проблема не е от скоро ама така и не мога да разбера къде е та колата работи на богата смес видимо от зад като е засиля на някоя скорост примерно 3та и пусна газ-та и после съвсем леко натисна педала почва да пука в гарнетата като е на место и дам рязко газ заглъхва трябва да и се подава плавно не реагира на рязко дави се някакво примерно на втора ако и пусна газ-та на скорост почва да прехапва да присецва... закачвам колата на диагностика с IAW Scan 2 понеже само това чете тва тъпо ЕЦУ... и показва грешка ламба сонда 2 ламба сонди смених чисто нови ефект никакъв пак записва грешка ламба сонда викам си да не е от МАП-а гледах го преди малко не е забил в диагностиката показва че мърда ама между кви стоиности трябва да мърда не ми е ясно също така и харчи колата доста.. вероятно защото влиза в авариен режим от грешките .. вече ми се изчерпаха идеите като е чужда кола с поглед е оправям е моите винаги някви странни аномалии .... следващото нещо или да е хвърля/продам или да и сложа МЕГА вече не ззнам кво да е правя ама ми е одвратителна така... смених кабели свещи , капачка в делкото има малко луфт в палеца в втулката но не мисля това да е главния проблем...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Coupe 2.0 16V проблем с работа на мотора
Collapse
X
-
от новия МАП сензор никакъв ефект смених го колата пали студена трудно се едно пали цилиндрите един по един и като е огася и запаля на ново вече палиFabbrica Italiana Automobili Torino
F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style
-
работата почва да се изяснява маи след 5 км каране гледам пак изхвърлило антифриз пробвах да отвия капачката никъв шанс което ме води на мисалта че надува и е под налягане и че нещата отиват към гарнитура или глава.... може би за това изкарва постоянно грешка ламба сонда понеже има вода в горивните камери и гори и водата и от там да показва разликите и да дава грешка сондата ....Fabbrica Italiana Automobili Torino
Коментар
-
На мен пък ми прилича на изпукателен клапан или проблем с ангренажа. Гърси защо запалването идва когато вече са отворили изпускателните клапани.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:На мен пък ми прилича на изпукателен клапан или проблем с ангренажа. Гърси защо запалването идва когато вече са отворили изпускателните клапани.Fabbrica Italiana Automobili Torino
Коментар
-
S_BANKOV написа:mohel написа:може да пратите темата в кошаFabbrica Italiana Automobili Torino
Коментар
-
mohel написа:нищо не е станало просто няма с кои да се дискотира взел съм и друго ЕЦУ за проба но не съм пробвал още прекарах я на белези да погледана да не е прескочила но не е интересното е че като е на белези и 1-ви цилиндът е на ГМТ палеца на делкото показва 4-ти цилиндър в което не виждам логика понеже реда на палене е 1-3-4-2викам си да е обърната капачката обърнах я прередих ги да идва на 1-ви така пък въобще не пали ..нещо не мога да схвана..Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:mohel написа:нищо не е станало просто няма с кои да се дискотира взел съм и друго ЕЦУ за проба но не съм пробвал още прекарах я на белези да погледана да не е прескочила но не е интересното е че като е на белези и 1-ви цилиндът е на ГМТ палеца на делкото показва 4-ти цилиндър в което не виждам логика понеже реда на палене е 1-3-4-2викам си да е обърната капачката обърнах я прередих ги да идва на 1-ви така пък въобще не пали ..нещо не мога да схвана..Fabbrica Italiana Automobili Torino
Коментар
-
Здрасти, това Еку се чете прекрасно с Виза. И второ, това че първи цилиндър ти е в ГМТ, а палецът сочи 4-ти цилиндър си е съвсем нормално. Всички 2,0 двигатели са така от това поколение, а и от предишното. Закачи колата на Виза и виж какво реално се случва. Ако всеки път записва грешка в сондата явно там има някаква бомба. И трето, ако това е колата за която си мисля, то там нещата са доста по-сложни. Поздрави,Стоил
Коментар
-
VET написа:Здрасти, това Еку се чете прекрасно с Виза. И второ, това че първи цилиндър ти е в ГМТ, а палецът сочи 4-ти цилиндър си е съвсем нормално. Всички 2,0 двигатели са така от това поколение, а и от предишното. Закачи колата на Виза и виж какво реално се случва. Ако всеки път записва грешка в сондата явно там има някаква бомба. И трето, ако това е колата за която си мисля, то там нещата са доста по-сложни. Поздрави,СтоилFabbrica Italiana Automobili Torino
Коментар
-
оказа се че тая кола кво ли не и е правено ... колата в момента пали много трудно първия път при малко подаване на газ заглъхва готова да огасне ако и подадеш по рязко газ.. качвам един ЛОГ от работа на место.. това което се вижда и ми прави впечатление е че тпс=а е в - минус но до колкото разбрах така са я гласили за да не дава ламбата грешка а ламбата и сега си дава грешка и не се трие 3-нови сонди едва ли е от тях...Прикачени файловеFabbrica Italiana Automobili Torino
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар