Здравейте, колеги! Не бях сигурен, точно в кой раздел да пусна темата, тъй като нямам представа от какво естество е проблема.Колата е Fiat Brava 1.6 на газ. Проблемът е, че от време на време не иска да запали. Преди това си е палила, работи си нормално и на газ и на бензин и в произволни моменти не иска да запали. Бензиновата помпа се чува при контакт, свещите са сменяни скоро, стартера върти, но двигателят не тръгва да работи. При бутане пали, но има едно известно "чудене", дали да запали, и въпреки че помпя педала на газта, отказва да се форсира за няколко секунди. Това съм го забелязал дори, когато си запали нормално, започват да играят оборотите и когато натисна педала на газта, започва да пука и да тресе и пак това "чудене", чак след всичко това успява да се форсира. Ходих при момчетата за газта, закачиха я, поразровиха се и казаха, че проблема не може да е от там. Пък и колата е с ГИ и винаги пали на бензин. Ще се радвам да ми помогнете или поне да ме насочите към нещо! Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Brava 1.6 пали, когато си поиска
Collapse
X
-
fuel injekcion написа:ако след палене още има проблеми както каза с пукане ,трескане и играене на обороти може агренажа да е прескочил зъб ?Когато не иска да запали колата работила ли е преди това ? на 99 % съм сигурен че е датчика на коляновия вал .kiriluz1 написа:Провери и налягането на горивото. При мен имаше подобен проблем заради заседнал регулатор и високо налягане на горивото.Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.
Коментар
-
Така и не разбрах колата коя година е и каква е ,но на моята Мареа 1,6 99г бензиновата система е еднопроводна-регулатора на гориво е в кошницата,заради газта беше заседнал отворен,отначалото преди да заседне съвсем палеше когато е студена,както си иска един път веднага един път след въртене ,и съответно при втория вариант не въреше добре известно време.Бензинопровода е до десния бутуш и там се разкачва лесно,хубаво е да не е палена колата за да няма налягане на горивото и теч,та като го откачиш ако изобщо не потече -заседнал регулатор,също така закачи един маркуч и надуй,не трябва да пуска при мен е на 3 бара.А иначе в сервиз могат да ти го премерят.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар