Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo 1.6 проблеми с подаването на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stilo 1.6 проблеми с подаването на газ

Случката е следната,тръгвам си сутринта от работа (навън е минус 6 градуса) паля колата работи някъде 5 мин и реших да тръгвам,и 500 метра след работата на светофара спрях и не мога да тръгна колата не отразява че съм натиснал газта,настъпвам я до долу и оборотите мърдат 1200 1300 и пак падат не може да се изфорсира грам ,както се опитам да тръгна веднага загасвам. Забутах я на тротоара работи 5 мин на място,пак опитвам,и пак не става. Гася я ,пуших 1 цигара да се успокоя малко,опитвам се да запаля и еврика имам си обороти,обаче тръгвам а тя се пъне като магаре на мост никаква мощност,едвам на 2-ра 3-та изкачих нанагорното от Дружба към Младост. Та въпроса ми е тва пък от кво може да е
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Re: Stilo 1.6 проблеми с подаването на газ

cs_aleksandar написа:
    Случката е следната,тръгвам си сутринта от работа (навън е минус 6 градуса) паля колата работи някъде 5 мин и реших да тръгвам,и 500 метра след работата на светофара спрях и не мога да тръгна колата не отразява че съм натиснал газта,настъпвам я до долу и оборотите мърдат 1200 1300 и пак падат не може да се изфорсира грам ,както се опитам да тръгна веднага загасвам. Забутах я на тротоара работи 5 мин на място,пак опитвам,и пак не става. Гася я ,пуших 1 цигара да се успокоя малко,опитвам се да запаля и еврика имам си обороти,обаче тръгвам а тя се пъне като магаре на мост никаква мощност,едвам на 2-ра 3-та изкачих нанагорното от Дружба към Младост. Та въпроса ми е тва пък от кво може да е
    ТПС - може би? - в първата част на такова приличаСъединител - може би? - а това е към втората част.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

По скоро педал за газта или дросел - електрически са. Не

Коментар

сега съм при колата,повече от 3500 не може.Мисля да ходя някъде да я закачат да видим може някоя грешка и да е влязла в авариен.На таблото изписва Сървиз дуе :О П.п са видях че това е за друго. И все пак излиза и engine fault, то си излизаше заради газовата,ама сега може и нещо друго да е записала.
        .

Коментар

Сега съм в сервиза на приятел, закачихме я и излязоха, датчик налягане в колектора,датчик КВ, неразпозната грешка няква. и обичайните, бедна смес и датчик за резервоара. :/
          .

Коментар

А ламбда сондата какво прави? Датчик налягане в колектора и МАП сензой е едно и също, виж да не смуче от някъде най вероятно за това ще ти дава грешката МАП и бедна смес.Детонации от газта ?
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Всичко приключи с Хепи Енд Смених датчика на коляновия вал с нов Хофер за 48лв и покрай него и ролката на обтегача на пистовия ремък,а на мафа му се базика буксата,бедната смес е заради газта,като изтрихме грешките покарах на бензин и чека не светна до момента в който не прехвърлих на газ.Между другото след смяната на датчик КВ не мога да позная колата работи една идея по тихо,не се тормози като намачкам газта също и лага при подаване на газ намаля драстично и колата има доста по голям ряз,а аз си мислях че като здуха тоя датчик колата просто няма да запали,а то виж още куп други работи обърка,сега стилото е на ракета Между другото пуснете ми на лично какъв кабел за диагностика да си взема,видяло се е че тая кола без кабел няма как да се кара
              .

Коментар

http://www.multiecuscan.net/Supporte...ist.aspxТук пише

Коментар

Идваш на среща и говорим.Тази кола е много объркана. Трябва стратегия да си направиш: къде, кога, при кого да ходиш. И едно по едно да се оправят нещата. И ... пари.Кабела и диагностиката само и малко ще помогнат.
                  Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                  Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                  Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Ново 20-се пак заглъхваше и не можеше да се изфорсира повече от 3500 об/м това на студен мотор,спрях за 15 мин в мола да си платя телефона и като се качих и запалих нямаше и помен от заглъхването. Това си го обяснявам като проблем с Мафа но пък на газ не би трябвало да има отношение или бъркам .
                    .

Коментар

Фиат Стило 1.6 бензин - проблеми

относно заглъхването ти на фиата и при мен се получи същото и когато се обадих на майстора , той ми каза, че така колата прави когато минавала на авариен режим. При мен проблема бил в компютъра и сега си търся да закупя такъв. Фиат Стило 1.6 бензин 2001 година
                      Police

Коментар

А за лед в гърнетата помислихте ли, симптомите са същите, и като позагрее се оправя.

Коментар

kiriluz1 написа:
                          А за лед в гърнетата помислихте ли, симптомите са същите, и като позагрее се оправя.
                          при мен "Фиат Стило" 1.6 бензин-газ, гаснеше на светофарите и също така по време на движение. Направо пада оборотомера на "0" и колата спира в движение /като да изключиш от контакт, но на скорост/, и докато не върна ключа и да дам на контакт отново не тръгва. Изписва ми на таблото "ASR failure" и после Conection. На няколко пъти и само ми прекъсва по време на движение. Все едно се губят токовете за части от секундата. Ходих в Пловдив в сервиз "Дин-Експрес", и там ми казаха, че е в компютъра проблема. Смалиха го и го пратиха на майстор. Като си взех колата започна да ми минава на "Авариен режим", при подаване на повече газ - над 30 пъти. Едвам се прибрах до града. Не мога да я изфорсирам и на 1200-1300 оборота работи двигатела някак си не естествено. Ако някой е изпаднал в подобна ситуация, моля да сподели.
                          Police

Коментар

zdravkopol написа:
                            kiriluz1 написа:
                            при мен "Фиат Стило" 1.6 бензин-газ, гаснеше на светофарите и също така по време на движение. Направо пада оборотомера на "0" и колата спира в движение /като да изключиш от контакт, но на скорост/, и докато не върна ключа и да дам на контакт отново не тръгва. Изписва ми на таблото "ASR failure" и после Conection. На няколко пъти и само ми прекъсва по време на движение. Все едно се губят токовете за части от секундата. Ходих в Пловдив в сервиз "Дин-Експрес", и там ми казаха, че е в компютъра проблема. Смалиха го и го пратиха на майстор. Като си взех колата започна да ми минава на "Авариен режим", при подаване на повече газ - над 30 пъти. Едвам се прибрах до града. Не мога да я изфорсирам и на 1200-1300 оборота работи двигатела някак си не естествено. Ако някой е изпаднал в подобна ситуация, моля да сподели.
                            Аз по нагоре съм написал че при мен проблема беше в датчика на коляновия вал,след смяната му всичко се оправи колата е пушка.От време на време се появява грешка за МАП-а,обаче видях че буксата е пристягана със свински опашки и явно в нея се базика и за това записва грешка.Иначе купих си OBD II ELM-327 v1.5 с блутут и си проверявам за грешки.
                            .

Коментар

zdravkopol написа:
                              kiriluz1 написа:
                              А ми аз ще споделя.1. Проблем в електрониката на автомобила. Цялостен ремонт до пълното и възстановяване. Целта е пълно изчистване на всевъзможни грешки. Проблема с аварийния режим трябвя да изчезне и всичко останало каквото прави като проблем.2. Комплект съединител. И все пак възможно е. А е възможно проблема ти да е едновремено и в двете.
                              sigpic

Коментар

Working...
                              X