Колеги наскоро купих колата и ми прави впечатление че късите и светлини ги няма никакви светят на себе си има няма половин метър пред колата имам и на таблото една врътка мърда фаровете нагоре надолу ама си е нищо работа направи ми и друго впечатление като загледах фара около самата лупа няма рефлектор а рефлектор има само на дългите светлини те са си Ок.Има ли начин да се регулира някак си защото от болтовете които са над фаровете за лимбус са отвити до крайно положение не може да се кара така без очи останах пък и не върви да карам на дълги не е коректно към другите участници в движението.Тези лупи свалят ли се да ги почистя или са фиксирани в самия фар ?Или както ме съветват повечето познати да слагам ксенон на късите и да си реша проблема кардинално но пък от друга страна за ксенон с монтажа ще си отидат едно 150 кинта сигурно не са малко пари.Дайте някакъв акъл какво да правя!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ядове с фар с лупа на мареа
Collapse
X
-
Болтовете дето казваш на фара, що не пробваш да ги навиеш като са развити Иначе зад лупата има и рефлектор ама трябва да разглобиш фара, за да го видиш. Ако е прецакан ще свети слабо, а не на метър пред колата, според мен не са регулирани добре."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Разгледай тази Тема и предполагам ще ти се изяснят доста неща относно фара с лупа. Ксенона едва ли ще ти излезе 150 лв. В момента има китайски комплекти за по 40-50 лв. Моите преди близо 3 години излязоха 85 лв със монтажа.След като сложих ксенона и видях как свети се отказах от рециклиране. Преди да сложа ксенона се мъчих и с Осрам найтбрейкър. Ксенона си е ксенон.
Коментар
-
В първата важна тема в раздела има линк към тази тема. Там много добре е описано какво трябва да се направи. Монтирането на ксенон ще подобри светлината, но ако е нагорял рефлектора не очаквайте чудеса. Аз мойте рефлектори ги пращах в Стрелча. Единствения недостатък е, че докато ги изпратиш и получиш обратно (около седмица) колата не може да се ползва.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Разгледай тази Тема и предполагам ще ти се изяснят доста неща относно фара с лупа. Ксенона едва ли ще ти излезе 150 лв. В момента има китайски комплекти за по 40-50 лв. Моите преди близо 3 години излязоха 85 лв със монтажа.След като сложих ксенона и видях как свети се отказах от рециклиране. Преди да сложа ксенона се мъчих и с Осрам найтбрейкър. Ксенона си е ксенон.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
monstera написа:В първата важна тема в раздела има линк към тази тема. Там много добре е описано какво трябва да се направи. Монтирането на ксенон ще подобри светлината, но ако е нагорял рефлектора не очаквайте чудеса. Аз мойте рефлектори ги пращах в Стрелча. Единствения недостатък е, че докато ги изпратиш и получиш обратно (около седмица) колата не може да се ползва.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
M5kov написа:Болтовете дето казваш на фара, що не пробваш да ги навиеш като са развити Иначе зад лупата има и рефлектор ама трябва да разглобиш фара, за да го видиш. Ако е прецакан ще свети слабо, а не на метър пред колата, според мен не са регулирани добре.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Ами що се однася до рефлектора този на дългите който е е като нов не е нагорял а на лупата не виждам рефлектор само черна пластмаса както каза един колега рефлектора на лупата бил зад пластмасата и няма как да се види освен ако се отвори фара чудно ми е къде е тогава логиката да има рефлектор но да го покрива пластмаса.А и относно на тези ксенони къде се монтират на мястото на лупата или на дългите?С Типото такива ядове няма хахаха фара му е 3 пъти колкото на Мареата и късите му са като в операционна за дългите па да не говорим .Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Май не ти се занимава да четеш подробно. В темата към която съм ти дал линк има и линк към Евертлак-http://www.ideabg.com/clients/ewert/index.phpНе бързай да се хвърляш веднага към рециклиране. 1.Регулирай си фаровете2.Ако пак ти светят слабо сложи ксенон.3.Ако и с ксенона не светят мисли за рециклиране.ПП. Вземи поне снимките разгледай-http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=33163
Коментар
-
krasio_79bs написа:Май не ти се занимава да четеш подробно. В темата към която съм ти дал линк има и линк към Евертлак-http://www.ideabg.com/clients/ewert/index.phpНе бързай да се хвърляш веднага към рециклиране. 1.Регулирай си фаровете2.Ако пак ти светят слабо сложи ксенон.3.Ако и с ксенона не светят мисли за рециклиране.ПП. Вземи поне снимките разгледай-http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=33163Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
stivan_alone написа:Ами ако мина и под 100 лева с ксенон ще е одлично но все пак ще я откарам в някой от пунктовете на сба дето имат за диагностика на фарове да видим какво ще направят но от друга страна както казваш ксенона си е ксенон гледам на снимката светиш като атомна централа евала.stivan_alone написа:Мерси колега за инфото а скъпо ли е колко ти излезе рециклирането в срелча и имаш ли някави кординати как да се свържа с хората ако се стигне дотам нали ?stivan_alone написа:Ми както казваш ще пробвам да ги навия че са в момента в най крайно горно положение пък да видимstivan_alone написа:Ами що се однася до рефлектора този на дългите който е е като нов не е нагорял а на лупата не виждам рефлектор само черна пластмаса както каза един колега рефлектора на лупата бил зад пластмасата и няма как да се види освен ако се отвори фара чудно ми е къде е тогава логиката да има рефлектор но да го покрива пластмаса.А и относно на тези ксенони къде се монтират на мястото на лупата или на дългите?С Типото такива ядове няма хахаха фара му е 3 пъти колкото на Мареата и късите му са като в операционна за дългите па да не говорим .Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Ок колега todorshalev приемам критиката прав си ще се стремя от тук на сетне да отговарям на всички с бутона отговор или редактирай да не се раздува толкова темата.Както казваш донякъде ще помогне регулирането но като гледам от снимки на колеги как стават след обновяване на рефлекторите и почистване незнам още колко ще се здържа да ги не разпарчосам и аз . :DМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Ако имаш време и друг автомобил който да ползваш ,не се замисляй ,а директно сваляй фаровете.Единственото което ме спря да я направя тази процедура е ,че ми трябва колата почти ежедневно.Наскоро дори реших да си купя два фара от колега от форума,да ги изпратя за рециклиране,а когато са готови да ги монтирам и да пусна моите за продажба.Ама пуст късмет ,колегата се оказа несериозен и ми угасна мерака да се занимавам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар