Здравейте колеги, нов съм във форума и за това моля да ме извините ако не съм успял да изчета всичко. Все пак доста се рових из темите за разхода на този двигател (1.6 103кс с пластмасовите колектори) и не знам как може всеки да казва разход и накрая да има разминаване в отговорите от 4-5 литра. Моята под 13/100 бензин не мога да я сваля (градско, Варна). Лятото също толкова гори, разликата зиме лете е минимална. И въпреки, че доста хора си казват подобен на моя разход пак мисля, че имам проблем. Отдавна я ползвам, но от скоро съм без работа и започна да ми прави впечатление колко гори. Колата се кара само на бензин, до сега не е виждала газ. Минала пълна диагностика преди по-малко от 5000км, имаше проблем със оборотите, но след изчистване на грешките в тпс, мап и ламбда работи като часовник. Точно след диагностиката се хванах и почистих дросела. Един колега тук беше писал за кабела на датчика на разпр. валове, проверих го - 6. Течове няма, катализатора е свален отдавна. Горивен филтър, маркучи и резервоар са почистени преди 10 000км във връзка с друг проблем. Сега забелязвам следното - на празен ход (без значение топла или студена) като застана пред колата с отворен капак и се чува как звънят клапаните. От купето не се чува (имал съм и такъв случай с голф) но си мисля възможно ли е след натягане на клапани и синхронизиране на валовете да стане малко по-нормален разхода? Ако имате и други идеи защо може да е висок, казвайте
ПС. Мога да се похваля като доста икономичен шофьор (засичано на рено 19 бензин, голф 3 бензин и голф1 газ).

Коментар