Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Coupe 2.0 16V проблем с работа на мотора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ще ходи към вторични суровини на края и готово то просто няма кво да хванеш да правиш първо ...кво ли не се мъчих е не става изчерпах се вече налях пари в тоя боклук колко за 2 VT-та ... повече пара не мисля да давам...а и без това си говоря сам в тая тема направо я трийте
    Fabbrica Italiana Automobili Torino
    F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
    F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
    F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style

Коментар

Моя фиат е същия и не знам какво да правя, ако имаш развитие по темата пиши да го омуваме...Поздрави
      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
        Моя фиат е същия и не знам какво да правя, ако имаш развитие по темата пиши да го омуваме...Поздрави
        сега го изкарвах като загрее колата работи 1 идея по добре но това глънене даване при подаване на газ рязко не мога да го разбера чек-а като беше студена ми светна светя 1 мин и си угасна сам не беше при мен лаптопа ама няма и за кво ясно ми е кво е изписал Ламба сонда..след това кам 60 градуса като отиде светна пак за малко чек-а и огасна колата под 2500 оборота я няма никаква трябва да е коткаш на педала да тръгне от място иначе и падат оборотите и гасне имаше отклонения в дросела ТПС но не е от него нагласих го заглавих го да е към 0-ата същата работа направо не знам вече какво да и правя .. това глъхне не е одвратително ужасно за каране и гори повече с сигурност и на белези е прекарвах ПАК за не знам кои път... на ГМТ са си на белези и двете колела гледам делкото за КАМ сензора и дам нали по сервиз мануала го дават че има един белег към които да сочи палеца и НЕ и НЕ и НЕ не иска да заработи като хората ...

Коментар

Откъде си сигурен, че не е ТПС, като чета май само него не си сменил...При мене колата прекъсва независимо дали си на празен ход или на оборот, сложих друга дистрибуторна капачка и пак съшото, изчистих палеца с шкурка, сложих други кабели, свещите съм ги изчистил и съм нагласил разстоянето с луфтомера и няма резултат, преди това сменях дросела с такъв но разстърган и колата гаснеше веднага щом пуснеш газта и го имаше замислянето щом настъпя педала да ускорява, сложих оригиналня дросел и нещата се понормализираха... Дюзите сигурен ли си че са добре?
          Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
            Откъде си сигурен, че не е ТПС, като чета май само него не си сменил...При мене колата прекъсва независимо дали си на празен ход или на оборот, сложих друга дистрибуторна капачка и пак съшото, изчистих палеца с шкурка, сложих други кабели, свещите съм ги изчистил и съм нагласил разстоянето с луфтомера и няма резултат, преди това сменях дросела с такъв но разстърган и колата гаснеше веднага щом пуснеш газта и го имаше замислянето щом настъпя педала да ускорява, сложих оригиналня дросел и нещата се понормализираха... Дюзите сигурен ли си че са добре?
            Не.. тях остана да тествам

Коментар

видя се на края за кво става въпрос колата закърпена колко да се продаде ..изгромал е мотора от тая генерация не се чуваше че да се види по рано ама вече е ясно останови се има толкова луфт в вала че мени центровката от там и не вървенето и разхода и проблемите и всичко останало сега се връщам в първи клас без кола и камара месеци пари по тая кола дефакто и без пари еми честито на мен!...нямам коментар

Коментар

проблема е следния който ме мъчи вече година време и колата стой на едно място колата показва постоянно грешка ламба сонда дори и с 3 нови сонди първоначално беше заподозрян двигателя които аз отворих и направих изцяло понеже и там имаше проблеми от рода на различни биели с обърнати зъбчета на лагерите различни и по тегло с по над 10-15 грама нов колянов вал понеже стария му се скъса болта вътре понеже беше правен на стуг нови основни и биелни лагеринови сегменти нова глава понеже старата беше адски згъстена нов Мап сенсор нов халл датчик нов фазов датчик ново делко нов комутатор с бубина нови свещи , нови кабели нова капачка и също всех още едно ЕЦУ и 2-3 чипа които ици ми ги прави да я мъчиме колата но не се получава колата пали студена много трудно след това като я изгасиш пали веднага газ е почти невъзможно да и се даде ако и дадеш рязко почва да гасне трябва да я лъжеш на педала т.е мотора е нов всичко сменено датчиците почти всичките са нови останалите са проверени но колата не иска да заработи като хората с моето си ЕЦУ като си гледам логовете някой път отчита сондата някой път не (сонди 3 нови ) няма как ад е от тях с чип-а от ици сондата отчита н времето за отворена дюза е прекалено голямо от рода на 8-10 мс с моя чип това време е 2-3 мс тук видях подобна тема и снимка на кола която работела добре там времената бяха към 2.9 мс по ауто дата обаче показват 2мс на топъл мотор истината ще да е някъде по средата.колата не върви като хората харчи много и не може да се изфорсира нито топла нито студена оставям ви последните ми лог-ве които съм правил с моя чип се вижда че сондата не отчита винаги и записва грешката винаги с другите чипове на ици сондата отчита но времената са прекалено голяма и на отворени дюзи и по мап там където пише Unknow - е моя чиптам където пише на лог-а Tipo 2.0 16V е с на ици чип-а
                Прикачени файлове

Коментар

Градски здравей, пробвал ли си цяло ЕКУ от друга кола като твоята?
                  Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                  Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                  Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

flippy89 написа:
                    Градски здравей, пробвал ли си цяло ЕКУ от друга кола като твоята?
                    да но с правени чипове заради кода дефакто с оргинален чип не

Коментар

Няма ли да ти е по лесно както каза ти сам в началото да изскубеш всичко и да сложиш една мега и да не се разправяш с глупости?
                      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

flippy89 написа:
                        Няма ли да ти е по лесно както каза ти сам в началото да изскубеш всичко и да сложиш една мега и да не се разправяш с глупости?
                        няма кой да е настрой "малкия" не е в БГ

Коментар

Този двигател има ли датчик за температурата на входящия въздух? Проверени ли са електрическите пътища на сондата до ЕКУ-то?
                          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                            Този двигател има ли датчик за температурата на входящия въздух? Проверени ли са електрическите пътища на сондата до ЕКУ-то?
                            има датчика е проверен че работи цялата инсталация е проверена пин по пин освен самия кабел на сондата от долу до ецу-то но щом отчита в живите данни корекция на сондата мисля че работи но ще го проверя и него понеже може да има утечка и да показва тъкмо каквото му е кеф

Коментар

Пробвал ли си да палиш с леко отворен дросел? Ако да има ли успех или пък това влошава нещата?
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                                Пробвал ли си да палиш с леко отворен дросел? Ако да има ли успех или пък това влошава нещата?
                                пробвал съм първото палене ако ще с газ до дупка да е върт 5-6-7-8 пъти стартера ако припали се едно работи на 2 цилиндъра гася веднага и въртя пак и хоп чатмак пали пак не работи и не може да се форсира но пали чатмак обороти на празен ход има високи но има

Коментар

Working...
                                X