Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новото пунто прекъсва

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

DJSTENLI написа:
    Колега,имах същите симптоми като при теб,оказа се гарнитура на главата+шлаиф 15 стотнии фиатчето замарка.Ако не си я правил тази процедура със сваляне на глава,отнема около ден без да барзаш,със свободно време за кафенце по време на работа,а забравих и около два часа разправии с продавачите в магазина.Успех и дано да не стигаш до сваляне на буталата,ь да са само гумички на клапаните.
    Дано се размина само с тиквата утре я вкарвам в сервиза-а /за съжаление нямам време да се занимавам аз с това работно време/ и ще пиша По рано съм имал проблем със сегменти на старото пунто и тогава маслото избиваше през свеща, сега въпросната свещ е омаслена и омита само отдолу, отгоре си е перфектна-дано е от ниска компресия от гарнитурата
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

bmahob написа:
      е така де, но дано не са заминали, викам първо главата долу, шлайф, смяна на гумички на клапани, препасване, и да видим, ако след това има проблема, буталата май излизат отдолу през картера без да се отваря главата
      Буталата се вадят отгоре,отдолу няма как да стане .... Един съвет от мен,като гледам ще си правиш сам колата,но е хубаво като отхлупиш кратуната,намери някой да дойде да погледне и премери ключа на сегментите,ако за смяна сега е момента.
      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
      Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
      Ventura garage

Коментар

откарах, я замерих ме пробно компресията на 1 и 4 цилиндър /беше 13 , това добре ли е/ Но реших да я отворят да сменим г-ра , гумички, да погледнат хлабини в буталата, дано се оправи само с това, иначе от маркуча за картерни пак имаше една топка гняс
        Втората......пак същата!
        Punto75-Вече на жената!

Коментар

13 е супер, а на 2-ри и 3-ти ?
          punto HGT

Коментар

didich написа:
            13 е супер, а на 2-ри и 3-ти ?
            Абе хич не е супер ми се струва, на тоя мотор 1.2 май беше по малко.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Не знам , оставих я да се отваря пък майната му вече Май третата не ще да е Пунто!
              Втората......пак същата!
              Punto75-Вече на жената!

Коментар

bmahob написа:
                Не знам , оставих я да се отваря пък майната му вече Май третата не ще да е Пунто!
                Никога не казвай никога, сега като се качиш да караш нов мотор ще има да му се радваш доста километри
                punto HGT

Коментар

Пич това ми е второто такова / на предното дръпнах 160 000 км... е с доста ремонти и главоболия/ така че...
                  Втората......пак същата!
                  Punto75-Вече на жената!

Коментар

Ако ти харесва колата и ти доставя удоволствие при шофиране ... мойта не бих я сменил за друга италянка
                    punto HGT

Коментар

Сега се чух с майстора, гарнитурата била прогоряла към водата , така че май бяхте прави, следва шлайф на глава, гумички на клапаните, шлайф паста на клапани и даон летим после Погледнал е и буталата нямавидим и механичен луфт, изглеждат добре отгоре, не сме ги сваляли и викам да не ги пипаме
                      Втората......пак същата!
                      Punto75-Вече на жената!

Коментар

Ако не е горила масло като ламя по добре и не ги пипайте , иначе ако ще се прави се прави всичко на един път и повече не се занимаваш, защото повторното сваляне ти бърка в джоба, че трябва да плащаш още един път за работа.
                        punto HGT

Коментар

за сега колата работи добре, има парно и на място и в движение-достасилно, остава да наблюдавам дали ще има гадна течност от отдушника, дали ще чезне антифриз, масло, и дали ще се прецаквмасвеща на 1-ви цилиндър!
                          Втората......пак същата!
                          Punto75-Вече на жената!

Коментар

Скоро правих дълго пътуване и след около 1500км след ремонта, антифриза си е на ниво, маслото е ок/май съм бил за гумички преди това щото сега и там нивото и добра преди това похарчваше аз мислех че е от семерингата/ странната течност от одушника май също позачезна!
                            Втората......пак същата!
                            Punto75-Вече на жената!

Коментар

Мешала е масло с антифриз най-вероятно.
                              _/''''''''''''''''''''''''\_
                              //---------------\\
                              [( )== //// ==( )]
                              |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Working...