Здравейте , проблема е следния .Колата спря да пали ,без да е имала никакви симптоми.Проверих всички бушони , свалих буксата на бензиновата помпа,защото не я чувах и се оказа,че няма ток на нея.Направих опит да пусна друг + , колкото да запали но не се получи.След няколко часа ,като постоя колата взе,че запали но прекъсваше доста и светеше на таблото едно като дюза/разпръсквач! Изгасих я и ,когато опитах да запаля пак , не можеше .Свалях релетата,които са зад двигателя ,проверих ги и двете ,работят си ... Къде да търся проблема ? Мерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПРоблем с палене - фиат пунто кабрио 1.6 бензин 94 година
Collapse
X
-
Свещите са Нжк на по-малко от месец. Просто ми е интересно ,как има ток до помпата,когато си реши...иначе датчика на вала,той може ли да прекъсва помпата и как да го проверя. Отделно има и някаква аларма,която никога не е ползвана.Намира се отпред до акумулатора,според мен е заводска ,не прилича да е слагана допълнително.Преди време я бяг махнал и не палеше , но когато я върнах нямаше проблеми. Преди малко направих опит да запала,но запали за 1 секунда и веднага изгасна ...
Коментар
-
Днес на диагностика казаха,че било ЕГР клапан!Но беше късно и колата беше топла,та остана за понеделник да я правят.Понеже сестра ми я закара,малко се осъмних,че може да е това .... Не съм запознат,но някой разбирач , може ли да каже ,това може ли да направи такъв проблем ? Колко пари в това чудо ?Също са казали,че тоя мотор бил спортен и по принцип не работил добре ...
Коментар
-
Мотора няма егр! Моя мотор е същия,че е спортен ,спортен е донякъде. Работи изключително гладко (ако по него всичко е в час) ...но определено смени сервиза,само заради констатацията която са направили. Понеже сега възстановявам същия мотор,няма кой знае колко по него,не е сложен.Fiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99
Коментар
-
fuel injekcion написа:Не знам дали изобщо имаш такъв клапан ,но знам че колите при запушен такъв или премахнат вървят по добре ,ти прецени дали е от него !FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Имало е и други грешки,които са били изчистени и не свързани с двигателя.Иначе точно това от снимката,което е оградил колегата е дадено като проблем.Свалено е и са казали,че ако му е здраве електрониката ,само ще го раздвижат вътре ,но може и да е изгоряла.Чак понеделник ще знам резултати ... но не дават гаранция,че ще се оправи ако от това е проблема ,просто това им излиза на тях
Коментар
-
Пробвал съм да разкачам следните букси и резултатите са:Без EGR гасне веднага и не палиОт стъпковото моторче за празен ход също може да припалва и изгася.Без TPS си работи съвсем нормално, но свети лампатаБез темп. датчици на входящ въздух и на охл. течност- работи но свети лампаБез ел. клапан за вентилация на резервоара - работи но свети лампаЗа МАР сензора не се сещам дали съм правил пробаДатчика на колянавия вал не съм го разкачал защото 100% ще изгасне и няма да запалиFIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
fuel injekcion написа:Не знам дали изобщо имаш такъв клапан ,но знам че колите при запушен такъв или премахнат вървят по добре ,ти прецени дали е от него !Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:fuel injekcion написа:Не знам дали изобщо имаш такъв клапан ,но знам че колите при запушен такъв или премахнат вървят по добре ,ти прецени дали е от него !FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар