Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

пунтото се разболя!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

пунтото се разболя!

Здравейте!става въпрос за пунто 1.2 75. Снощи вечерта се прибирам аз от Варна, върша 1 2 задачи и се качвам в колата да отивам към 3-та задача...Обаче! запалих малко по трудно и фиатката започна да се дави.. пак си поддържа 900 оборота но стрелката играе в такт с плюенето на двигалетя..Усещането е нещо от рода на неработеща свещ,но ги проверих и всичко си беше ок с тях.Днес звъннах за една бърза диагностика но в сервиза беше доста натоварено и неуспях да се вредя. Симптоми:1.на ниските обороти гърми еднократно и ,или се спъва, или се изстрелва.2. при натискането на съединител от високи обороти неможе да задържи 900 оборота а пада до 500 и после стабилизира,дори изгасна 2 пъти днес3.Замина ми горивото за 10-15 километра4.върви по същия начин(съотношение километри:обороти) както преди.5.няма тяга, загуби пъргавината си...Това са нещата които забелязах днес... може да съм пропуснал нещо.Дали е стъпково моторче, въпреки че оборотите не играят а просто не работи равномерно.Давайте някакви идеи... утре преди обед ще ходя на диагностика дано там ми кажат нещо съществено..

Кабели на свещите или свещи ,бубина.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Регулатор на налягането на бензина, може би спукана мембрана.
      FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Аз имам същия проблем от известно време и вчера го констатирах.Има един МАП датчик за обогатяване на горивната смес

Коментар

Я го запали и отвори вратата и погледни назад, пуши ли от ауспуха като даваш газ на място.
          FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
          FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

при мен се оказа скъсано маркуче за вакум
            Fiat Stilo 1.6 16V 2002 (LPG Romano)

Коментар

slav4o_vt написа:
              Я го запали и отвори вратата и погледни назад, пуши ли от ауспуха като даваш газ на място.
              пуши от всякъде ... :D :D :D от меката връзка доста и отзад....Имаш впретвид запушен ауспух предполагам... и аз си го мислих.

Коментар

богата смес , проверете ламбда сонда ,регулатор налягане
                FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Богата смес мирише на сяра(развалени яйца)

Коментар

За мое щастие излекувах абитуриентката безплатно ... когато съм слагал гайчния ключ на стартера съм бутнал и извадил маркучето на МАП-а...

Коментар

Колеги има подобен проблем с моето пунто 1.2 16в е . Като е студена си върви , но като загрее в нормална температура започва да прекъсва и да губи мощност. Някой имал ли е такъв проблем колеги и дали може да ми каже от какво. Благодаря ви.

Коментар

Working...
                      X