Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за първоначално обслужване на Фиат Пунто 1.2 8V , 2005

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за първоначално обслужване на Фиат Пунто 1.2 8V , 2005

Здравейте колеги ! От днес по стечение на обстоятелствата съм собственик на Пунто 1.2 8V , 2005 г. , 3 врати , климатик . Желанието ми е да го обслужа веднага и качествено . Моля за съдействие , тъй като нямам опит с такъв автомобил . Каква марка и с какъв вискозитет масло да сменя ? Каква марка филтри да сменя ? Какво друго да прегледам и да сменя ? От къде да купя качествени части за смяна ? Все още ми е трудно да се ориентирам във форума и моля за извинение , но не мога да намерия отговорите на въпросите ми , а колата ми трябва в движение . Благодаря на отзовалите се . Поздрави , Жоро !
    Фиат Пунто 1.2 8V , 12.2005 г.
    ФИАТ МУЛТИПЛА 1.6 16V, 2010 г. Бензин Метан

Ремъци ,ролки,масло 10w40 марки много ,само да не вземеш ментак , мисля че и водна помпа е хубаво да се смени ,в ахм има всичко за фиатчето
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Поради това , че карам основно американски автомобили и джипове , при които точните масла , антифризи и други са от ОГРОМНО значение , се обърках толкова за обслужването на фиатчето . Днес смених масло на двигателя Selenia Gold 10W40 и филтър , маслото в скоростите с Total ( въпреки , че нямало смисъл според майстора , но аз съм свикнал от автоматиците да си сменявам и скорстното масло ) , въздушния филтър и филтъра на купето . Поръчах и комплекти ремъци и горивен филтър , които ще сменя до 1-2 дни . Смених и изгоряла крушка на заден габарит - това вече си беше приключение с ключа за гумите ... Добре , че съм съобразителен . Първите ми общи впечатления са положителни , разхода на гориво е впечатляващо малък , ще си я запазя за помощен автомобил при нужда . Благодаря на fuel injekcion за съвета за магазина за части . След празниците ще сложа снимки и ще напиша допълнителни впечатления . И още два въпроса - какъв антифриз да сложа и мога ли да долея спирачна течност DOT4 , като не знам каква марка е тази в системата в момента ?

Коментар

Няма проблем според мен ако си долееш тази течност ,и си сложи червен антифриз Със здраве да си караш количката колега
        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

fuel injekcion написа:
          Няма проблем според мен ако си долееш тази течност ,и си сложи червен антифриз Със здраве да си караш количката колега
          Благодаря за бързият отговор и за пожеланията , весели празници !Какъв размер гуми да си взема за лятото ?!? В момента е с 165/70/14 . Това ли е размера по каталог ? Да търся с този размер или стават и други ?

Коментар

Working...
          X