Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 1.6, 2001 г. - гасне на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мареа 1.6, 2001 г. - гасне на празен ход

Здравейте колеги,Мареата не ще да работи на празен ход. Карах я на ремонт, там са "разкисвали моторчето за празен ход", но след седмица е пак същото.Много рядко при загрял двигател не гасне. Какво да правя, да търся ли моторче втора употреба или ново, но ми казаха, че е много скъпо.
    Купих си ФИАТ
    http://images.spritmonitor.de/290451.png

Провери си кабелите и свещите,кабелите се мерят с мултицет като сумата на 1-4 приблизително е равна на 2-3 свещите дават че трябва да се сменят на 10000 км,бобината също се мери 1-4 и 2-3 на вторичната намотка,ако е заминала първичната ще ти свети чек лампата..Ако това не помогне намери някой в района да ресетне бензиновия компютър,и чак тогава се занимавай със стъпково моторче,което струва 85лв и се сменя само то.Ако се налага да го смениш ще ти кажа как,става лесно.П.п Виж си АБ в какво състояние е и провери клемите и кабелите по специално масите за лош контакт.

Коментар

Със същите симптоми,при мен се оказа ТПС.Понеже се продава в комплект с дросела,аз го свалих,разглобих,почистих,натиснах пластинките за по-добър контакт с пистите,сглобих го,монтирах го и проблема се оправи.По спомен,на загрял двигател на празен ход,трябва да подава 0,7 волта.
      Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
      ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

iliyan написа:
        Със същите симптоми,при мен се оказа ТПС.Понеже се продава в комплект с дросела,аз го свалих,разглобих,почистих,натиснах пластинките за по-добър контакт с пистите,сглобих го,монтирах го и проблема се оправи.По спомен,на загрял двигател на празен ход,трябва да подава 0,7 волта.
        На средното краче, и към 5волта при отворена клапа,като трябва да се променя плавно без пропадания. При заминал ТПС обикновенно като изфорсираш оборотите падат много бавно.

Коментар

Здравейте колеги, аз съм с Брава 1.6 16V. Гасне и гасне (има малко на брой случаи когато колата се държи стабилно) няма значение от горивото бензин или газ. Смених свещи, кабели, бобина, ТПС, преди доста време смених и стъпков мотор (втора ръка) е няма оправия, продължава да гасне. Сега ми сервираха да пробвам с бензиновата помпа (не знам какво общо има като съм на газ и пак си гасне). Давайте съвети моля!
          брава 96 г. 1.6V

Коментар

Виж дали правилно ти е зацепен ангренажа... както и гърнетата да не са запушени.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

ta6unko написа:
              Здравейте колеги, аз съм с Брава 1.6 16V. Гасне и гасне (има малко на брой случаи когато колата се държи стабилно) няма значение от горивото бензин или газ. Смених свещи, кабели, бобина, ТПС, преди доста време смених и стъпков мотор (втора ръка) е няма оправия, продължава да гасне. Сега ми сервираха да пробвам с бензиновата помпа (не знам какво общо има като съм на газ и пак си гасне). Давайте съвети моля!
              Форсира ли се сама понякога ?
              Fiat Bravo 1.6 16v 103hp-Forever in my heart - Ex
              Fiat Marea 1.9TD 75hp-Family Combi Now

Коментар

Working...
              X