Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

браво 1.8 харчи масло доста

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

браво 1.8 харчи масло доста

колеги колата ми харчеше 2 литра масло за 10 000 км карам с масла 10в40 селения и мотул и от двете харчеше еднакво сменихме гумички на клапаните и сега е още по зле 4-5 литра за 10 000 км колата е браво 1.8 16в 99 година даите съвети колата преди смяната изпушваше само когато мотора е загрял и запаля двигателя после спираше сега забелязвам че като спра на светофар около минута на празен ход и при потелянето пуши лекичко пушека е синкав колата си върви нормално разхода на гориво също е нормален

Ако няма течове и омасляване по самия мотор и да предположим, че смяната на гумичките е ОК - отиваш на сегменти.
    punto HGT

Коментар

мен ме навежда на мисълта че гумичките не е сменил както трябва преди смяната духаше доста силно от капачката за маслото и хвърляше яко масло след смяната сега духа по слабо и като си сложа ръката отгоре има съвсем малко капчици по нея от пръчката за маслото не духа тия дни ще мера компресията ще пробвам и с мотул 15в50 добри отзиви чувам за него не ми се прави повече тая кола

Коментар

Re: браво 1.8 харчи масло доста

мисля да премина на мерене на компресия и евентуална нова смяна на гумичките обаче със сваляне на глава и напасване на клапаните

Коментар

Компресията незнам дали ще те ориентира, защото при мен компресионните сегменти си бяха ОК и си пукаше 12-13 компресия, но маслените се бяха спекли от където си хапваше и доста масълце.
          punto HGT

Коментар

има ли вариант да е направил нещо на клапаните при смяната на гумичките със специални клещи свали и после постави гумичките и нормално ли е да духа от капачката за маслото

Коментар

Гумичките нямат нищо общо с духането през капачката.
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

някъде четох че на колега след смяна на гумички и после при проверката 15 от 16 гумички били излезли от водачите моя маистор ги постави само с клещите не ги е натискал с друго съмнява ме след смяната се появи проблема маи ще ги сменям при друг отново или поне да отвори да види

Коментар

колеги като се свали старата гумичка почиства ли се стеблото на клапана и повърхността на водача от маслото преди поставянето на новата гумичка и какви гумички да си купя оригинални или на виктор реинс на реинс имат и метална обвивка

Коментар

на загрял мотор изпушва като подам газ след като е стояла на светофар на обороти поне 20 секунди

Коментар

Май, май си си за сегменти.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

ако са сегменти маи ще е добавка хадо повече пари за тая кола недавам

Коментар

кола

За тая добавка хадо пиши ако има ефект Преди слагах веднъж на скоростите на Пунтото и свърши работа .
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Когато гумичките на 16-клапанов двигател се сменят "на място" без сваляне на главата, често се случва част от тях после да паднат. И съответно разходът на масло се увеличава.Има и нещо друго, но то е по-малко вероятно - казвали са ми го опитни хора в два сервиза: ако има проблем в цилиндрите, при някои двигатели след смяна САМО на гумичките разходът на масло се увеличава вследствие на увеличената компресия. Колкото до добавките, пробвал съм Bardahl - никакъв ефект. Пробвал съм и все още карам с масло Политрон, съдържащо концентрат за обработка на метал МТС, за който в рекламата се споменава, че освен всички останали положителни неща, намалява и разхода на масло. Ами не - при моята кола не го намали, дори напротив. Абсолютно нищо лошо не искам да кажа за Политрон и МТС и не оспорвам качествата им. Но разходът на масло се увеличи - в началото драстично, но дори и сега, след 10000 км. с Политрон, продължава да гори малко повече масло, отколкото преди, когато карах с Елф.Накратко, според мен: ако ще се сменят гумичките на 16-клапанов двигател, да е както трябва, с бутане на главата. Добавките за намаляване на разхода на масло не могат да свършат работа при наличие на сериозни хлабини, през които маслото навлиза в горивната система.
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake, гумичките не влияят на компресията и това ти го е казал някой неграмотник. Та да знаеш, слагай му фира за всичко друго. Инак правилно разсъждаваш за хлабините и добавките, а колкото до полишитнята, не коментирам.
                              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                              X