Здравейте,Ако може някой да ми даде съвет какво да правя с колата си, че вече ми е гръмнала главата.Карам браво 1.6 16V 2000г с газов инжекцион Фобос(слагана във Ведраре).Колата я имам от 6 години и почти не съм имал проблеми с нея, но от около 1 година взе да ми прекъсва на бензин и на газ по абсолютно един и същи начин.Ако натисна рязко газта колата направо забива предницата и не иска да върви освен ако вече не е на по високи обороти(на високи си върви почти без проблем).Единствения начин да я карам е като подавам плавно газ или само на високи обороти.Разхода на гориво ми е много добър(или поне аз така си мисля)- 7-7.5 газ(100-120) извънградско и 10-11 градско.Маслото което е селения голд 10 w 40 го сменям на около 12-13к без да доливам и 1 грам, защото не го гори въобще.Ходих в сервиза на фиат и след диагностиката ми излезна, че бобината ми е за смяна.Смених бобина, кабели и свещи и почти нищо не се промени в работата на двигателя.След дълго ходене по мъките и смяна на дроселова клапа и други разни дреболии отидох в един малък сервиз и момчето там имаше същия фиат и сменихме компютрите и колата направо се прероди и заработи отлично.Отидох веднага купих си компютър втора употреба смених го и колата си заработи добре и така около 7-8 месеца.И сега всичките и проблеми малко по малко взеха да се обаждат по същия начин и вече си е както преди-прекъсва адски много.Сега като чета коментарите и ми става интересно как никой не ми каза да сменя дебитомерАко някой може да ми помогне от какво може да е това ще му бъда адски благодарен.Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Bravo 1.6 16V-постоянно прекъсване.
Collapse
X
-
Какво общо има между ремъка и бъговете в компютъра, които се натрупват след работа на газ? Ако имаше проблеми със зацепването на ремъка, колата нямаше да работи добре по принцип, с газ или без газ, с новия или със стария комп. Това сигурно е най-смотания мотор на Фиат. И аз имам проблеми с един такъв и какво ли не му проверявахме - оправяне няма.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
ivchotr написа:Какво общо има между ремъка и бъговете в компютъра, които се натрупват след работа на газ? Ако имаше проблеми със зацепването на ремъка, колата нямаше да работи добре по принцип, с газ или без газ, с новия или със стария комп. Това сигурно е най-смотания мотор на Фиат. И аз имам проблеми с един такъв и какво ли не му проверявахме - оправяне няма.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Значи като за начало отиди да ти махнат адаптацията на компютъра,после отиди да ти проверят ангрнажния ремък с пети дали е правилно зацепен.Какво общо има между ремъка и бъговете в компютъра, които се натрупват след работа на газ? Ако имаше проблеми със зацепването на ремъка, колата нямаше да работи добре по принцип, с газ или без газ, с новия или със стария комп. Това сигурно е най-смотания мотор на Фиат. И аз имам проблеми с един такъв и какво ли не му проверявахме - оправяне няма.
Коментар
-
преди да ходиш кадето и да е пробави да откачиш АБ (акумулатора) за час два след което го закачи, покрай малко на бензин (10-15 мин) и виж как е аз си мисля че ЕКУ-то се омазва от газта и от там прекъсванетоШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
todorshalev написа:преди да ходиш кадето и да е пробави да откачиш АБ (акумулатора) за час два след което го закачи, покрай малко на бензин (10-15 мин) и виж как е аз си мисля че ЕКУ-то се омазва от газта и от там прекъсването
Коментар
-
cs_aleksandar написа:ivchotr написа:Какво общо има между ремъка и бъговете в компютъра, които се натрупват след работа на газ? Ако имаше проблеми със зацепването на ремъка, колата нямаше да работи добре по принцип, с газ или без газ, с новия или със стария комп. Това сигурно е най-смотания мотор на Фиат. И аз имам проблеми с един такъв и какво ли не му проверявахме - оправяне няма.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
cs_aleksandar написа:Ако газовия инжекцион е настроен както трябва,няма да имаш проблеми.
Коментар
-
ivchotr написа:Хм. Ако си имал мръднал ремък, колата не би трябвало да работи добре и на бензин и на газ. Пък нашият човек обяснява, че като кара на бензин нещата са добре. Като сменил компа, нещата пак са били добре. Докато не подкара на газ. За мен проблемът му е в газовата инсталация и комуникацията и с компа на колата.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Газови неволи...
bezimen написа:cs_aleksandar написа:Ако газовия инжекцион е настроен както трябва,няма да имаш проблеми.Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
Адаптацията (всъщност Адаптиви) се трие и отива на оригиналните си стойности, при което след каране си коригира времената на впръскване и още някои неща. Трият ти адаптивите ,караш няколко дни само на бензин за да се обучи всичко както трябва и след това настройка на газовия инжекцион.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар