Здравейте, поздрави от новофиатец
Имам въпрос за Браво от 1996, което карам от месец-два. Прегледах темите за непалещи 1.6 двигатели, но не намерих колега с точно същия проблем, затова пускам нова тема.Интересно е - когато е студена, колата пали от първия път без абсолютно никакъв проблем. Докато е студена всичко е ок, но след като загрее, не иска да пали. Случва се да я загася на тръгване на светофар (чисто нов шофьор, умерено некадърен), след което отнасям колективния гняв на народа зад мен. При опит за палене не може да завърти, опитва се едва едва, все едно няма ток. Ако я оставя за около минута, след това успява да завърти, а завърти ли, пали. Точно в един такъв момент баща ми беше с мен, сложихме моя акумулатор в неговата кола (Алфа 145 1.4) - запали без проблем. Така че, предполагам, акумулатора се зарежда и не е проблема в него. При каране си има мощност, не се мъчи, на звук ми се струва добре - няма тракане, бумтене, виене, стържене и т.н. Маслото е ок, температурата е малко над средата на скалата. Единственото, което забелязвам като проблем при каране е, че понякога ако натисна повече газта и после я пусна рязко, не успява да задържи минималните обороти и гасне.Обяснявам всичко това, защото честно казано нямам представа какво би било полезно като информация в случая. Моля за вашите мнения по въпроса, по възможност обяснявайте като на идиот

Коментар