Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем при диагностика на Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лаптопа намира устройството и се свързва с него, но с FES/MES като дам търсене в настройките ми казва, ( имаELM 1.3, но не може да чета с него Кан-шина), но после пускам да търси контролерите и не намира нищо.С друга програма Scan.net се свързва с контролера на мотора.Решил съм да купувам кабел ELM327, ама не знам какъв и от къде за да съм сигурен, че ще работи.
    Fiat Stilo MultiJet 120 PS
    Multiwagon

Коментар

bgeorgiev написа:
      Лаптопа намира устройството и се свързва с него, но с FES/MES като дам търсене в настройките ми казва, ( имаELM 1.3, но не може да чета с него Кан-шина), но после пускам да търси контролерите и не намира нищо.С друга програма Scan.net се свързва с контролера на мотора.Решил съм да купувам кабел ELM327, ама не знам какъв и от къде за да съм сигурен, че ще работи.
      следователно се самоцитирам
      todorshalev написа:
      аре аз да ви светна ето цялата темапо принцип се премахва съпротивление R04 и всичко заспива тествано на едно Блутутче и Кабелен ELM ровите си в темата и намирата своя модел ELM кадето сверявате кое е точно но на 99% от местата е R04
      попринцип трябва да ножеш да се свържеш със Екуто на мотора (в момента)и не пускаи да търси контролери аз не намирам смисъл директно му даваш да се канектва към Екуто на мотора
      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

ОК довечера ще срежа кутията да търся Р04 и да го махна.Това Р04 120 Ом ли трябва да е ?Не знам защо не мога да се свържа с Еку-то с този адаптор , имам кабел (USB-KKL) с певключвател и се връзва с Еку-то и Еърбега и кормилото с друго не ще.
        Multiwagon

Коментар

Е отворих го и при мен Р04 няма или аз не го намирам.Гледах в една снема във форума на МЕС че Р04 е между 6 и 14 крак на буксата , при мен на тези изводи съпротивлението е безкрайност.Ето го моя ЕЛМ327Остава само да реша от къде и какъв кабел да си купя
          Прикачени файлове
          Multiwagon

Коментар

Тази тема не е моя, но дано колегата не се сърди, че си задавам въпросите в нея.Та на въпроса за диагностиката на Стилото, взех си кабел ЕЛМ 327 и си нулирах сервизните интервали и изключих гадното пискане ако си без колан.С този кабел мога да се свържа само с контролера на мотора и на таблото. Имам и ККЛ кабел с превключвател за различните контролери, с него се свързвам с двигател, възглавници и кормило.И с двата кабела по никакъв начин не мога да се свържа с АБС и БОДИ компютър. Не ми свети нищо по таблото и нямам проблеми, но ми е интересно как става
            Multiwagon

Коментар

Пробва ли на късо пин 1 и 7?
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Не съм пробвал , нали превключватела в кабела трябва да прави това.
                Multiwagon

Коментар

Повдигам малко темата на колегата за да не пускам нова.Опитах се да прочета мойто стило с елм327 блутут и МЕС чно чете само двигателя, явно има резистор по Кана направих няколко снимки и моля някой запознат да каже къде е за да го махна.
                  Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                  И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                  .

Коментар

Вероятно ЕЛМ-а ти е стара версия вземи по нова и всичко тръгва ( или с кабел)
                    Multiwagon

Коментар

bgeorgiev написа:
                      Вероятно ЕЛМ-а ти е стара версия вземи по нова и всичко тръгва ( или с кабел)
                      V1.5 е има някъде резистор. На мен електрониката ми е хоби и не мога да го открия къде е .
                      .

Коментар

Моето беше версия 1.3 и като гледам много прилича на твоето вътре.Проследи краката за CAN bus -а (мисля че бяха 6 и 14) и там търси резистора.
                        Multiwagon

Коментар

Точно там е, на 6 и 14 пин. Като гледам, платката е двуслойна, може да е отдолу.

Коментар

На този вид:е този резистора:----За твоя хвани уреда и го намери.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              За твоя хвани уреда и го намери.
                              A какво да търся ,смисъл ..... иначе на платката виждам същият със същия номер 121
                              .

Коментар

121 не е номер а стойност
                                Multiwagon

Коментар

Working...
                                X