Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1.6 16в - Прекъсва в ниските

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава 1.6 16в - Прекъсва в ниските

1.6 103кс - пластмасов колекторИсторията е следната:Колата като я купих работеше на 2 цилиндъра и полувина :D - 2 инжектора работеха нормално, един пускаше съвсем малко гориво, 3тия - капка не пускаше...Тези които работеха нормално бяха с 4 дупчици , другите (скапаните) с 2. Явно са се опитвали да я оправят или незнам, имаше още 2 инжектора в пепелника зарязани(пак с 2 дупчици), оказа се че и те не работят...Купих 2 от автоморга по 20 кинта същите като работещите. Почистиха се във вана с препарат + ултразвук... и колата заработи нормално.След известно време може би 1 седмица започна да ми прекъсва в ниските, да работи като на 3 цилидъра до към 2500 (не винаги). Като и давам гас все едно се дави и ми се струва че като поотпусна малко се лееко нормализира... Като работи на място, на около 900 оборота има нещо (несъм много сигурен) като детонаци...Както и другото което ме притеснява е помпата в резервоара вие много :S не само като поткачва ами и докато си работи вие доста...И ся се чудя, от къде да почна....1. Адаптация2. Инжектори3. Помпа4. Бобина А и сега гледам по някакви оригинални номера на инжекторите (видях ги в каталога на АХМ АУТО) и по интернет излизат с 2 дупчици да са... Какво значение има ? Кои са по-добри ? с 2 или с 4 дупки ?Незнам къде да отида да ми вземат парите, макар че ми се ще сам да си я оправя Такива с 4 дупчици излизат до колкото видях за 1.8 ... П.с Съжалявам за неграмотното писане Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
    Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
    Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
    Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
    Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
    Убий скороста - Спаси дете!

инжекторите с 4 дупки пръскат само през 2-те не е съвместимост проблема - виж ако са се развалили, или запушили - може.пробвай първо с кабелите, но е добре да разгледаш какво казва ЕКУ с една диагностика и живи данни.

Коментар

u_bo написа:
      инжекторите с 4 дупки пръскат само през 2-те не е съвместимост проблема - виж ако са се развалили, или запушили - може.пробвай първо с кабелите, но е добре да разгледаш какво казва ЕКУ с една диагностика и живи данни.
      Май най-добре е първо диагностиката... От толко много неща незнам кое може да е проблема :D

Коментар

Забелязах , че като е студена и я запаля... държи си 1200 оборота ( и прекъсва) и тогава като и дам гас се изфорсирва нормално ( и на място, а в движение на 1ва да речеме почва да пили гуми) като покарам малко (да речеме 1 минута - две да минат) и оборотите на презен ход са си 850-на и пак си се дави както обикновено...

Коментар

Утре ще ти донеса и кабели да направиш 1 кръгче да видим ще бръмчи или ще върви.
          Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
          И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
          .

Коментар

Смучка си въздух от някъде, май.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Одеве сменихме кабелите с други перфектни , колата замърка Весо я закачи премахнахме самоадаптацията,всичко на диагностиката изглежда перфектно. Сега остана само да каже след като си тръгна как върви. :P
              .

Коментар

Еми, ся като дам газ и сплесква резервоара :D Работи иделно, на скорост мога да си карам 3та-4та с 1100 оборота и да не ми прекъсва, ускорява си... не мръдна Супер !

Коментар

Сега да видим и разхода,и да си оправиш 2 ра степен на вентилатора.
                  .

Коментар

cs_aleksandar написа:
                    Сега да видим и разхода,и да си оправиш 2 ра степен на вентилатора.
                    Утре "заранта" ще се заема с това, че после да няма в секцията "купувам" търся двигател за брава :D

Коментар

Здравейте колеги, И аз съм с 1.6 пластмасов колектор и имам едно прекъсване на студен мотор(на бензин)А На газ от време на време в промеждутъка м/у 1800-2100обор.Поръчал съм си елм327 блутулт ама не знам кога ще дойде(от китай май) и няма да и разбирам за начало Бубуната е нова ама не е оригинална, свещите са денсо иридиум, но са втора ръка и не ги знам.Кабелите ... са меки ама не знам как да ги проверя Не съм я закачал до сега на диагностика
                      Fiat Marea 2.4 JTD+
                      Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
                      Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
                      Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

zlatarov написа:
                        Здравейте колеги, И аз съм с 1.6 пластмасов колектор и имам едно прекъсване на студен мотор(на бензин)А На газ от време на време в промеждутъка м/у 1800-2100обор.Поръчал съм си елм327 блутулт ама не знам кога ще дойде(от китай май) и няма да и разбирам за начало Бубуната е нова ама не е оригинална, свещите са денсо иридиум, но са втора ръка и не ги знам.Кабелите ... са меки ама не знам как да ги проверя Не съм я закачал до сега на диагностика
                        Кабелите се мерят с мултицет ,като сумата на 1и4 трябва горе долу да е равна на 2и3.Глъхненето на студен двигател се оправя след ресетване и след това нова прецизна настройка на газ.

Коментар

Ясно, запазих час за петък дано има ефект Надявам се да се и оправи и паленето, че на студен мотор трудно пали и това ще прецака аку. И стартера На топъл мотор нема проблеми пали от четвърт.
                          Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

А ясно с тих стон и въздишка си отива бензиновата ти помпа Измерете налягането и вижте що и спада налягането.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А защо като загрее няма проблем дажен не като загрее, а след 500м каране ?Няма разлика ако я чакам повече време или дам два пъти на контакт и запаля ?Колата си върви на бенз. Няма проблем в ускорение или вървеж
                              Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Working...
                              X