Здравейте, знам, че не съм направил кой знае какво с тоя 1 час зареждане ама толкова можах... По принцип го зареждам около 12 часа на 5ампера, като го четох това от "Полезно четиво за акумулатора" 62ампера е моя. За сега уж е добре, ама не съм я оставил 2-3дена да видим. Утечката, сега я няма не знам защо... ще проверя скоро тия дни, че се усъмних как така няма. По принцип има ли минимално количество на консумация? Или трябва да е 0?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акумулатора пада за 3дена
Collapse
X
-
Консумация
До 0.3А е нормалното да кажем.Над 0.5А е вече утечка.Вие как го мерите ,като сваляте минусовата клема и мерите между нея и минуса на АБ при загасен двигател,нали?Ако измерите утечка, най-лесно се хваща чрез сваляне на бушоните и докато откриете къде се губи.Другият вариянт е да има протрита жица някъде и да се допира по купето,което наистина е по-гадното.Успех в разрешаването на мистерията.ПП.на мен ми губеше ток от радиотоFiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
Благодаря за информацията, моето беше 0.42А което е средна хубост гледам... Ами мисля, че така го мери съседа той е по-наясно от мене и да на изгасен двигател, то на запален няма да е само 0.5 ами нагоре много предполагам :D Сега остава да видя дали ще направи пак проблем, след като показа нулева консумация, което пак е учудващо мисля...Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
krasimir_77 написа:До 0.3А е нормалното да кажем.Над 0.5А е вече утечка.0.4 е много!!Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
При мен на пунтото преди си копувам акумолатор,на компа часовника си варви на CD..също,консумация 0.2,каза ми ако е повече от 0.5 включително ходи на майстор иначе няма гаранция на батерията.Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.
Коментар
-
Утечкатаааа.
GaTio2 написа:Да Ви кажа честно, че и гаранционната карта не е в мене и условията за гаранция... като съм го зареждал съм отвивал капачката отгоре някои казват, че вече съм я прецакал гаранцията... не знам...Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
На последната снимка се вижда, но да кажа. При 10А свързване на уреда за нормално показание се води 0.02-0.05 а не 0.5 както гледам, че се коментира в по-горните постове. Едното значи 50мА а другото 500мА. което е драстична разлика и съответно проблем. Замерете пак и се уточнете колко точно показва и тогава гледай за проблеми. Всичко по голямо от 0.07 се води проблем.Успех!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:На последната снимка се вижда, но да кажа. При 10А свързване на уреда за нормално показание се води 0.02-0.05 а не 0.5 както гледам, че се коментира в по-горните постове. Едното значи 50мА а другото 500мА. което е драстична разлика и съответно проблем. Замерете пак и се уточнете колко точно показва и тогава гледай за проблеми. Всичко по голямо от 0.07 се води проблем.Успех!
Коментар
-
До къде я докара колега ?!?
GaTio2 написа:... не знам...Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар