Здравейте колеги, нов съм във форума и за това моля да ме извините ако не съм успял да изчета всичко. Все пак доста се рових из темите за разхода на този двигател (1.6 103кс с пластмасовите колектори) и не знам как може всеки да казва разход и накрая да има разминаване в отговорите от 4-5 литра. Моята под 13/100 бензин не мога да я сваля (градско, Варна). Лятото също толкова гори, разликата зиме лете е минимална. И въпреки, че доста хора си казват подобен на моя разход пак мисля, че имам проблем. Отдавна я ползвам, но от скоро съм без работа и започна да ми прави впечатление колко гори. Колата се кара само на бензин, до сега не е виждала газ. Минала пълна диагностика преди по-малко от 5000км, имаше проблем със оборотите, но след изчистване на грешките в тпс, мап и ламбда работи като часовник. Точно след диагностиката се хванах и почистих дросела. Един колега тук беше писал за кабела на датчика на разпр. валове, проверих го - 6. Течове няма, катализатора е свален отдавна. Горивен филтър, маркучи и резервоар са почистени преди 10 000км във връзка с друг проблем. Сега забелязвам следното - на празен ход (без значение топла или студена) като застана пред колата с отворен капак и се чува как звънят клапаните. От купето не се чува (имал съм и такъв случай с голф) но си мисля възможно ли е след натягане на клапани и синхронизиране на валовете да стане малко по-нормален разхода? Ако имате и други идеи защо може да е висок, казвайте ПС. Мога да се похваля като доста икономичен шофьор (засичано на рено 19 бензин, голф 3 бензин и голф1 газ).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo 1.6 103hp неизвестен проблем с разхода.
Collapse
X
-
След като всичко си проверил ето ти един съвет от мен, няколко пъти зареди с тубичка на която знаеш точните литри, за да не се окаже че от тая колонка с тубичка не може а от другата може.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
много ама много зависи как я караш. Аз карам такова браво. При мен градско с здраво каране ми дава 14/100газ(с ГИ съм) и 12/100бензин, докато се караше само на бензин. с леко(абе направо пенцьонерско със всякакви елементи на икономия, без гасене на мотор) каране градско ми е слизала и до 9/100. бензин, на газ не съм я карал леко или не съм засичал. Извънградско софия-габрвоо, по магистралата под 160 не падам, често и до 180, след това на извънградското под 120 не падам, ин а изпреварвания от 80-90км/ч връщам 3та задължително и разхода беше 8.5/100 газ. С леко каране по същия маршрут с максимална скорост 100 на много малко участаци, преобладавща 80-90 раздхда беше 6.2/100газ. На бензин никога не съм я карал леко извънграда. та много си зависи как се кара, тоя мотор, за градско си е много лакум, но извънграда си искарва доста приличен разход.
Коментар
-
Колега, както казах - мога да се похваля като икономичен шофьор, засичано на 3 коли... Знам, че много зависи от начина на шофиране, но имам предвид, че като я глезя ми гори 13, а като я настъпвам 14-15... А на колегата по-горе - колата я връзвах наскоро и според софтуера ламбдата ми работи безупречно. Прави идеална синусоида.Fiat Bravo 182.AB 1.6 16V '99г.
Коментар
-
andonow написа:Колега, както казах - мога да се похваля като икономичен шофьор, засичано на 3 коли... Знам, че много зависи от начина на шофиране, но имам предвид, че като я глезя ми гори 13, а като я настъпвам 14-15... А на колегата по-горе - колата я връзвах наскоро и според софтуера ламбдата ми работи безупречно. Прави идеална синусоида.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Колеги, мисля, че няма нужда да се повтарям, знам как да си карам колата... Знам, че този мотор гори много, мъчи се и не върви в ниските, както и че е със сравнително дълги предавки... В града толкова рядко включвам четвърта (само късно вечер, когато няма трафик)... Винаги я карам над 2600-2800об/мин. Както казах по-горе - търся технически проблем, щом толкова хора твърдят, че им горят по 9-10 (без клима). На моята климатика й не работи, а и не ми се мисли с него колко ще е разхода...Fiat Bravo 182.AB 1.6 16V '99г.
Коментар
-
andonow написа:Колеги, мисля, че няма нужда да се повтарям, знам как да си карам колата... Знам, че този мотор гори много, мъчи се и не върви в ниските, както и че е със сравнително дълги предавки... В града толкова рядко включвам четвърта (само късно вечер, когато няма трафик)... Винаги я карам над 2600-2800об/мин. Както казах по-горе - търся технически проблем, щом толкова хора твърдят, че им горят по 9-10 (без клима). На моята климатика й не работи, а и не ми се мисли с него колко ще е разхода...FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
andonow написа:Колеги, мисля, че няма нужда да се повтарям, знам как да си карам колата... Знам, че този мотор гори много, мъчи се и не върви в ниските, както и че е със сравнително дълги предавки... В града толкова рядко включвам четвърта (само късно вечер, когато няма трафик)... Винаги я карам над 2600-2800об/мин. Както казах по-горе - търся технически проблем, щом толкова хора твърдят, че им горят по 9-10 (без клима). На моята климатика й не работи, а и не ми се мисли с него колко ще е разхода...мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар