Здравейте днес реших да си почистя дросела. Почистих го с парцалче и спрей на място без да го свалям само го отварях ръчно да изчистя хубаво. Всичко мина добре, паля колата тя държи високи оборотите около 2000 от време на време по- ниски. Покарах я малко, един колега от форума каза, че няма адаптации на този дросел. Разкачих стъпковия мотор запалих колата без него, светна чека, свали оборотите на около 950 . изгасих я закачих пак стъпковия мотор запалих я и тя май мина в авариен режим: грам не иска да върви и не и трудно минава 4 хиляди оборота, и има нещо като леко притрисане междъ 1500 и 2000 оборота. С нови свещи е колата, няма вибрации на празен ход. Преди да я пипна днес си вървеше идеално нямаше вибрации, от време на време и светваше чека и записваше детонационен и фазов датчик. Моля за предложения за решение на проблема. За фазовия датчик ми казаха в сервиз който правят италианки, че проблема може да не е в него а някъде по буксата (няма да назовавам сервиза да не става реклама било лоша или добра) По някога имам леко като почукване горе в главата на мотора при подаване на газ, но не винаги (обичайно преди да ми светне чека)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
браво 1.8 16 чистене на дросел и проблеми след това
Collapse
X
-
Дебитомера пипа ли го? Или смуче въздух някъде след него, или е блокирало стъпковото моторче или и буксите му не са закачени или и най вероятно си пречупил буксата на дебитомера.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
S_BANKOV написа:Дебитомера пипа ли го? Или смуче въздух някъде след него, или е блокирало стъпковото моторче или и буксите му не са закачени или и най вероятно си пречупил буксата на дебитомера.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Пак ще ти направи проблема, стъпкови и дебитомара са на обща връзка за буксите, проблема е бил там, понякога се пречупва при затварене на капака.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар