Здравеите колеги след като ми попадна едно клипче на Стило с включен телефон към него клип и започнах да издирвам как аджеба го е направил.Най накрая намерих един побратим форум с описание.и ето споделям с Вас как работи и как аз го реализирах (опитно)Значи попринцип Стилото с оригинално Радио си има вход за Телефон (крачета от 7 до 12 на букса С).Той е с Моно сигнал а не стерео, на буксата отзад на касетофонакраче 8 е сигнал (-) от Телефона краче 7 е сигнал (+) от Телефона до тук добре краче 12 е маса краче 9 трябва да бъде сигнал от телефона Установено е че след като бъдат свързани на късо краче 9 и 12 се активира Phone функцията ,т.е. м/у крачета 9 и 12 трябва да се сложи превключвател On/OffТова разбрах от клипа и форума След като го изпитах установих че е наистина така.Аз за сега съм решил да го свържа по малко по различен начин без ключепонеже е за моно предаване ,реших да го свържа така :маса от Стерео жака отива на краче 8десния канал от Стерео жака отива на краче 7дотук добре това е аудио сигнала сега ни остава включване/изключване мислих мислих и ми доиде гениалната идея да го свържа така : 12 краче е постоянна маса от касетофона тя се свързва със масата на стерео Жака 9 краче е сигнал него го свързваме с другия свободен канал на стерео жака (съотвено Ляв канал)със което след включване само на кабел няма реакция като се включи и МП3 плеар сe активира Phone функциятаТествах го около 30 мин. работи безотказно свири качествено чисто и плътноединственото кофти е че сигнала е Моно.Остава да си намеря mini ISO Conector и да го свържа както трябва.За стерео букса мисля да използвам част от преден панел на Настолно ПС след като го монтирам обещавам и снимков матрял ПС: до знаещите и опитните дали има някаква опстност за МП3 плеара или телефона при така изпълнената схемааз тествах с един стар МП3 плеар за около 30 мин и нямаше промяна всичко си беше наредПС2: ако темата се дублира или се намира в грешния раздел нека бъде преместена
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
AUX in или Phone in за Стило
Collapse
X
-
AUX in или Phone in за Стило
Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue BirdЕтикети: –
-
emzo написа:Знае се отдавна това, ама МОНО .... зае*и..... Връщаме се в 20ти век ли ?Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
todorshalev написа:emzo написа:Знае се отдавна това, ама МОНО .... зае*и..... Връщаме се в 20ти век ли ?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:Браво колега от няколко седмици събирам инфо точно за това. Само, че аз искам да си направя нещо като Blue & ME.....т.е. имам малък Bluetooth Reciever със стерео жак който мога да монтирам в колата и който може да работи на батерия или включен в ЮСБ. Ако успешно се свърже със тези кабели означава че ще мога да си използвам оригиналното озвучаване в колата като хендс фри Остава само да го пробвам Което ще стане още на следващата почивка. А знаеш ли кой е кабела за микрофона? Аз имам вградени микрофони в колата на плафона и бих могъл да използвам тях вместо този на телефона само не ми е ясно как да ги свържа още но...и това ще стане[/b]на всичкото отгоре се натъкнах на това...http://www.youtube.com/watch?v=rYsr5H9lsr8има си оригинално ЦД с мп3 със аудио изходи отзад и AUX in опция....Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
-
Ами не няма да ми трябва клюЧе защото аз му връзвам блутут приемник който при мен играе ролята на мп3 плеър...т.е. Като се вклюЧи приемника ще се вклюЧва и телефонната функция...въпроса е какво става докато си на телефон и натиснеш сорс бутона? ПревклюЧва ли на радио или цд или си стои на телефон?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
ThE_PuNiSHeR написа:Я ме светнете малко, като е Моно какво става?
Коментар
-
kiselo написа:Ами не няма да ми трябва клюЧе защото аз му връзвам блутут приемник който при мен играе ролята на мп3 плеър...т.е. Като се вклюЧи приемника ще се вклюЧва и телефонната функция...въпроса е какво става докато си на телефон и натиснеш сорс бутона? ПревклюЧва ли на радио или цд или си стои на телефон?emzo написа:А знаете ли изобщо, че радиото от нуово браво пасва на стило с малка преработка ?Трябват обаче лява и дясна ръка По едно време бях намерил радио със загубен код за има няма 60лв.ogi28b написа:ThE_PuNiSHeR написа:Я ме светнете малко, като е Моно какво става? И тоя жак където е горе, такъв 3.5мм ли е като за обикновенни слушалки или не?Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
-
Никой не казва, че се чува само отляво или само отдясно. Чуваш само левия или само десния канал през двата говорителя на колата. Трябва да мразиш себе си, за да слушаш по подобен начин музика. Сигурно става за слушане на някоя мазна чалга, или някой негър, който говори, докато нещо думка зад него (известно като "черно"). Абе все едно да гледаш дъга на черно-бял телевизор и да кажеш "става". В крайна сметка - всеки си има предпочитания. Аз предпочитам да не слушам нищо, вместо да слушам "моно".
Коментар
-
Чакайте малко!Я ми разяснете, музика ли така ще се слуша или ще се провеждат телефонни разговори?Без ръце един вид, дистанционно? Да се говори на микрофон, а отговорите отсреща да се чуват от колоните на автомобила.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
lhristov написа:Чакайте малко!Я ми разяснете, музика ли така ще се слуша или ще се провеждат телефонни разговори?Без ръце един вид, дистанционно? Да се говори на микрофон, а отговорите отсреща да се чуват от колоните на автомобила.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
kiselo написа:lhristov написа:Чакайте малко!Я ми разяснете, музика ли така ще се слуша или ще се провеждат телефонни разговори?Без ръце един вид, дистанционно? Да се говори на микрофон, а отговорите отсреща да се чуват от колоните на автомобила.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар