и аз мисля че може клемите да правят проблеми , но нека каже какво се е случило в сервиза
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФИАТ БРАВА 1,8 16v НЕ МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ
Collapse
X
-
S_BANKOV написа:Напротив, това са факти, просто и аз бих обяснил нещо така ако не знам какво е. Бендиска е една запчатка която стартера завърта за да завърти маховика, а той двигателя за да запали. Понякога се изронват зъбите му, и не зацепват тогава точно се чува това виуууу. Пали спокойно ако е от това ще запали на второ трето въртене, а след като запали си карай спокойно до сервиза. Майстори търсиш ли си?
Коментар
-
merilin9 написа:S_BANKOV написа:Напротив, това са факти, просто и аз бих обяснил нещо така ако не знам какво е. Бендиска е една запчатка която стартера завърта за да завърти маховика, а той двигателя за да запали. Понякога се изронват зъбите му, и не зацепват тогава точно се чува това виуууу. Пали спокойно ако е от това ще запали на второ трето въртене, а след като запали си карай спокойно до сервиза. Майстори търсиш ли си?
Коментар
-
Приготви се за смяна на акумулатор(дано не съм прав) Виенето изглежда като от хидравличната помпа, но пак може само да гадаем. Най-лесния и бърз начин е (обаче пак в сервиз) да се махне пистовия ремък и да се запали колата за малко. Ако няма виене, гаси се и се преглежда всяка ролка и колело по пътя на ремъка. Ако има виене проблема ще е по-сериозен, защото ще е или в главата или в блока.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:Приготви се за смяна на акумулатор(дано не съм прав) Виенето изглежда като от хидравличната помпа, но пак може само да гадаем. Най-лесния и бърз начин е (обаче пак в сервиз) да се махне пистовия ремък и да се запали колата за малко. Ако няма виене, гаси се и се преглежда всяка ролка и колело по пътя на ремъка. Ако има виене проблема ще е по-сериозен, защото ще е или в главата или в блока.
Коментар
-
Ще използвам темата, понеже е сходна. Колата е Брава 1,4. Слизам сутринта завъртам ключа и стартера завърта само един път и спира. Втория опит -същото. Третия изобщо не завърта. Всички лампи си светят, имобилайзера гасне. Абе всичко друго си е както трябва. Няма виене или каквито и да е странични звуци. Акумулатора си е Ок. Вярно скоро го зареждах, но стартовия ток си е ок и колата си го зарежда. В неделя ми направи същия номер на Благоевград, но тогава третия опит беше успешен. Според мен е от стартера. Та сега кое е по удачно. Направо стартер или само четки -метки да сменям. И ако според някой не е от стртера от какво е. Благодаря предварителноФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
S_BANKOV написа:а варинта клеморед?ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Сега един приятел ме вкара в друг филм. Момчето кара Мазда 323, сменяли му маслото и разкачили някакъв кабел от стартера майсторите и така не искала да пали. На мен също преди 2 дена ми смениха маслото. Да търся ли някакъв кабел покрай картера, който да е от стартера?ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Kay_ написа:Сега един приятел ме вкара в друг филм. Момчето кара Мазда 323, сменяли му маслото и разкачили някакъв кабел от стартера майсторите и така не искала да пали. На мен също преди 2 дена ми смениха маслото. Да търся ли някакъв кабел покрай картера, който да е от стартера?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Проверих кабелите на стартера..там са си Днес на бутане на втора и бръм-бръм за 5-6 метра запали. Оставих я да майстор да ми свалят стартера и чакам резултатиФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар