1.6 103кс - пластмасов колекторИсторията е следната:Колата като я купих работеше на 2 цилиндъра и полувина :D - 2 инжектора работеха нормално, един пускаше съвсем малко гориво, 3тия - капка не пускаше...Тези които работеха нормално бяха с 4 дупчици , другите (скапаните) с 2. Явно са се опитвали да я оправят или незнам, имаше още 2 инжектора в пепелника зарязани(пак с 2 дупчици), оказа се че и те не работят...Купих 2 от автоморга по 20 кинта същите като работещите. Почистиха се във вана с препарат + ултразвук... и колата заработи нормално.След известно време може би 1 седмица започна да ми прекъсва в ниските, да работи като на 3 цилидъра до към 2500 (не винаги). Като и давам гас все едно се дави и ми се струва че като поотпусна малко се лееко нормализира... Като работи на място, на около 900 оборота има нещо (несъм много сигурен) като детонаци...Както и другото което ме притеснява е помпата в резервоара вие много :S не само като поткачва ами и докато си работи вие доста...И ся се чудя, от къде да почна....1. Адаптация2. Инжектори3. Помпа4. Бобина А и сега гледам по някакви оригинални номера на инжекторите (видях ги в каталога на АХМ АУТО) и по интернет излизат с 2 дупчици да са... Какво значение има ? Кои са по-добри ? с 2 или с 4 дупки ?Незнам къде да отида да ми вземат парите, макар че ми се ще сам да си я оправя Такива с 4 дупчици излизат до колкото видях за 1.8 ... П.с Съжалявам за неграмотното писане Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1.6 16в - Прекъсва в ниските
Collapse
X
-
u_bo
инжекторите с 4 дупки пръскат само през 2-те не е съвместимост проблема - виж ако са се развалили, или запушили - може.пробвай първо с кабелите, но е добре да разгледаш какво казва ЕКУ с една диагностика и живи данни.
-
u_bo написа:инжекторите с 4 дупки пръскат само през 2-те не е съвместимост проблема - виж ако са се развалили, или запушили - може.пробвай първо с кабелите, но е добре да разгледаш какво казва ЕКУ с една диагностика и живи данни.Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
Коментар
-
Забелязах , че като е студена и я запаля... държи си 1200 оборота ( и прекъсва) и тогава като и дам гас се изфорсирва нормално ( и на място, а в движение на 1ва да речеме почва да пили гуми) като покарам малко (да речеме 1 минута - две да минат) и оборотите на презен ход са си 850-на и пак си се дави както обикновено...Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Коментар
-
Еми, ся като дам газ и сплесква резервоара :D Работи иделно, на скорост мога да си карам 3та-4та с 1100 оборота и да не ми прекъсва, ускорява си... не мръдна Супер !Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Коментар
-
cs_aleksandar написа:Сега да видим и разхода,и да си оправиш 2 ра степен на вентилатора.Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Коментар
-
Здравейте колеги, И аз съм с 1.6 пластмасов колектор и имам едно прекъсване на студен мотор(на бензин)А На газ от време на време в промеждутъка м/у 1800-2100обор.Поръчал съм си елм327 блутулт ама не знам кога ще дойде(от китай май) и няма да и разбирам за начало Бубуната е нова ама не е оригинална, свещите са денсо иридиум, но са втора ръка и не ги знам.Кабелите ... са меки ама не знам как да ги проверя Не съм я закачал до сега на диагностикаFiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
zlatarov написа:Здравейте колеги, И аз съм с 1.6 пластмасов колектор и имам едно прекъсване на студен мотор(на бензин)А На газ от време на време в промеждутъка м/у 1800-2100обор.Поръчал съм си елм327 блутулт ама не знам кога ще дойде(от китай май) и няма да и разбирам за начало Бубуната е нова ама не е оригинална, свещите са денсо иридиум, но са втора ръка и не ги знам.Кабелите ... са меки ама не знам как да ги проверя Не съм я закачал до сега на диагностика
Коментар
-
Ясно, запазих час за петък дано има ефект Надявам се да се и оправи и паленето, че на студен мотор трудно пали и това ще прецака аку. И стартера На топъл мотор нема проблеми пали от четвърт.Fiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
А защо като загрее няма проблем дажен не като загрее, а след 500м каране ?Няма разлика ако я чакам повече време или дам два пъти на контакт и запаля ?Колата си върви на бенз. Няма проблем в ускорение или вървежFiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар