Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Coupe 2.0 16V проблем с работа на мотора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

VET написа:
    А компресомера дали е адекватен? Такава компресия е чудесна за абсолютно мъртъв мотор. И въпреки това, колата трябва да работи чисто и без проблеми, като изключим липсата на мощност.
    с 300- зора пали компресомера си е доста точен колата като заработи и и дам газ хвърля черни кълбета от зад от пушилка свещите са черни а са иридиеви мисля си за проблем в колелата на валовете 1000 пъти гледах белезите на белези си е по скоро да не отговарят тия белези горе хем компресията паднала като на неправилно зацепен мотор хем не може да се изреже хубаво мотора хем хем хем...
    Fabbrica Italiana Automobili Torino
    F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
    F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
    F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style

Коментар

до сега си играх с колата пробвах зъб на пред зъб на зад на смукателния и изпускателния вал смукателния като му бутна 1 зъб остава същата комперсия 1 на зад и компресията пада на 5изпускателния на където и да го мръдна компресията пада

Коментар

Разбрах от къде ми бяга компресията като правих мотора тогава ми казваха че става колянов вал от дизел и такъв и сложих понеже намерих с перфектните размери само че вместо от 1.9 дизел където хода е същия като на 2.0.16 съл сложил от 1.7 дизел а там вече хода не е 90 мм къвто трябва да е а е 79мм за това и няма компресия въпроса е че и с неиния си вал пак палеше трудно преди да почна да правя мотора и не можеше да се изреже ама като за начало сега трябва пак да се вкарам в филма да сменя коляновия вал !.....

Коментар

Що си мисля че стария ти вал не е тъчно твоя ами от една алфа?
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
            Що си мисля че стария ти вал не е тъчно твоя ами от една алфа?
            ами не знам дали е точно "мой" те и биелите бяха от 3 различни коли така че от каква алфа е бил ако не е тайна ?

Коментар

днес получих новия вал от колега от форума вала е перфектен остава да го сменя само

Коментар

Събота или неделя идвам на инспекция, да видя това Купе
                Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

flippy89 написа:
                  Събота или неделя идвам на инспекция, да видя това Купе
                  ела няма проблем само да не е утре че ще пътувам

Коментар

И си погледни вакуума на горивния регулатор, за всеки случай, защото това дърво съм го ял!
                    Alfa 75 1.8 Turbo

Коментар

За да не пускам друга тема, ще изполвам тази на колегата, ако не възрази, разбира се става въпрос за същият модел и двигател.На мен на диагностника ми изписва грешка "Регулиране момента на впръскване". Какво значи това? Няма код.. явно програмата е дървена.Колата пали трудно понякога, светва чека, но след малко гасне. Прекъсва на ниски обороти, без значение топла или студена. Прави супер богати смеси, защото пушляви доста над 4000 оборота и гори повече от психологичният праг, който имам Имам 4 изчистени дюзи на ултразвук. Смятам да започна с това. Ламбдата ми е нова, с иридиеви свещи съм, кабелите са ми нови.Забелязвам обаче, че капачката на резервоара не иска да са се затвори и стои малко отхлупено. Като е топло и се заслушам има съскане откъм резервоара. Дали е възможно да свързано с това? Меката връзка също ми е прилично скъсана, но тези дни ще я заменя с нова. Сменял съм темепературния датчик при термостата също. При даване на контакт се чува малко по-странен звук отпред двясно от известно време (някъде около бензиновия регулатор). Възможно ли е да се е затлачил с боклуци?Много въпроси, много нещо.. другото странно е, че по диагностиките винаги ми разпознава колата като турбо 190 коня, а тя е атмосферка.
                      Fiat Coupe 2.0 16V

Коментар

Iv4o написа:
                        ......Имам 4 изчистени дюзи на ултразвук.....
                        Патил съм си от "изчистени" дюзи......С каква програма я диагностицирахте?

Коментар

kaci написа:
                          Iv4o написа:
                          ......Имам 4 изчистени дюзи на ултразвук.....
                          Патил съм си от "изчистени" дюзи......С каква програма я диагностицирахте?
                          Te са ми в багажника и не са поставени още. Човека каза, че са ок, а аз, за да съм сигурен ги дадох в Дунев. Силно вярвам, че ще се представят по-добре от моите 20 годишни, 200 000 километрови ) Преди време колата хвърли водна помпа и прегря. Беше духнала доста яко гарнитурата на главата и прекъсваше, но с доливане на вода я докарах от Монтана до София. Всъщност това ми беше последното излизане с Фиата извънградско, а минаха повече от 2 години. Малко се наплаших тогава, но аз си бях виновен, защото водната помпа виеше преди да тръгна, но аз постъпих доста лаишки. В един момент просто блокира, скъса се ремъка и се правихме на майстори, като 3-ма човека с доста бледи технически умения я сменихме полево за 2 часа Иначе не знам каква е програмата. На едни момчета е и си цъкат с нея чисто любителски. За всякакви марки става, като се сменя само накрайника, за да пасне на съответната марка. Като цяло само на 1 място още успяха да я разчетат преди време, като тогава нямаше грешки. А в 2 от официалните сервизи на марката (няма да казвам имена) не успяха преди години..Сега се сещам, че алтернатора ми зарежда една идея по-слабо - 13 волта и нещо, при необходими 14,2-3 според дебелите книги. Понякога забелязвам, че чистачките ми се движат една идея по-бавно, таблото замижава леко, колата губи малко тяга (супер минимално) и след мъничко се оправя. Възможно ли е да имам проблеми по тоците, хлабави връзки?Казвам го, защото при нашите коли понякога даден проблем може да е от нещо на пръв поглед абсурдно. Не знам дали е случайност или не, но колата прекъсваше зверски за миг на тръгване, докато е студена. Със светване на дюза и всички екстри, като това трае една секунда и се оправя. След смяна на гарнитурата на капака на клапаните всичко се оправи. Четох, че един колега е имал същия проблем при 156 (ако не се лъжа Ферариста) и се оправила след смяна на въпросната гарнитура.Стрелям на посоки по-скоро, но така е при нас. Винаги е забавно като цяло рядко обръщам внимание на някоя прищявка на колата и като ходи при майстор, 1 път на 2-3 години оправям всичко после италианките били трошляци..
                          Fiat Coupe 2.0 16V

Коментар

нямам против да пишеш в темата важното е да се оправят проблемите даже е хубаво ако имаш развитие да пишеш виж си захранването на ЕЦУ-то да няма спад в напрежението моето е проверено на всеки един пин всеки един кабел до него и всеки един датчик не знам каква програма сте ползвали ама аз за всичките тия години само 2 програми могат да се вържат с това умряло ецу без оргиналната разбира се едното е Стар Трек другото е IAW Scan при мен също проблема е много богати смеси и прекалено много МС впръскване от рода на 4мс 5мс 6мс някой път и 8 мс а иначе трябва да е към 2-3МСпостоянната грешка която излиза е ламба сонда сменил съм 3 и пак го прави имам и доста логове в който ецу-то я чете май когато си иска сондата..но дори и като реши да е чете в нормите пак не работи като хората сменях и ецу-то по скоро самия чип още по зле почти всеки един датчик е сменн в колата а другите проверени с се кабели свещи бобини комутатори запалване датчик хол темп датчик мап сензор всичко е ново... търся си ЕЦУ от купе 95-та гоина което е без чип в ключа за тест въпреки че имам 2 ецу-та с различни чипове и нито едно стоково ...а колега за теб провери си цялата инсталация на тая кола понеже на тия купета инсталацията е ТРАГИЧНА просто...

Коментар

Working...
                            X