Зравейте имам проблем с количката от скоро е при мен и сега като паля на студен двигател се чува леко чукане което изчезва като поработи малко карам с масло 10/40 сложих и добавка за хидравлични повдигачи,но намаля съвсем маллко казвайте какво да правя или просто да чакам да се стопли времето и да не ме дразни чукането :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПУНТО2/1.2 60к.с. чука на студено
Collapse
X
-
Re: ПУНТО2/1.2 60к.с. чука на студено
pileto написа:Зравейте имам проблем с количката от скоро е при мен и сега като паля на студен двигател се чува леко чукане което изчезва като поработи малко карам с масло 10/40 сложих и добавка за хидравлични повдигачи,но намаля съвсем маллко казвайте какво да правя или просто да чакам да се стопли времето и да не ме дразни чукането :Dsigpic
-
Съгласен съм обаче го прави това само като ав падне под 0г.и някой знае ли дали е с хидравлични или механични повдигачи защото,ако е с хидравлични както си мисля може и да е от маслото зощото взех по евтино и от добавката почти не се чуват вече!!!А иначе реглаж,но пак казвам,че е много тихо трябва да се заслушаш много с след като загрее малко напълно изчезва за това се чудя дали да отварям ДВ.или да си карам така
Коментар
-
pileto написа:Съгласен съм обаче го прави това само като ав падне под 0г.и някой знае ли дали е с хидравлични или механични повдигачи защото,ако е с хидравлични както си мисля може и да е от маслото зощото взех по евтино и от добавката почти не се чуват вече!!!А иначе реглаж,но пак казвам,че е много тихо трябва да се заслушаш много с след като загрее малко напълно изчезва за това се чудя дали да отварям ДВ.или да си карам такаFIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Re: ПУНТО2/1.2 60к.с. чука на студено
FIATIST написа:Иди на сервиз и гледай да е читав сервиза! В оторизирания сервиз на Ауто Италия това ще го опровят със сигурност!Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Какво масло като марка ще препоръчате и дали да не сложа синтетично да видим е една тема която прочетох един колага казваше нищо,че дават за този мотор 10/40 масово слагат синтетично защото и при други с този мотор става същотото зимата незнам как е било със старото защото купих колата скоро и смених всичко веднага,но нензнамако има някой със същата кола да пише с какво масло я кара и дали и при някой друг има такова нещо МЕРСИ
Коментар
-
SELENIAPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Така колега значи твойто Punto е ето това:Значи от 2003 г. нататъка виж там точно коя година ти е произведена колата. В тези времена гаранцията на FIAT мисля, че беше 2 г. или 100 000 км. Сега е 5 г. или 150 000 км. Виж си двигателя на колко хиляди е и пиши да видим за какво става въпрос пък после слагай новото масло да не се наложи да го точиш чисто ново на другия ден още и пак да наливаш ново още един път! Само ти казвам.sigpic
Коментар
-
FIATIST написа:Така колега значи твойто Punto е ето това:Значи от 2003 г. нататъка виж там точно коя година ти е произведена колата. В тези времена гаранцията на FIAT мисля, че беше 2 г. или 100 000 км. Сега е 5 г. или 150 000 км. Виж си двигателя на колко хиляди е и пиши да видим за какво става въпрос пък после слагай новото масло да не се наложи да го точиш чисто ново на другия ден още и пак да наливаш ново още един път! Само ти казвам.pileto написа:колата е 2001год. и е на 115000 нали реални без малкоШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Така извинявам се допуснал съм грешка. Сайта от, който взех снимката ме е подвел, но това не е причина за оправдание. А се оказа, че този толкова сериозен сайт не разполага със снимки на PUNTO MK2. Както и да е. Моделът на колегата е този:Значи колега виш горенаписаното си остава в сила няма значение, че съм объркал снимката сега постнах нова. Не знам и това масло 20К SELENIA какво е, обаче ако двигателя ти е над 100 000 км. какъвто е твоя случай е доста относително, че може да понася полусентитично масло. Понеже трябва механик да определи според състоянието на двигателя какво да е маслото. На някои автомобили от този тип като PUNTO след 100 000 км. им слагат Минерално масло. А на такива където тропат и чукат Минералното масло е задължително. То може да се сложи според състоянието на двигателя и под 100 000 км., само по преценка на оторизиран сервиз. Аз мисля, че твоя случай е такъв и ти отдавна си трябвал да миниш на Минерално а си е караш на полусинтетика. Колата ти не е чисто нова нито е на 20 000 км. Ето, защо ти ги написах горе тези работи. Даже причината за чукането може да е в полусинтетичното масло, защото вече не понася на двигателя и му идва много тънко, двигателя ти плаче за по плътно масло коквото е Минералното. Тънкото масло като не може да обере луфтовете между буталата и цилиндрите и буталото се удря в стените на цилиндъра и се чува шум от чукане. Защото двигателя е стар и изхабен (амортизирал), обаче още върви. И иска по дебел, по плътен слой масло каквото е Минералното, което да може правилно и сполучливо да отделя луфтовете между буталата и цилиндрите.sigpic
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар