Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 16 при влажно време прекъсва

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.6 16 при влажно време прекъсва

Колеги от какво може да е? след като е валял дъжд или като я измия известно време прекъсва.Свещите са NJK на 3-4 хил. бобината МАГНЕТ МАРЕЛИ на 2-3 хил. колата няма газ, чек несвети ?
    fiat bravo 1.6 16V

Коя година е? И на студен и на топъл мотор ли прекъсва? Придърпва ли или просто една идея по- лошо работи?Кабелите в какВо здраве са?
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Според мен кабелите ти прехвърлят и за това ....
      Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
      И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
      .

Коментар

cs_aleksandar написа:
        Според мен кабелите ти прехвърлят и за това ....
        Или това или има микропукнатина по бубината.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Браво 1.6 16 при влажно време прекъсва

98г. с пластмасовия колектор зимата така го купих при първоначално палене неработи чисто ама до една минута се оправя смених му свещите старите не бяха зле после бобината беше БЕРУ и имаше съвсем малки пукнатини смених я обаче пак същото и аз си мисля за кабелите ама инвестицията започва да расте сериозно и не ми се иска да сменям неща които още не им е дошло времето завчера чак след 20 км се оправи и бая нямаше мощност и като се едно един цилиндър го няма ама трябваше да светне чека
          fiat bravo 1.6 16V

Коментар

Направи една адаптация (ресет на компютъра). При диагностиката ще Видиш и дали няма грешки.Аз съм със същия мотор и имах подобни проблеми. Също сменях наред.При мен нямаше мощност, палеше, след 2-3 секунди гаснеше, миришеше лошо и от ауспуха.След адаптация всичко се оправи !

Коментар

колега важен съвет когато сменяш свещи се сменят и кабелиако старите ти свещи са имали пробиви то означава,че и кабелите може да са си тръгнали и може да ти причинят пробиви и на новите свещисмени ги и опитай... Но почти съм сигурен,че там е проблема успех

Коментар

старите свещи бяха добре смених ги профилактично. преди няколко дни я бях паркирал в двора на трева една седмица бях на почивка като се върнах дигнах капака преди да я запала бубината цялата беше увлажнена запалих я прекъсваше малко като изсъхна бубината всичко ОК сега съм махнал тая пластмаса дето смуче въздух отпред за да може да се ветрее днес ще махна и обезшумитела на предния капак. а кабелите ще ги сменя и тях 53 лв. са к-т оригинални
                fiat bravo 1.6 16V

Коментар

и аз имам проблем, но при мен май е само на бензин и ще се окаже нещо с бензиновата с-маднес след като запалих и тръгнах при подаване на газ... чак заби муцуната и така изръчках я да кажем 300метра и на светофара пак при подаване на газ глъхне.след прехвърлянето на газ нямаше следа от проблема. Утре ще запаля и ще прехвърля без да я чакам, за да съм сигурен, че съм прав. Кабели не съм сменял, но се съмнявам да е в тях проблемът, защото на газ не го прави. Грешки нямам освен Р0500 тя е за километража Както колеги от форума казваха може би ще се окаже бенз. помпа или регулатор на бензина ама да видим
                  Fiat Marea 2.4 JTD+
                  Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
                  Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
                  Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

zlatarov написа:
                    и аз имам проблем, но при мен май е само на бензин и ще се окаже нещо с бензиновата с-маднес след като запалих и тръгнах при подаване на газ... чак заби муцуната и така изръчках я да кажем 300метра и на светофара пак при подаване на газ глъхне.след прехвърлянето на газ нямаше следа от проблема. Утре ще запаля и ще прехвърля без да я чакам, за да съм сигурен, че съм прав. Кабели не съм сменял, но се съмнявам да е в тях проблемът, защото на газ не го прави. Грешки нямам освен Р0500 тя е за километража Както колеги от форума казваха може би ще се окаже бенз. помпа или регулатор на бензина ама да видим
                    най вероятно регулатора нещо сее бъзикал, може да се оправи, аз откакто го имам бравото регулатора ми за горивото си беше заминал градско гореше 12 и вървеше доста добре, и сутрин ако не и подавам 3пъти контакт помпата да направи налягане, не палеше, иначе като го направя това си пали от първия път.

Коментар

shr81 написа:
                      старите свещи бяха добре смених ги профилактично. преди няколко дни я бях паркирал в двора на трева една седмица бях на почивка като се върнах дигнах капака преди да я запала бубината цялата беше увлажнена запалих я прекъсваше малко като изсъхна бубината всичко ОК сега съм махнал тая пластмаса дето смуче въздух отпред за да може да се ветрее днес ще махна и обезшумитела на предния капак. а кабелите ще ги сменя и тях 53 лв. са к-т оригинални
                      колега щом го прави при влажно време за да си сигурен че е от кабелите на тъмно запали колата и отвори капака ако има пробив ще се виждат искри поне при мен беше така успех

Коментар

misho_ написа:
                        zlatarov написа:
                        най вероятно регулатора нещо сее бъзикал, може да се оправи, аз откакто го имам бравото регулатора ми за горивото си беше заминал градско гореше 12 и вървеше доста добре, и сутрин ако не и подавам 3пъти контакт помпата да направи налягане, не палеше, иначе като го направя това си пали от първия път.
                        Дори и да подам контакт пак е така... при подаване на газ рязко на ниски обороти глъхне и вместо да се вдигат падат, съответно мап-а пък ги вдига и трябва да пробвам с нов регулатор а после с помпа
                        Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

адаптацията не даде ли резултат?

Коментар

Рестарт(адаптация) само с изключване на АБ ли става? Или трябва при диагностика ако е така, това ще обърка ли ГИ? При мен пали и от второ трето завъртане, но изключване на АБ съм правил за 40мин ефект "0".
                            Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

За Мареята(49ф -пласмасов колектор) адаптацията се нулира само с компютър,на 1аф става с откачане на АБ,но тука не
                              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Working...
                              X