Здравейте,Можете ли да ми кажете каква крушка трябва да си търся за Фиата Путно Мк2 99 JTD 80 HLX за късите светлини тъй като левия ми е изгорял и искам да отида да купя една и да го сменя.Благодаря за информацията.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгоряла крушка на късите Фиат Пунто МК2
Collapse
X
-
колегата над мен е прав понеже това пунто го има с два вида крушкиедните и по масови са Н7другите (само на хартия съм виждал) са Н1Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Както казваш това е стандарт. Типа на цокъла не влияе на силата на светене. Важно е колко ток стига до крушката, и още по-важно е състоянието на рефлектора на фара . Не си заслужава да даваш пари за други фарове които са в същото, ако не и по-зле състояние от твоите. По-добре си рециклирай твоите.Разгледай тази тема да видиш за какво иде реч. Също е спомената и фирмата която ги рециклира. Вярно че в темата става въпрос за фарове от мареа, ама смисъла е същият.
Коментар
-
popaay написа:ogi28b написа:Лампите за къси светлини в Европа са 55 вата, без значение дали са H1, 4, 7...
Коментар
-
popaay написа:Painfall написа:И аз съм така, понеже сменях единия фар - единия ми е Н1, другия Н7, само дето аз бях с Н7, но си купих Н1 без да искам... :D
Коментар
-
Няма такова нещо. Ако ви мързи да си свалите фаровете и да си ги оправите - едно на ръка, но така категорично да казвате, че светят "кофти" - не е сериозно. Фарът не свети сам по себе си, само насочва светлината от лампата. Както казах и по-напред в темата - всички лампи са по 55 вата. Лампата не знае и не я интересува в каква кола е сложена, за да свети по-силно или по-слабо. Нали не мислите, че като сложите същата лампа в друга кола, свети по-силно заради вградени усилватели във фара? Важно е напрежението да е в норми и рефлекторът да е с хубаво огледално покритие, а не старо, мръсно, почерняло и напукано. Без значение дали е Пунто 94-та година или Хонда Акорд 2009-та, примерно. Жалко че хората си играят да споделят, да снимат, да разкажат как се справят с проблема, като не ви се чете. Те важните теми неслучайно са важни. Стойте си на тъмно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар