Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПУНТО2/1.2 60к.с. чука на студено

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПУНТО2/1.2 60к.с. чука на студено

Зравейте имам проблем с количката от скоро е при мен и сега като паля на студен двигател се чува леко чукане което изчезва като поработи малко карам с масло 10/40 сложих и добавка за хидравлични повдигачи,но намаля съвсем маллко казвайте какво да правя или просто да чакам да се стопли времето и да не ме дразни чукането :D

Re: ПУНТО2/1.2 60к.с. чука на студено

pileto написа:
    Зравейте имам проблем с количката от скоро е при мен и сега като паля на студен двигател се чува леко чукане което изчезва като поработи малко карам с масло 10/40 сложих и добавка за хидравлични повдигачи,но намаля съвсем маллко казвайте какво да правя или просто да чакам да се стопли времето и да не ме дразни чукането :D
    Иди на сервиз и гледай да е читав сервиза! В оторизирания сервиз на Ауто Италия това ще го опровят със сигурност! Обаче вариантите са няколко:1. Двигателно масло и маслен филтър2. Гарнитурата на двигателя3. Запушен цилиндър4. Буталата, някое от тях се удря и за това се чува чукане, при което проблема може да не е от маслото5. Скоростната кутия проблем6. Масло скоростна кутия подмяна7. Ако е антренажен ремък или верига също може от там да се чува тропане, чукане.Помисли си! Единствено мога да кажа, че не е тропане от биалета.
    sigpic

Коментар

аз пък защо си мисля че е за реглаж на клапани ?
      FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

fuel injekcion написа:
        аз пък защо си мисля че е за реглаж на клапани ?
        Възможно е, обаче може да иска и центриране на буталата, ако не са клапаните.
        sigpic

Коментар

Съгласен съм обаче го прави това само като ав падне под 0г.и някой знае ли дали е с хидравлични или механични повдигачи защото,ако е с хидравлични както си мисля може и да е от маслото зощото взех по евтино и от добавката почти не се чуват вече!!!А иначе реглаж,но пак казвам,че е много тихо трябва да се заслушаш много с след като загрее малко напълно изчезва за това се чудя дали да отварям ДВ.или да си карам така

Коментар

pileto написа:
            Съгласен съм обаче го прави това само като ав падне под 0г.и някой знае ли дали е с хидравлични или механични повдигачи защото,ако е с хидравлични както си мисля може и да е от маслото зощото взех по евтино и от добавката почти не се чуват вече!!!А иначе реглаж,но пак казвам,че е много тихо трябва да се заслушаш много с след като загрее малко напълно изчезва за това се чудя дали да отварям ДВ.или да си карам така
            не са ти хидравлични , премерете има ли хлабини на клапаните
            FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Re: ПУНТО2/1.2 60к.с. чука на студено

FIATIST написа:
              Иди на сервиз и гледай да е читав сервиза! В оторизирания сервиз на Ауто Италия това ще го опровят със сигурност!
              ще му свалят кожата (Без упойка) и пак не е сигурно препоръчвам да се смени маслото с някое по качествено щом след като е сменено е започнало да причуква
              Шофирай разумно, на пътя не си сам.
              Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
              Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
              Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Ще го сменя и пак ще пиша,че и без това добавката дето зложих беше за хидравлични повдигачи на лики моли дано не прецакам нещо въпреки,че стана по тиха нищо,че явно не са хидравлични!!

Коментар

Какво масло като марка ще препоръчате и дали да не сложа синтетично да видим е една тема която прочетох един колага казваше нищо,че дават за този мотор 10/40 масово слагат синтетично защото и при други с този мотор става същотото зимата незнам как е било със старото защото купих колата скоро и смених всичко веднага,но нензнамако има някой със същата кола да пише с какво масло я кара и дали и при някой друг има такова нещо МЕРСИ

Коментар

SELENIA
                    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                    Втората......пак същата!
                    (_-_)______////_______(_-_)
                    Punto75-Вече на жената!
                    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Така колега значи твойто Punto е ето това:Значи от 2003 г. нататъка виж там точно коя година ти е произведена колата. В тези времена гаранцията на FIAT мисля, че беше 2 г. или 100 000 км. Сега е 5 г. или 150 000 км. Виж си двигателя на колко хиляди е и пиши да видим за какво става въпрос пък после слагай новото масло да не се наложи да го точиш чисто ново на другия ден още и пак да наливаш ново още един път! Само ти казвам.
                      sigpic

Коментар

колата е 2001год. и е на 115000 нали реални без малко

Коментар

FIATIST написа:
                          Така колега значи твойто Punto е ето това:Значи от 2003 г. нататъка виж там точно коя година ти е произведена колата. В тези времена гаранцията на FIAT мисля, че беше 2 г. или 100 000 км. Сега е 5 г. или 150 000 км. Виж си двигателя на колко хиляди е и пиши да видим за какво става въпрос пък после слагай новото масло да не се наложи да го точиш чисто ново на другия ден още и пак да наливаш ново още един път! Само ти казвам.
                          а от каде си сигурен че не е такова това което си показал ти е Punto MK2 Феислифт те се произвеждат след 2003 до 2005 (мисля) и се произвеждат и под името Zastava 10 (в Сърбия и до днес) а Пунто МК2 се произвежда от 1999 - 2003 ако не ме лъже паметта по каталог го даваха "Selenia 20K"
                          pileto написа:
                          колата е 2001год. и е на 115000 нали реални без малко
                          следователно караш Пунто МК2 1.2 8V 60 коня 2001 година маслото за теб е "Selenia 20K" Гарантирам до преди година карах същото
                          Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                          Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                          Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                          Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Кола

Няма значение какво е Пунтото а къв е двигателя Виж на повдигачите луфта Не е задължително в оторизиран сервиз въпроса да са правили ФИАТ
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Така извинявам се допуснал съм грешка. Сайта от, който взех снимката ме е подвел, но това не е причина за оправдание. А се оказа, че този толкова сериозен сайт не разполага със снимки на PUNTO MK2. Както и да е. Моделът на колегата е този:Значи колега виш горенаписаното си остава в сила няма значение, че съм объркал снимката сега постнах нова. Не знам и това масло 20К SELENIA какво е, обаче ако двигателя ти е над 100 000 км. какъвто е твоя случай е доста относително, че може да понася полусентитично масло. Понеже трябва механик да определи според състоянието на двигателя какво да е маслото. На някои автомобили от този тип като PUNTO след 100 000 км. им слагат Минерално масло. А на такива където тропат и чукат Минералното масло е задължително. То може да се сложи според състоянието на двигателя и под 100 000 км., само по преценка на оторизиран сервиз. Аз мисля, че твоя случай е такъв и ти отдавна си трябвал да миниш на Минерално а си е караш на полусинтетика. Колата ти не е чисто нова нито е на 20 000 км. Ето, защо ти ги написах горе тези работи. Даже причината за чукането може да е в полусинтетичното масло, защото вече не понася на двигателя и му идва много тънко, двигателя ти плаче за по плътно масло коквото е Минералното. Тънкото масло като не може да обере луфтовете между буталата и цилиндрите и буталото се удря в стените на цилиндъра и се чува шум от чукане. Защото двигателя е стар и изхабен (амортизирал), обаче още върви. И иска по дебел, по плътен слой масло каквото е Минералното, което да може правилно и сполучливо да отделя луфтовете между буталата и цилиндрите.
                              sigpic

Коментар

Working...
                              X