Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с левия фар и мигач - не светят - РЕШЕНО

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с левия фар и мигач - не светят - РЕШЕНО

    Отначало като си взех колата след като беше седяла 4 месеца в един гараж. Се оказа че левия ми фар не е добре регулиран и се опитах от врътката да го вдигна малко, но от там не стана и реших че ще го оставя за по добри времена, а и рядко карам вечер. Но на следващия ден забелязах че левия мигач не мига и реших че е изгорял. Смених крушката продължи да не мига,сложих дясната пак не мига.После забелязах че и късите на същия фар не светят.По същия начин смених крушката, нищо, пак с крушката от другия фар която свети и пак нищо.Всички бушони прегледах и премерих здрави са.Взех бушона от десния и го сложих на левия и пак не свети.Казвайте от какво може да е,че днес на два пъти щяха да ме блъснат?Мисля си нещо маса ако се губи,утре мисля на крушката на фара да и пусна една отделна маса да видя дали няма да светне.P.S. Забравих да спомена, че дълги и габарит на същия фар имам.

    #2
    А ток ходи ли до фасунгите на тези крушки?Някоя мишка да не да ги е прегризала.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

    Коментар


      #3
      Предния ден светеха без проблем.А направих доста градско все пак не бях карал 4 месеца.Утре мисля да пробвам с маса. И ако не стане я карам на един приятел в Обеля има гараж да я погледне.

      Коментар


        #4
        просто са ти починали крушките предполагам

        Коментар


          #5
          ivel написа:
          просто са ти починали крушките предполагам
          Колеги четете кво пише колегата.... Той казва че е взел от здравия фар и не виждам как могат и трите крушки да изгорат наведнъж....Най-простото което може да направиш е да вземеш една пробна лампа и я връзваш на маса пускаш фарове или мигачи там квото мериш и пробваш на плюса ако ти светне крушката значи плюс си има, после всръзваш пробната лампа на постоянен плюс на акумулатора и пробваш на масата на фасунгата дали ще светне и ще разбереш масата ли ти се губи или плюса, ако е маса винаги можеш да хванеш нова откъде пожелаеш, оригинално мисля че ти е замасено като на моя фиат едното място е точно под тавата на акумулатора а другото от другата страна на самия рог има болт за ключ 13 Ако е плюсов кабел вече е малко по сложно, може жица да е прекъсната, реле да е залепнало и още много други...Пробвай първо това което ти казах и после ще го омуваме
          Теоритиците си лаят, голфа си върви!

          Коментар


            #6
            А дългите има ли ги.Да не би лоста при волана да прави някакви мизерий.
            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

            Коментар


              #7
              Значи днес с един приятел гледахме с пробна лампа и с мултицет, маса си има плюс до фара не стига.Бушон няма изгорял.Дълги и габарит има на същия фар.Другия си работи перфектно.Ако е лостчето дали няма да не светят и двата.А двата фара имат ли общ кабел и ако да от кой е първи.

              Коментар


                #8
                Стопена пътечка в бушонното табло.
                Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

                Коментар


                  #9
                  Значи да си изкарам бушона на ново място така ли?А и щях да питам имаше един изгорял 10А бушон отпред при двигателя има едно капаче с едно черно пластмасово болче пада се като си срещу колата отляво зад двигателя вътре има 3 релета и два 10А бушона.Смених го с нов нищо не забелязах да се промени за какво ли е,нямам си и идея?

                  Коментар


                    #10
                    Може и да не е пътечка, виж каква е цветовата маркировка на кабела сваляш бушонното табло и гледах на кой пин е кабела и пробваш там дали има ток, ако има значи проблема е някъде по трасето на кабела, ако няма значи проблема е в бушонното табло А това мнение с лостчето дето някой беше писал просто го забрави, лостчето ти командва релето което е едно за двата къси фара и друго реле за двата дълги, съответно ако е лостчето няма да светят и двата
                    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

                    Коментар


                      #11
                      Фара още не съм го оправил,дългия също отказа на този фар.И още един странен проблем се появи, когато пусна парното да духа на стъклото и се чува едно прецъркване от дясно зад жабката и едновременно с това лампите на средната конзола спират.Същото се получава и като пусна климатика. Вече се замислям дали няма някой мишок вътре и да яде кабели.Надявам се в събота да имам време да сваля половината табло и да разбера какво става.До тогава давайте идеи от какво може да е.

                      Коментар


                        #12
                        Проблема е решен,темата е за заключване. Прегризани кабели беше проблема.

                        Коментар

                        Working...
                        X