Здравейте колеги,Мареата не ще да работи на празен ход. Карах я на ремонт, там са "разкисвали моторчето за празен ход", но след седмица е пак същото.Много рядко при загрял двигател не гасне. Какво да правя, да търся ли моторче втора употреба или ново, но ми казаха, че е много скъпо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа 1.6, 2001 г. - гасне на празен ход
Collapse
X
-
Провери си кабелите и свещите,кабелите се мерят с мултицет като сумата на 1-4 приблизително е равна на 2-3 свещите дават че трябва да се сменят на 10000 км,бобината също се мери 1-4 и 2-3 на вторичната намотка,ако е заминала първичната ще ти свети чек лампата..Ако това не помогне намери някой в района да ресетне бензиновия компютър,и чак тогава се занимавай със стъпково моторче,което струва 85лв и се сменя само то.Ако се налага да го смениш ще ти кажа как,става лесно.П.п Виж си АБ в какво състояние е и провери клемите и кабелите по специално масите за лош контакт.
-
iliyan написа:Със същите симптоми,при мен се оказа ТПС.Понеже се продава в комплект с дросела,аз го свалих,разглобих,почистих,натиснах пластинките за по-добър контакт с пистите,сглобих го,монтирах го и проблема се оправи.По спомен,на загрял двигател на празен ход,трябва да подава 0,7 волта.
Коментар
-
Здравейте колеги, аз съм с Брава 1.6 16V. Гасне и гасне (има малко на брой случаи когато колата се държи стабилно) няма значение от горивото бензин или газ. Смених свещи, кабели, бобина, ТПС, преди доста време смених и стъпков мотор (втора ръка) е няма оправия, продължава да гасне. Сега ми сервираха да пробвам с бензиновата помпа (не знам какво общо има като съм на газ и пак си гасне). Давайте съвети моля!брава 96 г. 1.6V
Коментар
-
ta6unko написа:Здравейте колеги, аз съм с Брава 1.6 16V. Гасне и гасне (има малко на брой случаи когато колата се държи стабилно) няма значение от горивото бензин или газ. Смених свещи, кабели, бобина, ТПС, преди доста време смених и стъпков мотор (втора ръка) е няма оправия, продължава да гасне. Сега ми сервираха да пробвам с бензиновата помпа (не знам какво общо има като съм на газ и пак си гасне). Давайте съвети моля!Fiat Bravo 1.6 16v 103hp-Forever in my heart - Ex
Fiat Marea 1.9TD 75hp-Family Combi Now
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар