Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ECU-то на Fiat Stilo 1.6 103 к.с - РЕШЕН

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кола

Това го има в ebay.comтрябва само да видиш цената с доставката да е по ниска Виж бушоните до акумулатораВземи контактен спрей ако трябва
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Още удрям на камък и някой ако е намерил да пише.
      Fiat Stilo 1.6 16V (5 dr) (103 Hp)

Коментар

мдааа често срещан Проблем при 1.6 Losse Conection а именно доколкото съм изчел нета проблема е в някакъв си Чип в Еку-то които прегрява и става мазало забележете че това нещо става само при напълно загрял Автомобил и дълго стоене на едно място (задръстване)то тогава Еку-то прегрява и си еб*ва маиката ако изкачаш с вдигнат капак 20-30 мин. можеш да продължиш при мен решението поне за момента е да го охлаждам принудително с мокър парцал наш колега от форума е решил проблема с подмяна на този чип (не ми се търси темата) при човек на име Михаил тел. 0888966014за скромната сума от 270 лв. при него симптомите бяха същите и след дълго лутане и сменяне на здрави части е отстранил проблема там ПС:ето мнениетоето и цялата тема
        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Чипа едва ли е сменян. Ребол на процесора най-вероятно е решението.

Коментар

кола

Имали сме подобни случай с цитирания колега и вярно като се охлади със спрей веднага колата почва да си работи нормално а без смяна не се оправят нещата
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Проблема е решен.ECU -то беше отворено от майстор и се установи:1- този комп е за опелски двигател. 2 - вече е отварян. 3 - този който го е отварял се е учил на него и е бил малоумен.Нямаше нито една хубава спойка и още куп неща ми обясни майстора,но не съм компетентен и не ги запомних.Докато отремонтира ЕКУ-то прегледахме дросела и беше отвратително мръсен.Двигателя не изгаряше всичкия бензин а го изхвърляше и пушеше като нафтова печка и миришеше на суров бензин.Свещите бяха черни като въглени,а за бензинова кола не е нормално.И някаква центровка ако съм запомнил добре не беше в час.Всичко ми излезе 150 лв като в цената са включени и свещи за 35лв. Който има същия проблем нека обърне внимание на тези неща и никой да не бърза да си купува нов акумулатор както винаги съветват тук защото се оказва,че са 150 лв хвърлени на вятъра.И най-важното компютъра да бъде възможно най-далеч от двигателя,защото оригиналните са с керамична плочка която предотвратява прегряване,но когато ни ги продават слагат каквито ЕКУ-та имат закрепят ги да издържат половин година,а оригиналния го продават на някоя будала като мен изпаднала в безисходица и от една кола си вадят двойно пари.

Коментар

Cokity написа:
                ,а оригиналния го продават на някоя будала като мен изпаднала в безисходица и от една кола си вадят двойно пари.
                Аз се извинявам, но не разбрах. Отремонтирано ли е това нещо или е купено друго, втора ръка? И колега или колежка си Cokity? Може би грешка при писането, но...В края на крайщата е положително това, че проблема е решен. Ако пък се оказва, че се отремонтира за около 100-тина лева, то тогава СУПЕР. Напиши една сбита история на проблема с решението му и нека да влезе в златния фонд на Форума ни.
                Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

lhristov написа:
                  Cokity написа:
                  ,а оригиналния го продават на някоя будала като мен изпаднала в безисходица и от една кола си вадят двойно пари.
                  Аз се извинявам, но не разбрах. Отремонтирано ли е това нещо или е купено друго, втора ръка? И колега или колежка си Cokity? Може би грешка при писането, но...В края на крайщата е положително това, че проблема е решен. Ако пък се оказва, че се отремонтира за около 100-тина лева, то тогава СУПЕР. Напиши една сбита история на проблема с решението му и нека да влезе в златния фонд на Форума ни.
                  Колега съм.Тъй като будала е в женски род и глагола става такъв.А относно ЕКУ-то не съм купувал нов,а отремонтирах стария които даже не е за моя тип двигател,а за Опелски.След като го отвори майстора установи,че има много слаби връзки и спойки.Обаче зависи и от кой тип е компа,защото на оригиналните платките им са пистови,а този е с интеграли и чипове.Ако не използвам правилните термини се извинявам,но наистина не съм много компетентен.Проблема ми беше решен за 60 лв,но майстора е мой човек и минавам тънко.Трябва да се има в предвид,че някой ел.техник за тази пипкава работа ще вземе най малко 250-300 лв,защото чух за някой в Сливен които ги оправял за такава сума.Ще попитам отново майстора по подробно какъв е бил проблема и ще се опитам да го обясня тук за да може и останалите отчаяни собственици на Стило да ги ползват като коли,а не като зимнина прибрана в гаража.

Коментар

Моля Ви , дайте някакви кординати за човек ,който може да ми помогне за същия проблен ,че ми писна от лутане и неефективност.. от Стара Загора съм. Поздрави !

Коментар

Working...
                    X