Мирише си на бензин от колата , мислех че си въобразявам , но си мирише .Като че ли се усеща само на по-остър завой и не знам как и защо но миризмата идва от зоната на капачката на резервоара Успоредно с това ми се струва и че бензина ми намалява по-бързичко ( карам на газ ) .Капачката на резервоара е оригиналната и дори заключена продължава да се върти и като че ли има някаква хлабина м/у нея и гърловината . Под капачката има малка дупка ( предполагам отдушник ) и ....оттам нещо ??Някакви идеи за възможни причини за миризмата ?? Проверено е за течове по бензинопроводите -няма ....Възможно ли е стрелката на бензиномера да пада по-бързо защото карам на газ ??? и компа да се шашка нещо и в действителност да имам повече бензин от показаното от стрелката -?? - ако е така един ден очаквам да прелее ...или ?Но пък миризмата я има - идеи как и защо ???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Миризма на бензин
Collapse
X
-
Виж как са маркучите и по-скоро снадките им за правия и обратния бензин в коша на мотора.На снимката, горе в ляво 2 успоредно вървящи маркуча. Понякога леко пропускат по снадката и седи леко мокро, но като изгасиш, топлия мотор го изпарява. Дори една капка да има се усеща особено, ако се завихря от въздушната струя и влиза в купето.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
Колега ако намериш проблема сподели И при мен се получава това леко намирисване на бензин от време на времв и не знам от къде е .Не съм проверявал обаче пътищата на бензинопровода. Дори искам да отида да ми направят и замерване на налягането ама все време не отстава. 1.6 мареа уж новия моторFiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
Да добавя едно предположение за причината за намирисването на бензин. Кошницата на бензиновата помпа има уплътнение в горната си част, където ляга на самия резервоар. Поради напредналите годинки може да се е нацепила/накъсала и от там вече да намирисва на бензин.ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар