Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ядове с фар с лупа на мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

A Време Krasio колкото искаш имаме ние безработните сега като се прибера за зимата в нас кво да правя по цял ден разпарчосвам я в гаража и така през това време ще бръмча с доброто старо куче Типолета ветеран е тая кола по пътищата на европа отдавна съм минал 300 000км и все още върви като ракета евала не напразно е била кола на годината за своето време а какви фарове има това типо не е истина дори и през ум не ми е минавало за ксенон или за чистене на фарове .
    Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
    Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

Коментар

Re: Ядове с фар с лупа на мареа

stivan_alone написа:
      ... късите и светлини ги няма никакви светят на себе си има няма половин метър пред колата имам и на таблото една врътка мърда фаровете нагоре надолу ама си е нищо работа....
      Светенето ниско на метър пред колата се получава когато моторчетата не са монтирани правилно. Пъпката на моторчето не е в леглото си. Провери го, почти съм сигурен че това е проблема. Едно е да свети слабо, друго е да свети на метър директно пред колата. В онази тема има картинки, ще се ориентираш какво трябва да направиш.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

В оная тема наистина има много снимки но фаровете са свалени от колата и отворени това с моторчето както казваш дали ще мога както са си на колата фаровете да погледна и поправя ако евентуално не са сложени правилно или ще трябва да се отваря фара ?А и още един въпрос как изглежда тва моторче да се ориентирам какво да търся и къде стои във фара?
        Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Коментар

Темите са две, пълни със снимки. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=55399 , второто мнение, 4-та, 5-та и 6-та снимка. Маха се и без да сваляш фаровете.РЕД:
          stivan_alone написа:
          ...болтовете които са над фаровете за лимбус са отвити до крайно положение...
          Точно тези болтове са на моторчетата.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Така ориентирах се колега Nikolce по снимките 4,5,6 благодаря така че сега знам какво представлява и къде да го търся на фара и ако наистина не лежи добре на мястото си ще бъде видно но при всички положения ще ги отворя да видя какво е положението а и ще навия лимбус болтовете отгоре понеже са в крайно горе пък ще видим че ми предстои нощно каране към България за празниците а километрите никак не са малко да се кара на лоши фарове.

Коментар

Казваш, че дългите светят добре. Това означава, че проблема не е в неправилно монтирано моторче за реглаж. То действа едновременно на късите и дългите. По-скоро проблема ти е в изгорелите рефлектори на късите и от там ти се струва, че светят на един метър. След като ги рециклираш обаче, слагай ксенон, защото пак ще нагорят.
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Един колега обърна рефлектора на лупите обратно- с нагорялата част надоло. Май се пили нещо като фиксатор в единия край на рефлектора.
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Ще пиша в темата на колегата да не отварям друга.Къде в Пловдив могат да ми монтират лупи,че нямам никакво свободно време да се занимавам сам.Лупите са у мен.Пишете на лично да не е реклама.Мерси Предварително.

Коментар

brannikb написа:
                    Ще пиша в темата на колегата да не отварям друга.Къде в Пловдив могат да ми монтират лупи,че нямам никакво свободно време да се занимавам сам.Лупите са у мен.Пишете на лично да не е реклама.Мерси Предварително.
                    На рефлекторни фарове искаш да сложиш лупи ли?

Коментар

Да, на рефлекторни и на лупите да сложа ксенон, защото ксенон на рефлектор без лупа и гъза ще ме сърби постоянно от благословиите на насрещно движещите се :D.

Коментар

brannikb написа:
                        Да, на рефлекторни и на лупите да сложа ксенон, защото ксенон на рефлектор без лупа и гъза ще ме сърби постоянно от благословиите на насрещно движещите се :D.
                        Geraka е твоя човек. Другия вариант е да си купиш фарове с лупа, рециклира ти ги и след като ги сложиш продаваш рефлекторните. http://italauto-bg.net/forum/viewtop...=6860&start=60

Коментар

[quote="brannikb"]Да, на рефлекторни и на лупите да сложа ксенон, защото ксенон на рефлектор без лупа и гъза ще ме сърби постоянно от благословиите на насрещно движещите се :D.[/quote/ами то си има ксенонови крушки за рефлекторни фарове.Иначе вграждането на лупа в рефлектор си е сериозна интервенция на фара/зарязване на рефлектора, удължаване на задната част където е капака и така/ нали се сещаш че тая лупа трябва все пак да е затворена в кутията на фара.Това ако си вграждаш от друг разглобен фар.А има и готови китове за по 150-160 и нагоре лева може би си струва за някои малък и кръгъл фар/БМВ-примерно/ иначе стои грозно на голям тъмен рефлектор и в средата една светеща точка.
                          Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                          Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

[quote="marea-ta"]
                            brannikb написа:
                            Да, на рефлекторни и на лупите да сложа ксенон, защото ксенон на рефлектор без лупа и гъза ще ме сърби постоянно от благословиите на насрещно движещите се :D.[/quote/ами то си има ксенонови крушки за рефлекторни фарове.Иначе вграждането на лупа в рефлектор си е сериозна интервенция на фара/зарязване на рефлектора, удължаване на задната част където е капака и така/ нали се сещаш че тая лупа трябва все пак да е затворена в кутията на фара.Това ако си вграждаш от друг разглобен фар.А има и готови китове за по 150-160 и нагоре лева може би си струва за някои малък и кръгъл фар/БМВ-примерно/ иначе стои грозно на голям тъмен рефлектор и в средата една светеща точка.
                            Отвори линка и ще видиш как ги прави

Коментар

Чувал съм за Герака,но мисля,че той е в София или бъркам.Фаровете трябва да ги пращам през еконт или спиди и не знам колко време ще съм без кола .

Коментар

Тогава отиди в Ксенон Центъра на Пещерско и искай ксенон за рефлекторни фарове.При техен монтаж дават гаранция.

Коментар

Working...
                                X