Здравейте,през 2005г. си закупих чисто нова Панда 1,2л. бензин, Динамик с климатик. В момента колата е на реални 55 хиляди км (лично я шофирам от 0км.). До момента съм сменял само масло+филтри на всеки 10х.км, а на около 40-45х.км антифриза и биалетки. Днес прочетох в ръководството за потребителя на моята Панда, че на всеки 5 год. трява да се сменя ангренажен темък без значение от пробега, ако е по-малко от 80х.км, иначе на 80х.км задължително. Бих искал да помоля за компетентен отговор на следните въпроси: 1. тази смяна на ангренаж на 5-та год. дали е само препоръка или е 100% задължително поради остаряване на ремъка?2. още според ръководството: - на 20х.км се сменят свещи, - на 40х.км се проверява (сменя ?) ремък на алтернатор, - на 60х.км или на всеки 2 год. без оглед на пробега се сменя спирачна течност --> всички тези консумативи също планирам сега за смяна заедно с ангренажа, като добавям смяна и на: - водна пома + ролка + прилежащи семеринги --> това също ли е належащо (или препоръчително) за моя автомобил, имайки предвид сравнително малкия пробег, но вече с оглед на възрастта (9год)?Благодаря много!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Панда 1,2 2005 с клима - въпрос относно обслужването
Collapse
X
-
Според мен вече е задължително,и не трябва да мислиш и за минута.Ремък на 9 г. е станал на дъвка-200 % съм сигурен,знам как извадих моя на 3 г. и 60 000 км. Другите неща не са толкова наложителни,а препоръчителни.Водната помпа-ако има луфт или шум,външният ремък-ако е напукан,спирачната течност по твоя преценка-все пак става въпрос за сигурността ти.Свещите,ако не си ги сменял наистина-1000 % са за смяна.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар