Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.6 103hp неизвестен проблем с разхода.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.6 103hp неизвестен проблем с разхода.

Здравейте колеги, нов съм във форума и за това моля да ме извините ако не съм успял да изчета всичко. Все пак доста се рових из темите за разхода на този двигател (1.6 103кс с пластмасовите колектори) и не знам как може всеки да казва разход и накрая да има разминаване в отговорите от 4-5 литра. Моята под 13/100 бензин не мога да я сваля (градско, Варна). Лятото също толкова гори, разликата зиме лете е минимална. И въпреки, че доста хора си казват подобен на моя разход пак мисля, че имам проблем. Отдавна я ползвам, но от скоро съм без работа и започна да ми прави впечатление колко гори. Колата се кара само на бензин, до сега не е виждала газ. Минала пълна диагностика преди по-малко от 5000км, имаше проблем със оборотите, но след изчистване на грешките в тпс, мап и ламбда работи като часовник. Точно след диагностиката се хванах и почистих дросела. Един колега тук беше писал за кабела на датчика на разпр. валове, проверих го - 6. Течове няма, катализатора е свален отдавна. Горивен филтър, маркучи и резервоар са почистени преди 10 000км във връзка с друг проблем. Сега забелязвам следното - на празен ход (без значение топла или студена) като застана пред колата с отворен капак и се чува как звънят клапаните. От купето не се чува (имал съм и такъв случай с голф) но си мисля възможно ли е след натягане на клапани и синхронизиране на валовете да стане малко по-нормален разхода? Ако имате и други идеи защо може да е висок, казвайте ПС. Мога да се похваля като доста икономичен шофьор (засичано на рено 19 бензин, голф 3 бензин и голф1 газ).
    Fiat Bravo 182.AB 1.6 16V '99г.

След като всичко си проверил ето ти един съвет от мен, няколко пъти зареди с тубичка на която знаеш точните литри, за да не се окаже че от тая колонка с тубичка не може а от другата може.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Разбрах ти мисълта, но не е от това, доста често ми се случва да зареждам от тубичка... Студент съм, ако ме разбираш :D

Коментар

просто са си лакоми мотори и този разход за града е нормален.извън града падаш до 6,5-7л

Коментар

Значи са митове и легенди тези 8-10литра дето горяла на някои колеги, така ли да го разбирам? Или зареждат перфектен бензин (може би не в България)

Коментар

Здарвей колега,аз имам Фиат Стило с двигател като твоя и на бордкомпютър ми показва Градско 8.5 на 100Извънградско 6,6 на 100 при скорост 120 км.да не би да имаш ,,заспала ламбда сонда,,

Коментар

Не са митове,моята гореше не повече от 9-10 бензин,на газ с климатик отива 13 ,без клима 10-12 а на дълго 7 при 100-120.
              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

много ама много зависи как я караш. Аз карам такова браво. При мен градско с здраво каране ми дава 14/100газ(с ГИ съм) и 12/100бензин, докато се караше само на бензин. с леко(абе направо пенцьонерско със всякакви елементи на икономия, без гасене на мотор) каране градско ми е слизала и до 9/100. бензин, на газ не съм я карал леко или не съм засичал. Извънградско софия-габрвоо, по магистралата под 160 не падам, често и до 180, след това на извънградското под 120 не падам, ин а изпреварвания от 80-90км/ч връщам 3та задължително и разхода беше 8.5/100 газ. С леко каране по същия маршрут с максимална скорост 100 на много малко участаци, преобладавща 80-90 раздхда беше 6.2/100газ. На бензин никога не съм я карал леко извънграда. та много си зависи как се кара, тоя мотор, за градско си е много лакум, но извънграда си искарва доста приличен разход.

Коментар

Колега, както казах - мога да се похваля като икономичен шофьор, засичано на 3 коли... Знам, че много зависи от начина на шофиране, но имам предвид, че като я глезя ми гори 13, а като я настъпвам 14-15... А на колегата по-горе - колата я връзвах наскоро и според софтуера ламбдата ми работи безупречно. Прави идеална синусоида.

Коментар

Туй куцото моторче си иска обороти,аз в повечето случаи карам около 3-3500 об ,ама мареята е 1250кг
                    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

andonow написа:
                      Колега, както казах - мога да се похваля като икономичен шофьор, засичано на 3 коли... Знам, че много зависи от начина на шофиране, но имам предвид, че като я глезя ми гори 13, а като я настъпвам 14-15... А на колегата по-горе - колата я връзвах наскоро и според софтуера ламбдата ми работи безупречно. Прави идеална синусоида.
                      Не е важно да караш на максимална предавка с ниски обороти, важно е да не мачкаш педала, че да отваря дросела :DГледай на двигателя да му е леко когато тегли купето на колата, тормозиш ли го със смачкан педал ... Той ще си блъска гориво докато се развърти .
                      мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Колеги, мисля, че няма нужда да се повтарям, знам как да си карам колата... Знам, че този мотор гори много, мъчи се и не върви в ниските, както и че е със сравнително дълги предавки... В града толкова рядко включвам четвърта (само късно вечер, когато няма трафик)... Винаги я карам над 2600-2800об/мин. Както казах по-горе - търся технически проблем, щом толкова хора твърдят, че им горят по 9-10 (без клима). На моята климатика й не работи, а и не ми се мисли с него колко ще е разхода...

Коментар

andonow написа:
                          Колеги, мисля, че няма нужда да се повтарям, знам как да си карам колата... Знам, че този мотор гори много, мъчи се и не върви в ниските, както и че е със сравнително дълги предавки... В града толкова рядко включвам четвърта (само късно вечер, когато няма трафик)... Винаги я карам над 2600-2800об/мин. Както казах по-горе - търся технически проблем, щом толкова хора твърдят, че им горят по 9-10 (без клима). На моята климатика й не работи, а и не ми се мисли с него колко ще е разхода...
                          е ти като постоянно я караш над 2600оборота колко искаш да ти гори тая кола ? , карай я до 3000 и педала на газта леко и плавно му скачай
                          FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

andonow написа:
                            мери компресия, голяма разлика между цилиндрите също вдига разхода
                            мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

AthlonXP написа:
                              мери компресия, голяма разлика между цилиндрите също вдига разхода
                              Благодаря, колега, при първа възможност ще замеря, а когато се опарича малко ще видим работата с натягането на клапаните и състоянието гарнитурата. Ще пиша при развитие!

Коментар

Working...
                              X