Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат пунто размисли и страсти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат пунто размисли и страсти

Здравейте колеги, нов съм тук и искам да ви попитам някой неща за фиат пунто първия модел, 1,2 с газ , трябва ми за всекидневно каране колата да ми кажете как е разхода, подръжката на тази кола и основно ще я кара прителката ми искам да знам всички ли имат хидравкила всички или не всички... благодаря ви

Аз имам вече второ такова пунто 1,2 75 коня горе-долу добър двигател, малко е лаком на масло и гориво , но пъквърви много прилично 160км/ч без проблем разход на газ около 8-9/100 зависимост как го караш при обикновена АГУ
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Да се включа и аз тогава, щом става въпрос за горене...Все още не мога да го засека много добре, но не съм доволен от разхода като цяло. Мисля за газова, но не знам дали няма да имам проблеми с обикновена газова, а за газов инжекцион - това си е простотия за кола струваща 1200-1300лв Колко хора са с този двигател и на обикновена газова? Доволни ли сте и какви са недостатъците на такава?Иначе, сервиза на тази количка е сравнително евтин, ако не е с климатик и с огромните радиатори като мен, че само с това се бях видял в чудо, но се оправих.Вози що годе добре за калибъра си, като съм чувал, че новото пунто даже возело по-твърдо :DШирока е от вътре и е доста добра за градска...
      Fiat Punto 75 SX - 1995, 4 врати

Коментар

1.2 54 Kwt си гори... както и да го въртиш . Извънградско 7,5, градско 9-10, зависи от стила и мястото на шофиране.Това е разход с обикновена газова с Ловато изпарител и беше чисто нова. Вървенето е добро за това купе с този мотор е прилично.Бравата за сравнение с ГИ гори пак толкова.
        Play Golf ,but not drive golf!!!
        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Re: Фиат пунто размисли и страсти

Киров написа:
          Здравейте колеги, нов съм тук и искам да ви попитам някой неща за фиат пунто първия модел, 1,2 с газ , трябва ми за всекидневно каране колата да ми кажете как е разхода, подръжката на тази кола и основно ще я кара прителката ми искам да знам всички ли имат хидравкила всички или не всички... благодаря ви
          Здравей колега, Като цяло Пунто I е добър избор за дамска кола. Да вметна,че 1,2 двигателите са няколко вида - 1,2 8 клапана 60к.с. моноинжекцион; 1.2 8 клапана 75к.с.- многоточков (пълен) инжекцион; 1,2 16клапана 85к.с- многоточков инжекцион. Най-подходящ за газифициране естествено е моноинжекциона, но все пак и другите два носят газифициране с обикновена газова, обаче по мое лично мнение на кола пълен инжекцион монтирането на обикновена газова, а не газов инжекцион е компромисен вариант. Като цени на части и обслужване си е направо народна кола- занимавам се с авточасти и умишлено не споменавам цени в темата, за да не се счита за реклама, но просто ще вметна като пример,че за Пунто 1 съм продал най- малко предни носачи. Има модели с хидравлика има и модели без хидравлика на волана, като на тези, които има тя е класическата с хидравлична помпа, а не както при по-новото Пунто с ел. мотор. Щом ще я кара половинката ти по-добре търсете с хидравлика на волана. Ако намерите и кола с климатик още по-добре. Огледай и раздела "Продава" във форума- може да намерите добре поддържан автомобил от колега съфорумец. Успех!
          ex. Fiat Marea 1.6 16V
          ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
          Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

Ясно колеги, благодаря ви за отговорите , това 8-10 газ в града е прекрасен разход просто... като за първа кола ще търсим някоя да има само ел сткла и хидравлика това е... Брехх чак и на мен ми се приска да си имам една така евридей-кола, че аз се занимавам с тунинг проекти и имам едно Бмв което 300+ коне и знаете там за разхода , а сега като чух ,че мога с 10-11 лв да мина 100 км и направо ми стана кеф... :D :D :D

Коментар

Разход на газ под 10/100 в Пловдив не очаквай.
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

8/100 в града не очаквай , 8/100 ми прави извън градско със скорост около 120км/ч. грдско 10/100 не ти мърда
                Втората......пак същата!
                Punto75-Вече на жената!

Коментар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=6bf7ui http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...6bf7uiТова са двете коли на които съм се спрял какво ще кажете като цаяло...

Коментар

кола

Първата е с по добър двигател но километрите не са верни човека е от Стрелча поне така пише в нета скайп spont82http://olx.bg/fiat-punto-1-2i-benzin-gaz-i31761669Ако е както пише и ти хареса бялото да не е удряна повече от това където се вижда става Втората е по слабичка но по спретната ако и вървенето и ходовата част да наред и тя става Ако има и пазарлък за двете още по добре
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

първата е на много километри

Коментар

Колеги, взех кола най- накрая за сега е добре, но са ми изгоряли лампичките на врътките на парното нищо не свети и исках да ви попитам как се свалят тези макини да ми обясните или ако има писано по въпроса да ме упътите към темама...

Коментар

Какво си взе...................иначе над радиото има два болта със шестограм и отваряш панела, средната врътка се вади навън преди да махнеш панела!!!
                          Втората......пак същата!
                          Punto75-Вече на жената!

Коментар

Колеги, от няколко дни откакто захладня колата почна на прави следния проблем: сутрин я паля работи си нормално , тръгвам и след като мина 2-3 км спирам на сфетофара и направо угасва тога го прави и на газ и на бензин, паля я форсирам и тръгвам и повече нямам ядове.Според вас на какво може да се дължи този проблем, направи ми впечатление, че угасва точно когато парното почва да духа топло, незнам двете неща може ли да са свързани?...

Коментар

Датчик колянов вал. Като угасне, светва ли червената лампа за проблем?
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                              X