Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava 1.6 пали, когато си поиска

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Brava 1.6 пали, когато си поиска

Здравейте, колеги! Не бях сигурен, точно в кой раздел да пусна темата, тъй като нямам представа от какво естество е проблема.Колата е Fiat Brava 1.6 на газ. Проблемът е, че от време на време не иска да запали. Преди това си е палила, работи си нормално и на газ и на бензин и в произволни моменти не иска да запали. Бензиновата помпа се чува при контакт, свещите са сменяни скоро, стартера върти, но двигателят не тръгва да работи. При бутане пали, но има едно известно "чудене", дали да запали, и въпреки че помпя педала на газта, отказва да се форсира за няколко секунди. Това съм го забелязал дори, когато си запали нормално, започват да играят оборотите и когато натисна педала на газта, започва да пука и да тресе и пак това "чудене", чак след всичко това успява да се форсира. Ходих при момчетата за газта, закачиха я, поразровиха се и казаха, че проблема не може да е от там. Пък и колата е с ГИ и винаги пали на бензин. Ще се радвам да ми помогнете или поне да ме насочите към нещо! Поздрави!
    Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Като не пали пробвай дали след разкачване и закачане на минус на акумулатора ще запали.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

И това е пробвано, веднъж го откачих, чаках 15 мин и пак го закачих, не запали.

Коментар

ако след палене още има проблеми както каза с пукане ,трескане и играене на обороти може агренажа да е прескочил зъб ?
        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Когато не иска да запали колата работила ли е преди това ? на 99 % съм сигурен че е датчика на коляновия вал .
          Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
          И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
          .

Коментар

Провери и налягането на горивото. При мен имаше подобен проблем заради заседнал регулатор и високо налягане на горивото.

Коментар

кола

Нали и на газ не пали друго ще е Виж като не пали има ли изкра на свещите
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

fuel injekcion написа:
                ако след палене още има проблеми както каза с пукане ,трескане и играене на обороти може агренажа да е прескочил зъб ?
                Това пукане и тресене го има само в началото, докато се изфорсира, после го няма, тъй че ангренажа го отписвам като възможност. А и щеше да има и други признаци, ако проблема е там.
                Когато не иска да запали колата работила ли е преди това ? на 99 % съм сигурен че е датчика на коляновия вал .
                Различно, и е работила, и не е. Ако беше датчик, нямаше ли да ми свети нещо по таблото?
                kiriluz1 написа:
                Провери и налягането на горивото. При мен имаше подобен проблем заради заседнал регулатор и високо налягане на горивото.
                Това го приемам като възможност. Някой да предложи хубава диагностина на цени, като за студент?И като цяло клоня към бензинова помпа или генератор. Може и да е съвпадение, но когато има повече бензин в резервоара като че ли не го прави тоя номер.Някой да даде мнение, може ли от генератора да ми идва проблема, при положение, че има леки пукнатини, които са тръгнали от външната страна? Но пък освен проблема с паленето и пукането, друго всичко си е наред?

Коментар

Първо пробваи с авариино палене на газ. Акоуспееш пробвай да я вдигнеш на крик и така да запалиш.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Случва ли се да гасне в движение и да не иска да запали? (5-6мин.)
                    Fiat Marea 2.4 JTD+
                    Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
                    Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
                    Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

zlatarov написа:
                      Случва ли се да гасне в движение и да не иска да запали? (5-6мин.)
                      Не, няма проблем когато работи мотора.

Коментар

Така и не разбрах колата коя година е и каква е ,но на моята Мареа 1,6 99г бензиновата система е еднопроводна-регулатора на гориво е в кошницата,заради газта беше заседнал отворен,отначалото преди да заседне съвсем палеше когато е студена,както си иска един път веднага един път след въртене ,и съответно при втория вариант не въреше добре известно време.Бензинопровода е до десния бутуш и там се разкачва лесно,хубаво е да не е палена колата за да няма налягане на горивото и теч,та като го откачиш ако изобщо не потече -заседнал регулатор,също така закачи един маркуч и надуй,не трябва да пуска при мен е на 3 бара.А иначе в сервиз могат да ти го премерят.

Коментар

Колеги, предложете ми къде да отида сервиз/диагностика, за да се локализира проблема? Защото продължава да го прави тоя номер и ще ме остави някъде, където не трябва...

Коментар

Никой ли не може да ме насочи къде в София да отида на диагностика?

Коментар

Medalow написа:
                              Никой ли не може да ме насочи къде в София да отида на диагностика?
                              Ела на неделните ни срещи и ще ти направим диагностика ! Ако искаш да ходиш в сервиз провери ТУК
                              Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                              И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                              .

Коментар

Working...
                              X