Понеже малко зорно ще си намеря кабел 15 квадрата за силово захранване на AMP не мога ли да пусна 2 или 3 кабела по 8 квадрата до ампа ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малко питане за Яка музика
Collapse
X
-
Re: Малко питане за Яка музика
Fiat_Punto11 написа:Понеже малко зорно ще си намеря кабел 15 квадрата за силово захранване на AMP не мога ли да пусна 2 или 3 кабела по 8 квадрата до ампа ?
Коментар
-
Мен пък ми е чудно защо да не може. Тока се разпределя по равно между кабелите ако са с еднаква дължина. Единственото което се сещам, че може да е прблем е прокарването на няколко кабела. Но за не кай знае какви силови натоварвания не мисля че е проблем да се пуснат 2х8кв.мм от колкото 1х16кв.мм.На дали и ще прегряват.Та ако бъркам кажете защо PLS!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
EwingПуска се един кабел по ред причини,ще ти изброя само няколко.1.Понякога един кабел е трудно да се набута в гофре под прага,за два или повече да не говорим.2.Риска от нараняване и прекълцване на кабела е по-голяма когато са повече,а това нее никак за подценяване.Силовият кабел докосне ли купето може да станат големи поразий,а дори и пожар.3.При повече от един кабел съответно стават и повече връзки ,които водят и до повече загуби и смущения на сигнала.На мен тези 3 причини са ми достатъчни да си сложа само 1 кабел и то добре изолиран.Моят кабел е 15-16кв. от магазин за ел. материали и беше 4 лева метъра.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
pecata написа:EwingПуска се един кабел по ред причини,ще ти изброя само няколко.1.Понякога един кабел е трудно да се набута в гофре под прага,за два или повече да не говорим.2.Риска от нараняване и прекълцване на кабела е по-голяма когато са повече,а това нее никак за подценяване.Силовият кабел докосне ли купето може да станат големи поразий,а дори и пожар.3.При повече от един кабел съответно стават и повече връзки ,които водят и до повече загуби и смущения на сигнала.На мен тези 3 причини са ми достатъчни да си сложа само 1 кабел и то добре изолиран.Моят кабел е 15-16кв. от магазин за ел. материали и беше 4 лева метъра.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
pecata:Не искам да навлизам в спорове за това само коментирам. По точки 1 и 2 си ми изброил причини поради които е по-трудно монитрането на 2 кабела вместо 1 а не, че е опасно или строго нежелателно. Кабелите обикновено минават по един и същи път ако ще се прекълца един така ще се прекълцат и 3 и 5 това зависи от качеството на монтажа. Допълнителната изолация е задължителна независимо колко кабела са.По точка 3 мисля е ненужно да обеснявам, че тече прав ток и там няма каквито и да било шумове които да влияят на аудио сигнала камоли на захранването (в усилвателя си има достатъчно филтри и защити ако е читав). Единственото изискване е всички връзки да са здрави и с достатъчна площ за да успее да премине голям ток когато е необходим. При слаби такива просто на усилвателя не му достига ток и на моменти му се включват защитите при усилване. А и какви толкова връзки има: клема акумулатор -> 2 връзки на бушона -> клема на усилвателя.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:Понеже малко зорно ще си намеря кабел 15 квадрата за силово захранване на AMP не мога ли да пусна 2 или 3 кабела по 8 квадрата до ампа ?FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
От имане глава не боли!Така или иначе ще прекарва кабел нека да е кабел не кабелче или няколко.Тези аудио кабели които се продават по "тунинг магазините" нямат 8м2 сечение на самия проводник,8м2 със силиконовата обшивка,а вътре има няма 5м2 да не кажа и по-малко.На такива съм попадал аз поне няколко пъти,може да са били ментаци,за 15-20лв толкова.По-добре да се сложи обикновен захранващ кабел,отколкото няколко предназначени за аудио но не с неточно сечение.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
galinchooo написа:Fiat_Punto11 написа:Понеже малко зорно ще си намеря кабел 15 квадрата за силово захранване на AMP не мога ли да пусна 2 или 3 кабела по 8 квадрата до ампа ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
янко написа:Сложи заварочен кабел от по тънкия,по спомен беше 10 мм с изолацията ,издържа без проблем електроди 4 и 5мм и не виждам как един усилвател ще го озори>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
янко написа:Сложи заварочен кабел от по тънкия,по спомен беше 10 мм с изолацията ,издържа без проблем електроди 4 и 5мм и не виждам как един усилвател ще го озориФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар