Понеже нещо уреда за темп. не ми работи много коректно понякогаможе ли да сложа такъв от Лада?Като свържа директно с кабели от датчика към ладовия уред?Кой датчик трябва да свържа и до колко вярно ще работи уреда?Колата е Браво 1.6 с пластмасовите колектори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли уред за температурата от Лада ?
Collapse
X
-
Обработва се: чипът на таблото следи съпротивлението на датчика и според него изпраща съответната команда къде да застане стрелката. Ако не минаваше през процесора, стрелката постоянно щеше да се мести нагоре-надолу, както е в по-старите модели автомобили. Всъщност правилната схема е тази: (картинка)Веско, виж за всеки случай ТОЗИ ФАЙЛ (на английски е). Можеш да пробваш да свържеш уреда от Лада - само махни буксата и свържи новия уред към съответното краче на датчика, според тази схема е на кабел сиво-бяло. Стига уредът да е на същия принцип де - да е захранен с напрежение и да получава маса през датчика. Но все пак - преди всичко се опитай да си оправиш твоето табло.
Коментар
-
Не съм сигурен за тая обработка каква е всъщност. Не отричам че я има, но аз като си разглобявах таблото поради същия проблем и при механично движение на стрелката видимо нещо я задържаше около средата (90та градуса). Не знам как точно да го опиша движенито...нещо все едно хидравлично имаше което като я поставиш на средата с пръст и пуснеш след това стрелката и тя мнооого плавно се местеше към "горна мъртва точка" ако мога така да кажа като къмн края засилваше движението. А ако не я пипам си стои в долна мъртва точка. Така че мисля че и нещо механично също има да я задържа да не играе много много. Макар че това не е такъв проблем колкото при стрелката за бензина в завой примерноФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар