Здравейте,на щеката маслото ми е над 1 см,над максимума,антифриза е както е налят без загуби,но маслото мирише на бензин,не е черно,колата е на реални 130к километри,от какво може да бъде(само не и сегменти.),почти да не казвам постоянно я карам студена,до работа и у дома (3км).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило 1.2 16V,маслото над максимума
Collapse
X
-
Черната смърт.http://store2.data.bg/trace/AutoBild...%20masloto.JPGFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Дюзите нямат вина при положение,че колата се кара само студена. Маслото обира бензина докато е студена колата. Най-доброто е смяна на маслото сега и веднъж в седмицата да излизаш извънградско да минеш поне едни 50км да загрее хубаво маслото и да не се натрупва бензин в него.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
и според мен кратките разстояния не са виновник, по скоро проблема е в дюзите и при мен се появи същият проблем при старото пунто и колата започна да гори масло като за световно/според мен бензина разтваря маслото/Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
fuel injekcion написа:колеги случайно и аз помирисах през капачката на темпрата и мирише на бензин в маслото ,и колата ми е малко запушена на бензин моно инжекция е , как да разбера дали има проблем като не гори масло и на пръчката е свежо и чисто ?мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
AthlonXP написа:fuel injekcion написа:колеги случайно и аз помирисах през капачката на темпрата и мирише на бензин в маслото ,и колата ми е малко запушена на бензин моно инжекция е , как да разбера дали има проблем като не гори масло и на пръчката е свежо и чисто ?FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
fuel injekcion написа:AthlonXP написа:fuel injekcion написа:колеги случайно и аз помирисах през капачката на темпрата и мирише на бензин в маслото ,и колата ми е малко запушена на бензин моно инжекция е , как да разбера дали има проблем като не гори масло и на пръчката е свежо и чисто ?мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Tornado написа:Черната смърт.http://store2.data.bg/trace/AutoBild...%20masloto.JPGpunto HGT
Коментар
-
Здравейте отново.Така,проблемът се реши с 0лв.,как ли,майсторчето където ми обслужва вече 4 та кола ми е налял малко повече масло,този двигател събира 2,8л масло от пропка с филтъра,обаче ако се прави ремонт по главата вече отива на 3л,защото около клапаните има така наречени ванички(образно)там се събират 200г масло,той е налял 3 литра (мин седмица го смених),с очите си видях като се махнат 200гр,как си идва на максимума(тоест 1 см по надолу както беше),колкото до миризмата на бензин тази сутрин не ми меришеше така както вчера(явно заради бирата.,),но и той ми каза че този проблем идва най вече от дюзи,после студено каране,накрая вече и сегменти но това не го пожелавам на никого..Че камък ми падна от сърчицето де!!Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар