Реле не искам да слагам,защото веднъж вече го сложих и го махнах понеже ми казаха,че ще прецакам дюзите на бензина и че помпата трябва постоянно да работи и да се охлажда и че няма проблем ако има достатъчно бензин в колата.
                        Е ти сама си отговори на въпроса. Дръж си повечко бензин в резервоара и не оставяй помпата на сухо в никакъв случай. И ако имаш възможност не я карай на лампа ами зареждай до следващото деление на стрелката.
                        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Много е важно като свърши бензина да не караш на газ, ако помапата не е спряна - заминава за минута. Без значение дали е менте за 50лв. или оригинал за 500лв. Образно казано, не им знам цените.
                          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                            Много е важно като свърши бензина да не караш на газ, ако помапата не е спряна - заминава за минута. Без значение дали е менте за 50лв. или оригинал за 500лв. Образно казано, не им знам цените.
                            Добре, съгласна съм,но ако помпата е изгоряла, не би трябвало сега да се движа ...нали??? Т.е това като предопреждение ли да го смятам или е заминала....

Коментар

Кола

Ако моторчето на помпата работи не винаги може да подкачва гориво ако е глътнала въздух например обезвъздушаваш и готово Мириса на бензин може да е от не добре затворена гривна или ако е с капачка да не е затворена хубаво Може да гори и от лоши свръзки на буксите след като вече веднъж е горяла и жиците се стапат по малко
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X