Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да намаля от 24 волта (камион) на 5 В за USB?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да намаля от 24 волта (камион) на 5 В за USB?

колеги съжалявам ако заглавието е тъпо или неточно или съм в грешният раздел съжалявам поправете ме та проблема ми е че нз как от 24 волта постоянно напрежение (камион) да го превърна в 5 волта постоянно напрежениеискам да свържа това в камиона обачееее аджеба нз как да го захраня моля за малко помощ а пък може да кажете и как да го превърнем от 12 в 5 ПС: линка е ПДФ понеже сметнах че ако дам линк към саита ще се сметне за реклама
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Я виж зарядните за телефони за автомобили...http://www.zahranvane.com/index.php?...ory&path=40_61

Коментар

Трябва ти зарядно за камион с USB изход. На USB стандартът е 5 волта. Влизаш в първия магазин за автоаксесоари и боклуци и питаш. Ако си баровец, може да провериш и в някой по-марков магазин за маркови такива - на Хама, Енерджайзър и др. На повечето пише "Input: 9-16 V", но ти си потърси 9-32 волта. Има такива. Ако не ти е спешно - поръчай от източноазиатците. Както казах, имат USB-конектор. Предполагам от там нататък ще се справиш сам да префасонираш някой стар USB-кабел?Ето първото срещнато в нета:Зарядно за кола/камион/навигация-12V-30V мини USB- 5V/1AЗарядно устройство за GPS, захранващо се от запалката на колата с конектор мини USB- Вход: 11 - 30 V- Изход: 5 V / 1 AГаранция: 12 месец(а)
      Прикачени файлове

Коментар

http://www.zahranvane.com/index.php?...product_id=133
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Напрежението в камион може да достигне до 28.8 В при изправна система и е поне 28 В. Не е добре да се използва модул с максимално входно напрежение 24 В.

Коментар

Ще оцелее и при такива напрежения.Да разгледа сайта и да си хареса, какво иска.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ogi28b написа:
              Трябва ти зарядно за камион с USB изход. На USB стандартът е 5 волта. Влизаш в първия магазин за автоаксесоари и боклуци и питаш. Ако си баровец, може да провериш и в някой по-марков магазин за маркови такива - на Хама, Енерджайзър и др. На повечето пише "Input: 9-16 V", но ти си потърси 9-32 волта. Има такива. Ако не ти е спешно - поръчай от източноазиатците. Както казах, имат USB-конектор. Предполагам от там нататък ще се справиш сам да префасонираш някой стар USB-кабел?
              Оги златен си виж не се бях сетил за братята китаици намерих си от 12-24V към USB 5V и то за скромните 1.5 долара мерси темата е за ключ и кофа

Коментар

колеги помагаите пак за същия камион ще се монтира Мп3 модулче (чакам го)и докато чакам реших да си пусна 3.5 мм жак е да де ама Гредааа касетофона е Blaupunkt CC24V на 24 Волта - до тук добре Има AUX -гарантирам понеже имам копче SRC-и с натискането му ми излиза AUXима си входове за Чеинджър Телефон и други (Буксите са като на Стилото и Бравото ЕВРО)реших да ползвам схемичката от снимката долу но ми изникна въпрос на 15 пин при мен е 24V а на 16 имам 12V (разбрах го по това че си намерих някаква схема)дайте малко идея дали трябва да се подава 12 или 24 волта щото да не изпуши нещоето Схемата ПС: използвам същата тема за де пускам друга
                Прикачени файлове

Коментар

Идеално става с LM2576-12. имам разклонител за запалка - тройка, сложих му това нещо вътре и не се притеснявам, че няма да има недостиг на заряд, каквото и да включа там, даже в трите гнезда едновременно.. Максимално входно напрежение 40 волта. Също така има и същото, но за 5 волта LM2576-5. Поздрави.
                  Palio Weekend 1.6 16V 100 1998
                  Punto MK2 1.2 16 V 80 1999

Коментар

Working...
                  X