колеги помагаите ,свети лампата на маслото под 1000 оборота,над 1000 оборота гасне,колата е мареа 1,6 16 това е при загрял двигател.днес ще пробвам при студен двигател как ще е
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
свети лампата на маслото
Collapse
X
-
Пак ще се започне с мерене на налягане,маслени помпи и т.н . Ако не са ти вързани ръцете образно казано и можеш да щракнеш една букса и да развиеш с гаечен ключ нещо отиваш в магазин за авточасти и си купуваш нов датчик за налягането на маслото - цена около 10лв и има няма 10 мин работа. Най-лесно и ще си сигурен лягаш под колата и махаш буксата на датчика (пада се отпред на блока на мотора челно) ,ако в буксата имаш масло се потвърждава горното твърдение за нов датчик.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
И аз това казвам ама никой не ми вярва- тоя датчик ако се разровиш по каталозите излиза за 80% от италиянките и още доста марки , проблема си им е че в един момент протича през датчика маслото и не отчита коректно налягането от което светва лампата.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pesho_calibrata
При мен беше станало маслото на пикоч, защото беше Хилбер наливно, няма смисъл да коментираме не съм го слагал аз. Та ей така на 1200 об. присветваше лампата. Сега сложих Тотал Кварц 7к и няма ядове. Така че не винаги е датчик, но предполагам караш с хубаво масло и няма как да стане така както при мен стана.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар