Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за един новак при италианките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за един новак при италианките

Здравейте скъпи съфорумници! От скоро съм собственик на Фиат Палио Укенд 1600 16 вентила по вин номер излиза 1998 г. Запалих се по Фиат от едно Пунто МК2 мнооого добра колица 1200 см3 Файър двигател. Обаче двигателя на моята Палио ми е пълна мъгла. Моля кажете ми нещо за него. Здрав ли се води какви проблеми създава такива работи.Аз много търсих по форума за него но нищо не открих та се осмелих да пиша. С какви колектори е двигателят пластмасови или метални. Ще понесе ли обикновенна газова уредба? Предварително мнооооогооооо ама многооооо благодаря за всяко мнение и отделено време за мен!Поздрави на всички тук!!!П.С. Колеги не купувайте коли от Горубляне пълни измамници са!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Продадоха ми колата без капка масло в нея с проблем в охлаждането и сложена водна помпа от Фиат Браво 1,4 двигател с по малък дебит. Километражът показваше 123 хиляди и после изведнъж се превъртя на 170 хиляди!!!!! В кат в документите видях че е вкарана като скраб в България. Вие сега ще кажете да си гледал и ще сте прави! Но го казвам просто за да се пазите от такива мошеници .А сто пъти им казах, че ще возя малко дете в нея. Но въпреки това искам да кажа, че аз много харесвам колата и напълно покрива нуждите ми въпреки неимоверните усилия които ще ми костват да я стегна. Последното което искам да кажа в обявата пишеше ПЕРФЕКТНА!!! Знам, че е трудно за всички сънародници да свързват двата края в нашата родина но не мисля, че като прецакаш другарчето е най-правилният начин! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА ХОРА!!!!
    fiat palio 1600 16v 1999

Същият двигател се слага и на Браво Брава Мареа Мултипла и Ланча,писано е километри за тях, просто се разрови из форума.Пожелавам ти по бързо да си я оправиш, много да те радва и най-вече много безаварийни километри
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Колега след като колата е вкарана във България като СКРАБ как искаш двигателя да не е пълна мъгла.
      sigpic

Коментар

Гадини мръсни тва ме е най яд и мен значи отиваш уж гледаш и купуваш някаква кола с трудно спестени пари или кредит да ти върши работа и още не си и се нарадвал и се вкарваш в някакви филми .
        Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
        Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

Коментар

Не ги ли е срам тия МАЛОМНИЦИ, предварително се извинявам за езика и тона ми, НО майната им на такива измамници и парите който си хвърлил да я оправиш ти си казал, че ще возиш дете вътре. Има ли толкоз прост народ бе да го е*а, нека помислят малко ако на това Палио окачването или спирачките не са наред по магистралата с 100-120км/ч какво ще се случи или в София по Цариградско. Ебаси тъпите безотговорни, малоумни, тъпи, ограничени, прости, БЕЗДУШНИ копелен*а. Извинявам се за оффтопика, но не се сдържах като видях, че колегата ги е предупредил изрично за това че ще вози дете.
          Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
          Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
          Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Вместо да обясняваш на търговеца, че ще возиш дете, да беше инвестирал 50 лева в някой грамотен човек, който да дойде и да ти избере колата. С твоите приказки си показал, че си бос в материята и джамбазите ще ти пробутат най-трудно продаваемата си кола, ама то така се трупа опит.А и какво значение има дали ще возиш дете, или някоя баба? Колата трябва да е технически изправна във всички случаи.
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
              Вместо да обясняваш на търговеца, че ще возиш дете, да беше инвестирал 50 лева в някой грамотен човек, който да дойде и да ти избере колата. С твоите приказки си показал, че си бос в материята и джамбазите ще ти пробутат най-трудно продаваемата си кола, ама то така се трупа опит.А и какво значение има дали ще возиш дете, или някоя баба? Колата трябва да е технически изправна във всички случаи.
              Написах поста предимно за да предпазя от автоджамбазите някой човек който иска да си купи някаква колица и е кътал пари за нея с цената на много глад и лишения. И да споделя грозната истина за тях!!!!! Аз съм до някъде технически грамотен човек но в областта на компютрите. Аз нямам познат майстор как да се доверя на някого? Той ще иска да вземе парите и да свърши бързо работата нали така като тях или можеби се лъжа?Дори майстора да е свестен колата е без номера и не може да се кара как да стигне до сервиз например да и направят диагностика на ходова та част, тест за изгорели газове в антифриза, да измерят геометрията или компресията. А те тези тестове ще струват колкото половината кола или по- добре да и сменя поне ангренажа и филтрите за тези пари все пак говорим за доста евтина кола не за някоя от 100000 евро - да тогава си заслужава да се направи! Всичко е въпрос на собствена преценка и нагласа.Но как може да се продаде кола без капка масло незнам или поне аз не бих го направил! Не че съм светец но все пак трябва да има някакъв чисто човешки морал , доблест и мъжество или аз май много филми съм гледал! Приятен ден на всички! И честит 24 май!!!!
              fiat palio 1600 16v 1999

Коментар

Ako говориш за маслото на мотора, поне него не погледна ли?Обща диагностика на колата може и без сервиз да се направи, на място в автокъщата. И като видиш нещо нередно, отиваш на друга кола, коли - бол.
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
                  Ako говориш за маслото на мотора, поне него не погледна ли?Обща диагностика на колата може и без сервиз да се направи, на място в автокъщата. И като видиш нещо нередно, отиваш на друга кола, коли - бол.
                  Всичко вече е пито платено! И да се жалвам е късно! Погледнах маслото помислих че пръчката не показва не ми мина през ум че няма никакво .Аз исках Палио а те хич не са бол......
                  fiat palio 1600 16v 1999

Коментар

Здравей и добре дошъл! Дано бързо ти преминат негативните емоции от горублянските търговци. За съжаление никой не е застрахован от подобни случки...По въпросите ти за колата: Ако не си направил вече първоначалното обслужване (ремъци ролки, водна помпа, масло, филтри), не го отлагай! Има много форумни майстори или препоръчани сервизи. Придвижването без номера става с репатрак, за София еднократният курс е 30-50 лв. На първо време си виж дисковете и накладките, ниво на спирачната течност, накрайници. За двигателя - нека някой колега с мареа, браво или брава се включи, защото 16/16V се слага и на тези модели. Моето Палио беше с 1.2/8V и вървеше прилично, затова взех Пунтото на жена ми със същия мотор.Окачването е много здраво - за пет години и почти 70 хиляди километра по всякакви пътища (колата се ползваше и като работна) съм сменил (еднократно) задните амортисьори и ремонтен комплект за заден мост, всичко за около 250 лв с труда. По предното окачване не съм сменял нищо, освен спирачните дискове.Предните носачи са много масивни, а ако не ме лъже паметта, шарнирните накрайници могат да се подменят отделно от тях. Купето е поцинковано и не ръждясва, а ламарините са доста дебели (разбрах го след една верижна катастрофа ).
                    Fiat Palio Weekend 75 - до пролетта на 2013;
                    FIAT PUNTO 2 (18

Коментар

Working...
                    X