Имам проблем с фабричната аларма на Марея. Дистанцйонното е в ключа и лови от 2-3 метра с нови батерйи е. Как мога да го настроя да хваща от по голямо растояние?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алармата
Collapse
X
-
Интересното е, че това го водят като "екстра" на централното заключване. Т.е. в началото на 90-те по паркингите на супермаркетите в западна европа се нароили много майстори, които следят някоя кола от разстояние 10-15 метра, като дойде човек да си я отключи те прихващат радиочестотата и след това става относително лесно да се отключи. Та производителите решиха така да отстранчт проблема - като разстоянието от което може да се отключва е минимално.Наистина това може да е доста досадно от време на време - има коли при които направо трябва да залепиш дистанционното за стъклото
Коментар
-
kufeiko написа:Интересното е, че това го водят като "екстра" на централното заключване. Т.е. в началото на 90-те по паркингите на супермаркетите в западна европа се нароили много майстори, които следят някоя кола от разстояние 10-15 метра, като дойде човек да си я отключи те прихващат радиочестотата и след това става относително лесно да се отключи. Та производителите решиха така да отстранчт проблема - като разстоянието от което може да се отключва е минимално.Наистина това може да е доста досадно от време на време - има коли при които направо трябва да залепиш дистанционното за стъклотоFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
ohooo написа:Няма тример в дистанционните за настроика на честотата. А алармата я свалих но никаде не видях такова кабелче? p.s.Нали алармата е в плафона или съм свалил някоя друга платка :D :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Колега ти явно не четеш какво пише в темата колеги ти казват че техните дистанциони са вградени в ключовете а ти евентуано говориш за тези черните на които пише фиат и са с много кофти копчета за натискане.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Колега Dani389, опитвам се да чета и разбирам темите. Или неправилно се изразявам, или неправилно съм разбран. Та, Мареата е ELX с фабрична аларма, ключовете са с вградени дистанционни, меки бутони (толкова "меки", че често я намирам отворена от неволно натискане в джобовете), на всичкото отгоре сини (имам и червен) и с обхват по-голям от 30 м.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Re: Относно фабричната аларма на Fiat Marea.
Gugev написа:Колеги, аз също карам Мареа. На едното дистанционно бутона беше разпоен, но сега и с двете чувствителността с нови батерии е не 3, а по-вече от 30 м.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Абсурд При мен също е от порядъка на няколко метра (незнам дали е точно 2-3 или 5 метра), за 30 метра абсурд Имам пълен комплект ключове и на 2 от тях си личи, че не са използвани въобще. Сменил съм им батерията и разстоянието си е горе-долу това което написах и с тях! Аз също смятам, че разстоянието от което се включва/изключва алармата е направено нарочно така:1. Най-важното: да не включиш/изключиш алармата по погрешка, например като си на 20 метра и си сложил ключа в джоба и колата взела, че си изключила алармата (а ти не си чул заради разстоянието и шума).2. Малко разстояние - малък разход на енергия за (де)активирне на алармата, т.е. батерийката ще ти държи дълго3. Намалява се шанса някой да ти открадне кода на алармата (не съм сигурен, че първият FIAT Code /1/ е направен със скачащ код) като прослуша радио канала на който се предава кода.П.С. Да не вземе да се обиди колегата Може само на някой модели да са били "предвидливи". Поне аз съм доволен от начина по-който действа аларматаFIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар