Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 1,8 трудно пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мареа 1,8 трудно пали

От известно време колицата започна да се замисля при палене. При завъртане припалва и след това трябва да се върти стартера 5-6 секунди за да запали. Почти нов акумулатор и ревизиран стартер. Върти на фурия. Преди имах този проблем и се оказа вакумния регулатор на рейката. Сега не е от него. Имам чувството, че се задавя. Даже замирисва на бензин. Имам обикновенна метанова с плочка преди дросела. Не записва грешки. Това е и на студен и загрял двигател. Вървежа и на бензин и на метан е повече от задоволителен. Давайте идеи от къде да я почвам.
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Бензинова помпа,смучене на въздух,стъпков мотор,дебитомер.

Коментар

Re: Мареа 1,8 трудно пали

veselin10 написа:
      От известно време колицата започна да се замисля при палене. При завъртане припалва и след това трябва да се върти стартера 5-6 секунди за да запали. Почти нов акумулатор и ревизиран стартер. Върти на фурия. Преди имах този проблем и се оказа вакумния регулатор на рейката. Сега не е от него. Имам чувството, че се задавя. Даже замирисва на бензин. Имам обикновенна метанова с плочка преди дросела. Не записва грешки. Това е и на студен и загрял двигател. Вървежа и на бензин и на метан е повече от задоволителен. Давайте идеи от къде да я почвам.
      Същия проблем имах и аз,като запалиш първите 15-20секунди не държеше грам обороти дори и с педала до дупка,отидох при Жоро и ми реши проблема с чистене на дюзи с ултразвук.
      Fiat Marea 1.6/16V

Коментар

kiriluz1 написа:
        Бензинова помпа,смучене на въздух,стъпков мотор,дебитомер.
        Ако е бензинова помпа не трябва ли да има негативи в движение на бензин? При мен няма. При палене на студен двигател стъпковия мотор и дебитомера не играят. Ако има смучене на въздух ще има и проблеми на празен ход , при мен всичко е наред.
        MAKARI??? написа:
        ....Същия проблем имах и аз,като запалиш първите 15-20секунди не държеше грам обороти дори и с педала до дупка......
        Не е същия. Нямам проблем при мен с оборотите.

Коментар

Да не вкарва повече бензинец, щом казваш че понамирисва. Или пък, когато дадеш на контакт, изчакваш ли 2 3 секунди, помпата хубаво да качи бензин. Аз съм си правил експерименти и установих, че ако не изчакам 3 секунди, малко по-трудно пали.
          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

И с изчакване и без е еднакво. Почвам да си мисля, дали не пуска метан и да ги меши. Ще си направя експеримент като свърши метана как ще е. Надявам се да не е бензиновата помпа, че е приключение смяната.

Коментар

Предполагам си проверил това, което ще кажа, ама аз да си кажа. При мен тая зима пали на бензин и веднага гасне и замирисва и после върти по 3-4 пъти с натискане на педала за да запали. Оказа се, че мъркуча от моно-то се е цепнал и изтича бензин. Но така се беше цепнал (от към купето), че не може да го видиш.
              ФИАТ- Пътят е само формалност
              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
              -----------------------------------------------------
              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

При мен са два- за входящ и изходящ(регулатора е на рейката) И двата са почти нови. Есента ги сменях. Не е там проблема.

Коментар

Провери маркуча за обратното гориво да не е запушен, също така си провери буксата на тпс-а и дросела да не зацапан или жилото му да не прави проблем, после премини на към проверка на картерната вентилация и по основно на клапана и каналите на пеперудата на стъпковото моторче.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    Провери маркуча за обратното гориво да не е запушен........после премини на към проверка на картерната вентилация и по основно на клапана .....
                    За тези двете как да действам. Другите са ясни.

Коментар

Маркуча с духане, или с мерене на наляганеКартерната вентилация с разглобяване. Ако изкараш до Събота неделя звъни да я разкостим

Коментар

Най-рано в събота. През седмицата ми е отвратително натоварено. Ако е подходящо времето и си свободен и в Сф. с най-голямо удоволсвие ще я предоставя за гаврене

Коментар

И аз съм така с времето, така че чакам да се обадиш и ще я прегледаме що омазва горивото.

Коментар

Такааа, след около 80 км. с постоянна скорост 130 на метан проблема вече го няма. Няма записани грешки. Ха сега де....

Коментар

veselin10 написа:
                              Такааа, след около 80 км. с постоянна скорост 130 на метан проблема вече го няма. Няма записани грешки. Ха сега де....
                              Картерната вентилация, явно серозно си я продухал.

Коментар

Working...
                              X