Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с лентов кабел

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с лентов кабел

    Здравейте, преди време след ремонта на рейка и криво зацепване на волана ми се скъса лентовия кабел.Колата е Пунто 1.9 жтд 2003.Днес купих от един колега лентов кабел, но много бързах и не го огледах и се оказа че е прекъснат точно от където е прекъснат и моя.Прекъснат е там където излиза лентата от "кутийката". Проследих кабелите с мултицет 1и2 са за еърбега, а 3и4 за клаксона.Проблема е там, че буксата има само 2 пина, и не знам как да запоя кабела.Моля, някой ако знае как са пиновете да сподели, че вече месец карам без клаксон и не се издържа http://prikachi.com/images/69/6869069b.jpg http://prikachi.com/images.php?images/74/6869074x.jpg (неможах да ги кача във форума )

    #2
    Тези двата пина, които се гледат на втората снимка са за въздушната възглавница. Ако забележиш ще видиш, че при изключена букса те се укъсяват. Този филм го минах и аз миналата година след смяна на рейка от "некъдърници".Ето ти и темата, в която съм описал как става процедурата. Виж моето мнение, има и две снимки на скъсаният кабел.
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

    Коментар


      #3
      Благодаря ти многооо колега. Изглежда другите 2 пина за клаксона са паднали, пък и не виждам къде са стояли на буксата.По спомени стария лентов май беше с 4 пина и пак влизаше букса 2-ка. След като я разглобя ще пиша какво е станало.

      Коментар


        #4
        За клаксона мисля че нямаше букса. Самите пинове опираха някъде като се постави, разгледай внимателно. При всички случаи ще трябва да свалиш от старият кабел двата пина и да ги сложиш на новия. Тази букса е само за възглавницата, друго през нея не минава.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

        Коментар


          #5
          Ясно. Утре или други ден ще го разглобя и ще разгладам. Благодаря и Весели Празници!

          Коментар

          Working...
          X