Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

трудно включва първа и задна скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

h_mihalev написа:
    може ли от вода ако се е намокрил съединителя да откаже.т.е затова да не влизат скоростите?
    Вчера карах във вода до фаровете и съединителя се намокри. Признака е , в момента на пълно зацепване претриса. Изсъхна за около 10 мин. в движение. Едва ли е от намокряне.
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
      h_mihalev написа:
      може ли от вода ако се е намокрил съединителя да откаже.т.е затова да не влизат скоростите?
      Вчера карах във вода до фаровете и съединителя се намокри. Признака е , в момента на пълно зацепване претриса. Изсъхна за около 10 мин. в движение. Едва ли е от намокряне.
      То вчера нз как си се прибрал. Вардар беше преводнена-пожарни а-у. закъсали коли ...
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Жило или скоростна кутия. По-вероятно второто.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Аз пък предполагам че може и да е тампон някъде по двигателя или СК.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
            При мен когато не влизаха 1 и задна се оказа една от 3-те щангички с шарнирче просто се беше отвила гайката и беше охабила достатъно за да ми е трудно да ги вкарвам.
            Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
            И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
            .

Коментар

cs_aleksandar написа:
              S_BANKOV написа:
              При мен когато не влизаха 1 и задна се оказа една от 3-те щангички с шарнирче просто се беше отвила гайката и беше охабила достатъно за да ми е трудно да ги вкарвам.
              Да може и това да е, най вероятно е някакво усукване което пречи на правилното включване.

Коментар

на изгасен двигател влизат всичките на запален нито една. ако съединителя е заминал, при запален двигател има въртене на маховика кой ще вкара нужната скорост ?на изгасен двигател вкарвам първа държа крака с натиснат педал на съединителя паля и колата иска да тръгне напред.това на опитни хора говори нещо но какво?

Коментар

Ми това говори за притескател станал на слънце, но може да говори за нерегуран съединител

Коментар

жилото на съединителя го скъсявах удължавах от гайката за регулиране. няма ефект.в никакво положение не влизат скоростите.после това стана изведнъж колата при движение протресе два пъти и това е.

Коментар

Ами от тук на сетне следва сваляна съединителя, почвам да си мисля за счупена пружина на притискателя.

Коментар

днес на изгасен двигател вкарах втора скорост и запалих.тръгна направих едно кръгче на втора.слязох затегнах регулаторната гайка на жилото и се оправиха скаростите.явно съединителя изсъхна от водата.сега обаче като оставя на празен ход гърми.имаше малко вода събрана в дупките за свещите която при отвиването им влезе в буталата.или гърми за това или е гарнитура .как да разбера кое от двете е?

Коментар

хвърля антифриз през 2 и 4 ти цилиндър.явно е гарнитура.свещите са мокри от антифриз.добре че маслото в картера е чисто.

Коментар

а загряване повече от нормалното наблюдаваш ли

Коментар

спря да гърми през аспуха като изсъхна след голямото мокрене през локвите.водната ми помпа капе в кутията с ангренажа.съединителя като изсъхна скоростите си тръгнаха.извод-съединител отказва и от мокрене.при развалена водна помпа не се отваря единия кръг от охпаждането и колата загрява.

Коментар

h_mihalev написа:
                                спря да гърми през аспуха като изсъхна след голямото мокрене през локвите.водната ми помпа капе в кутията с ангренажа.съединителя като изсъхна скоростите си тръгнаха.извод-съединител отказва и от мокрене.при развалена водна помпа не се отваря единия кръг от охпаждането и колата загрява.
                                Отварянето или не на големия кръг не зависи от водната помпа, а от термостата.Водната помпа може и да тече, но това няма общо с това дали термостата работи или е останал затворен.

Коментар

Working...
                                X