Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Миризма на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Миризма на бензин

Мирише си на бензин от колата , мислех че си въобразявам , но си мирише .Като че ли се усеща само на по-остър завой и не знам как и защо но миризмата идва от зоната на капачката на резервоара Успоредно с това ми се струва и че бензина ми намалява по-бързичко ( карам на газ ) .Капачката на резервоара е оригиналната и дори заключена продължава да се върти и като че ли има някаква хлабина м/у нея и гърловината . Под капачката има малка дупка ( предполагам отдушник ) и ....оттам нещо ??Някакви идеи за възможни причини за миризмата ?? Проверено е за течове по бензинопроводите -няма ....Възможно ли е стрелката на бензиномера да пада по-бързо защото карам на газ ??? и компа да се шашка нещо и в действителност да имам повече бензин от показаното от стрелката -?? - ако е така един ден очаквам да прелее ...или ?Но пък миризмата я има - идеи как и защо ???
    Bravo 1.9 Mjet/120

Протъркана гърловина от гумата?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Може ли това да стане / как ?Да разгледам около гумата / калника / гърловината ?
      Bravo 1.9 Mjet/120

Коментар

xx_x написа:
        Може ли това да стане / как ?Да разгледам около гумата / калника / гърловината ?
        Днес няма и помен от миризмата ...
        Bravo 1.9 Mjet/120

Коментар

Маркуча след бенвиновия филтър
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Нямам бензинов филтър , проверихме навсякъде - има несменяем в резервоара .
            Bravo 1.9 Mjet/120

Коментар

Човек да не ти гори и бензин и газ едновременно, отиди да ти я видят!!

Коментар

milenskia написа:
                Човек да не ти гори и бензин и газ едновременно, отиди да ти я видят!!
                Ходих , имам доверие на газаджията - не гори бензин и газ .Има изпарение или лек теч от някъде но не мога да го хвана - мирише си , но от време на време .
                Bravo 1.9 Mjet/120

Коментар

Виж си бензиновата помпа под седалката.
                  Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Коментар

Виж как са маркучите и по-скоро снадките им за правия и обратния бензин в коша на мотора.На снимката, горе в ляво 2 успоредно вървящи маркуча. Понякога леко пропускат по снадката и седи леко мокро, но като изгасиш, топлия мотор го изпарява. Дори една капка да има се усеща особено, ако се завихря от въздушната струя и влиза в купето.

1.9 JTD 110hp
                    Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

При него е само един маркуч
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колега ако намериш проблема сподели И при мен се получава това леко намирисване на бензин от време на времв и не знам от къде е .Не съм проверявал обаче пътищата на бензинопровода. Дори искам да отида да ми направят и замерване на налягането ама все време не отстава. 1.6 мареа уж новия мотор
                        Fiat Marea 2.4 JTD+
                        Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
                        Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
                        Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

При мен изчезна , може би защото бензина ми понамаля - ще долея и ще душа наоколо :D
                          Bravo 1.9 Mjet/120

Коментар

Пичове не зная газ бензин обаче и при мен миришеше (само на бензин съм), но на скоро махнах катализатора! Никаква миризма! Вярно от скоро е (няма месец), вие кажете!

Коментар

Да добавя едно предположение за причината за намирисването на бензин. Кошницата на бензиновата помпа има уплътнение в горната си част, където ляга на самия резервоар. Поради напредналите годинки може да се е нацепила/накъсала и от там вече да намирисва на бензин.
                              ex. Fiat Marea 1.6 16V
                              ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
                              Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

Working...
                              X